Abiutka_ Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Vini. napisał(a):p. Karolina bedzie jako szkoleniowiec ;pp Ja nie wiem czy tu tak moge pisac... Dla mnie, gdyby była opiekunem, byłaby najlepszym opiekunem na obozie (przynajmniej dla mnie), jako szkoleniowiec... Mi jej metody niezbyt sie podobaja (agi na smyczy koniecznie, szkolenie bez smaczkow), ale jak sie uprzesz to robisz jak chcesz. Agi na smyczy.. hm... niezbyt mi się to podoba, ja właśnie chciałam robić na odwrót, agi bez uwięzi. W zeszłym roku właśnie na smyczy robiłam, ale w tym chciałam już normalnie bez, nie dam się, przedrę swoje zdanie!! :evil_lol: Zresztą zobaczę jak tam moja psina będzie się zachowywać. A co do posłuszeństwa to ja i tak będę ćwiczyć ze smaczkami :diabloti: Quote
Merenwen Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A mi tam zimno w nocy nie było xD. Chociaż fakt, w dzień można było się tam uprażyć. Poza tym ta dziwaczna jakaś taka sklejka na ścianach mi włosy wyrywała. Co do szkolenia, to nie wiem, ja jakoś na smyczy nie pracowałam, ale to pewnie zależy od szkoleniowca ;D. Poziom posłuszeństwa raczej średni, wiadomo - każdy ćwiczył na tyle, na ile mógł. No i minusem jest to, że o 22:00 zamykają toalety i prysznice. Ponoć toalety "nocne" były otwarte całą noc - ja nie wiem, raz tam zajrzałam i nie wyglądało to zbyt zachęcająco :P. Ale generalnie sądzę, że naprawdę warto się wybrać. Quote
MakeBelieve Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Są 2 grupy agi- jedna na smyczy, druga bez. My bylysmy w tej bez, ale Daisy raz nie chciala slalomu biec, to tylko slyszalam 'weź ją na smyczkę i biegnijcie!', a ja focher i w ogóle nie przebiegłam toru ;) Ja tak samo teraz jużgłupia nie bede, bedziem pracować swoją metodą, mam to delikatnie w dupie, nie bede zawalać posłuszeństwa mojego psa ;) Abiutka, też jedziesz na OZP2? My friiisbee bierzem ;) I jak coś, to wezmę rozrysunki torów. Quote
Isles Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Guptasek napisał(a):No Eweliny ; D No chyba że to haszczak:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Z tego co wiem to rasowy haszczak xd Mój jest pseudo haszczak ;D Co do jedzenia: Mi smakowało ; ) Ale domki nie za fajne. Powinni nas wpuścić do murowanych, ale tak wiem... nie mogą ;/ Za to ośrodek ładny, tereny za nim też xd Podobało mi się to jeziorko za tymi drzewami co się szło na te pola ; ) Quote
slami Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Vini. napisał(a):Karola- zależy dla kogo niedobre ;) Dla mnie było ok, na śniadanie serek z Hochlanda, bułeczka, chleb, ser, wędlina ;) Obiady też mi większosć podpasowała. No fakt, noclegi to w nocy zimno... Ale ja teraz wiem, że w tym roku w domku na pewno tak dużo nie będę siedzieć. Wolę wyjść na zewnątrz i na kocu poleżeć ^ Średni wiek uczestników to tak 12-16 lat głównie chyba... A Ty Slami ile masz lat?;] Co do szkolenia... Jeśli boisz sie wyrazić swoje zdanie, to będziesz pracować metodą agility na smyczy, posłuszeństwo bez smaków i wgl. ;] Taaaa... jedzenie to mi wielkiej różnicy nie sprawia ;). Zimne nocki też nie. Ale wkręcić się na pracę z psem bez smaków- nie dam, choćbym do ja chodzić w obroży musiał. Rozumiem, że nie wszystko da się 100% pozytywami zrobić (Choć większość), ale bez jaj. Jeśli pojadę to przede wszystkim dla toru agi. jestem w tym kompletnie zielony, i chętnie się wiele dowiem. Na posłuszeństwo jakoś specjalnie nastawiać się nie będę ;) Quote
MakeBelieve Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Slami- widzę, że płeć przeciwna ;) A na wiek to nie odpowiedziałeś ;pp Wiesz co.. nie wiem jak na innych turnusach, ale jeśli chcesz coś z agi naprawdę porobić, to jedź na OZP2. Ja tam będę, biegam z Daisy rok w agility (większosć przeszkód mamy opanowane, tylko duża huśtawka nieznana i slalom robimy metodą tunelową), rozrysuję różne tory, będę mogła pomóc jak coś. Quote
MakeBelieve Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Hehehe.. To myślcie i jedźcie ;) A tak wgl. jakiego masz psa?^ Quote
slami Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Owczarek niemiecki, suka, także jest pewna różnica wielkości między naszymi ;). Na czym polega to rozrysowanie torów? Quote
Cavalierkaa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 my właśnie zarezerwowaliśmy na OZP 4, ktoś jeszcze jedzie? Quote
MakeBelieve Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Slami- nie no, minimalna różnica ;pp Rozrysowanie torów- chodzi o to, że ja będę miała na kartkach rozrysowane różne tory, jak masz na przykład przeszkody: hopka, tunel, slalom, kładka, to będę miała rozrysowane że np. raz biegniesz na początku hopkę, skręcasz w lewo na slalom, a raz, że zaczynasz od tunelu a na prawo kładka, o tutaj np.: http://img196.imageshack.us/i/19191208.gif/ http://img150.imageshack.us/i/17762674.gif/ Quote
