Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Vini. napisał(a):
ale już się bałam, że miałam zamiar kupić po kilkanaście zupek chińskich, kisieli i wafli ryżowych i conajmniej 3 opakowania płatków śniadaniowych ^^

Jejku ja bym to przez 1 mies. chyba jadła xD :evil_lol:

Posted

A ja tam uważam że domki nie były znowu takie straszne, chociaż fakt że parę defektów miały.
Jedzenie było różne, czasem jadalne, czasem nie, trzeba było patrzeć co się je ;)
Od wody ani mi ani mojej suczce nic się nie stało, i nie słyszałam żeby inni się o to skarżyli.
Co do toru to faktycznie mogliby go ogrodzić, wtedy nie musiałabym się bać że mi pies nawieje i jakąś zadymę zrobi.
I mam jeszcze zastrzeżenia do tych kibli po 22, chociaż można było sobie napisy na ścianach poczytać to nie koniecznie chciało się tam przebywać z tymi wszystkimi robalami.

I chociaż warunki nie koniecznie były luksusowe to i tak warto było pojechać, choćby dla towarzystwa :loveu:.... tylko szkoda że ten obóz tak daleko ode mnie

Posted

Szczególnie Szila w tym slalomie (kynologia^^) :) Szkoda tylko, że slalom jest naprowadzaniem i wątpię, żebym to z Daisy robiła, bo na jesień idziemy na kurs już agility i tam będzie metoda tunelowa ^^

Posted

Tunelowa jest najlepsza i mamy pewność że pies umie pokonywać slalom.
Ja uczyłam tunelową i na koniec trochę V-kę , teraz Szila robi prostyna jedną łapkę :loveu:

Na obozie nie można innej metody ponieważ slalom jest stelażowy :/ Chodź był wbijany ale nikt nie wie gdzie on jest:shake:

Posted

Strefy w ogóle nie są uczone ale jak chcesz to możesz (; Ja z tym problemu nie miałam bo Szilot ma strefy zbiegane :) :D Ale te osoby co ze mną były to uczyły sterf a przynajmniej starli się żeby zaliczały :)
Ja na Twoim miejscu też bym nie robiła slalomu po co piskowi mieszać w głowie ;)

Posted

Jeśli chodzi o grupy początkująca/zaawansowana to ciężko utworzyć jedną grupę z 3 psów. Na obozie gdzie była Rafa dokładnie tyle było psów do grupy zaawansowanej, dlatego psy były podzielone wielkością. To samo było (z tego co wiem) na obozie 2.

Ja rozumiem, ale jednak chciałam jechać na zaawansowany - gdyby był tylko stopień początkujący to nie wiem czy w ogóle bym sięzdecydowała... a tu dziewczyny mówią, że jak pies nie umie aportu to idzie do początkującej... a nawet jak jest mało psów z zaawansowanej, to przecież to nie jest moja wina...

Na obóz nie powinny przyjeżdżać psy agresywne. I to jest chyba naturalne. A to że psy próbują ustalić hierarchię jest rzeczą normalną. Jednak nie muszą się one w tym celu gryźć... A nawet jeśli dojdzie do takich incydentów, nie oznacza, że pies jest agresywny i należy go nazywać Killerem

Czyli jednak ttb mogą jechać, pod warunkiem że nie są agresywne? :multi:
Z moim psiskiem na szczęście takich problemów nie ma, bo on jedynie co to warczy/szczeka , ew. trąca łapą (jak jakieś małe psy go prowokują, np. mój drugi pies).

A ja i tak biorę zupki chińskie :lol::lol::lol: na wypadek jakby był rosół czy wątróbka :roll:

Posted

Guptasek napisał(a):
A.. Nie bierzcie dużo smaczków...
ja wziełam dużo.. i to wszystko wróciło ...

Czemu wróciło? :crazyeye:
Mój pies jest zabawkowym olewaczem, więc zostają tylko smaki...

Posted

@Shetanka: Nie przejmuj się aportem... Aby być w grupie zaawansowanej wymagane są podstawy posłuszeństwa. Więc myślę, że nie masz się czym przejmować.

Co do przeszkód i ich nie robienia: Nie zamierzam nikogo zmuszać do robienia czegokolwiek - nie chcesz, nie robisz.

Do zobaczenia na OZP4!

Pozdrawiam,

Karolina Kowalska

Posted

Podstawy posłuszeństwa.... Takie `coś` kryjące się pod tą nazwą miałam na kursie w klubie ;p Może jednak zostaniemy przeniesione do zaaw., w co wątpię i tak ^^
Dobra, to slalomu robić nie będziemy, nie wiem tylko jak nauczyć psa strefówek 2on2off ;p chociaz moim ideałem też są zbiegane, to i tak w klubie bedziem sie uczyć 2on2off
A co do smaczków. Czyli 60 paluszków mięsnych to zdecydowanie za dużo? ;p 20 pasków mięsnych wystarczy? Ja zresztą i tak, co jakiś czas, będę chciała z psem popracować że to tak nazwę samodzielnie (target głównie).

BTW... Madzia, skąd tą koszulke miałaś (a raczej Szila miała :D)
http://i25.tinypic.com/oqaurb.jpg
?? Na obozie dostaliście, czy w Rynie kupiłaś?

Posted

Koszulka jest z miejscowego kina jeżeli to tak nazwac można ... wszyscy mieliśmy sobie takie kupic lae jak poszliśmy w ostatni dzień to bylo zamknięte a jak Madza kupowala to nie bylo na nas rozmiaru ale w następnym roku będe ją miała na 100%:loveu:

Posted

A słuchajcie.. Przydała się w ogóle jakoś na obozie karimata? Bo nie wiem, czy brać... No i kurcze... Bo ja zawsze na wszelkich koloniach spałam normalnie na poduszce pod kołdrą ;p Więc... lepiej wziąć śpiwór czy pościel?:)

Posted

Tam pościel jest ... chyba że wolisz swoją to możesz wziąść :cool3:
U nas w domku był dodatkowy koc także jak chciałyśmy złapać trochę słońca to go wyciągałyśmy no i jeszcze przydał się przy ognisku :loveu:
Ja nie brałam niczego bo tam wszystko było a jak jechałam pociągniem to każdy zbędny bagaz robił dodatkowe utrudnienie.