karola&gacek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 zależy dla kogo niedobre Dla mnie przede wszystkim było za mało :cool3: A mi tam zimno w nocy nie było xD. Bo ty to miałaś większy grzejnik i nie spałaś pod oknem :cool3: Quote
slami Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Oki kapuję.... Jeżeli pojadę to zapowiada się ciekawie ;) Moja owczarzyca uwielbia zabawy z małymi psami ;) pierwszym psem jakim poznała był jamnik , maże dlatego tak lubi mniejsze od siebie(ma 8 miechów). Quote
Cavalierkaa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 slami napisał(a):Oki kapuję.... Jeżeli pojadę to zapowiada się ciekawie ;) Moja owczarzyca uwielbia zabawy z małymi psami ;) pierwszym psem jakim poznała był jamnik , maże dlatego tak lubi mniejsze od siebie(ma 8 miechów). a na który turnus jedziecie? :D Quote
Guptasek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Na OZP1 też zapraszamy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: My trenujemy w klubie agility :evil_lol: Więc wszystko jest nam znanie i również będziemy swoje zdanie wygłaszać :lol: Tylko do końca nie wiem który turnus... OZP2 odpada bo haszczakowe... [Olu wiesz że bym chciała z Tobą i Księżniczką ale nie mam ochoty się użerać z Borysem :pp Ale powiem Ci że przez to że trenujemy w klubie z innymi psami to juz mam tylko problemy z haszczakami , owczareczki luuubimy :loveu::loveu::loveu: i od czerwca zaczynamy Tańczyć ; ]] Co do atmosfery to jest suuuper ! Poziom dobijająco niski ... i treserzy się słabo na agility znają .. powinni zaczynać uczyć slalom metodą tunelową. No ale to w sumie jest obóz bardziej wypoczynkowy , na ciężką pracę my się w ogólne nie nastawiamy :cool3::cool3: Quote
Isles Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Z tego co pamiętam to Kufa była anty-haszczakowo-owczarkowa ;D Borcio też ? Nie pamiętam żeby się na moją rzucał, jedyne co pamiętam to to że na mnie, rano jak chciałam cię obudzić xdd Z ryjem wyleciał. Ale nie Borcia wina;D Ja w najbliższą środę myślę że będę mieć już załatwiony drugi turnus ;D Razem ze mną będzie koleżanka którą poznałam właśnie na wandrusie najprawdopodobniej z jednym ze swoich labków ; ) Quote
Estowa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A ja po raz 50 pytam, czy ktoś na OZP3 jedzie? xD Quote
Guptasek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ale my pracujemy nad sobą tak ? :lol::lol::lol: dziwisz mu się ? też bym Cie zjada :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To my wtedy razem nie spałyśmy ? Kurde ! ja naprawde nie wiem jaki turnus wybrać :shake::shake::shake: OZP3 też jest fajowy :lol: Ola od Kory ma pewną rację , na OZP1 będzie jechało pełno dzieciorów z psami na poziomie 0 . które wszystko wiedza najlepiej i ich pieski są najsłodsze :diabloti: Coś w stylu naszego Huguśa .! to już rozumie zeszłoroczne OZP2. Quote
Isles Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Vini. napisał(a):Są 2 grupy agi- jedna na smyczy, druga bez. U nas były też 2 grupy. W jednej małe psy, w drugiej duże. Żeby przeszkód co chwile nie zniżać/zwyżać ; ) Estowa napisał(a):A ja po raz 50 pytam, czy ktoś na OZP3 jedzie? xD Guptasek, Rafola i ty xd Dalej nie pamiętam. Guptasek proszę cię. Tylko nie Huguś :shake: Mam ją nagraną jak go woła hahahah :evil_lol: Na budzik idealne ! :lol: I jeszcze jedno. Wtedy spałyśmy w 2 osobnych pokojach bo Karolina wyjechała a ty Borysa nie chciałaś zostawiać. Wcześniejsze noce razem były ; > Quote
Guptasek Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Toć to Rafola OZP1. My teraz to już naprawde nie mamy zdania ! Chodźcie zrobimy jakiś wysoki poziom !!!!!! < 33 a czy na Ozp3 nie jedzie Shetaka ? ; ] Quote
MakeBelieve Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 U mnie tylko Daisy i jeden szczeniak cziłki był, ale on w innej grupie. I nie chciało się dla kogoś zmniejszać hopek itp., to mój pies biegał praktycznie na Mkach, sama jej zmniejsałam. Ej, nie żartujcie, że na początkowe turnusy jeżdżą słit dzieci z kosianymi psiakami :P Quote
Merenwen Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 CaneSs napisał(a):my właśnie zarezerwowaliśmy na OZP 4, ktoś jeszcze jedzie? Haha, my już też mamy zarezerwowane :evil_lol: Quote
Isles Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A kto jedzie na OZP1 że niby takie słit? Z tego co wiem to Abiutka jedzie, a jej to do Hugusiowych bym nie zaliczyła ; ) Co wy na to aby w jednym poście napisać nicki i z jakimi psami te osoby jadą ? Niektórym to może pomóc, będą wiedzieć do kogo napisać w razie czego, znaleźć osobę do domku itd. Jakby co to w następnych postach piszcie na jaki turnus jedziecie, z jakim psem, czy szukacie osoby do domku i ile macie lat ; ) Quote
Cavalierkaa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Merenwen napisał(a):Haha, my już też mamy zarezerwowane :evil_lol: a na 4 jedziecie?! :D Quote
Estowa Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Guptasek napisał(a): OZP3 też jest fajowy :lol: Rozwiń myśl ;> Quote
Recommended Posts