Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

madziulik_13 napisał(a):
Ale to do jakiej grupy pójdziecie nie zależy od tego czy zgłosiliście się do początkującej czy zaawansowanej :roll:

wiem :eviltong: ale co pies musi umieć żeby dostać się do zaawansowanej?

Posted

Dawno mnie tutaj nie było i widzę że stronek trochę przybyło

Tak dla pewnych jasności ja byłam na obozie w tym roku OZP1a (wyjaśnienia dla tych którzy mnie może nie znają ) i powiem że jeśli chodzi o jedzenie to ludzie bez przesady nikt się u nas nie potruł prawie wszyscy :evil_lol: wszystko jedli i nikt głodny nie chodził więc bez przesady z reszta to jest obóz z psem a nie 5 gwiazdkowy hotel dodatkowo czego się nie spodziewała jeśli ktoś jest wegetarianinem to dostaje oddzielne jedzenie

Co do jeziora to widzę tu kolejne wyolbrzymienia woda jest dosyć czysta u nas większość psów kompała się w niej przynajmniej 1 raz dziennie (Lora I Charlie nawet częściej )i nikomu nic nie było ... tak samo ludziom a parę razy byliśmy na kąpielisku i wchodziliśmy z psami .... i co niektórzy czasami zupelnie przypadkiem w ubraniach .... nie Agus :evil_lol: Nie tylko nasz obóz się kąpał i nie było słychać że komuś cos było chyba że u was woda była dziwnym trafem jakoś skażona :eviltong:..... w co szczerze wątpię bo po co niby jeśli nie było by tam warunków organizowali by tam tyle obozów o tematyce wodnej :roll:

A co do domków to ja nie miałam większych zastrzeżeń komarów ani innych insektów prawie nie było ale to tak jak wszędzie .... oprócz małych wyjątków np. dużego ślimaka bez muszli który jak z Magdą odkręcałyśmy wodę w zlewie u nas w domku nawiedzała nas śliniąc zlew ale nie powiem że nie było to zabawne ... Pani Karolina jednak pozbawiła go życia i może dobrze bo nie było to milutkie stworzenia

Bardzo się cieszę że pojechałam na ten właśnie termin i na pewno nigdy nie będę tego żałować ... A to wszystko dzięki osoba które tam były(Szilkowa,Estowa,Lorkowa,Vigowa,Bernisowa... z czy wam się kojarzą te przezwiska oprócz psa chodzi mi o jedne moment na obozie ?? i za wspólnie z nimi spędzony czas ... nigdy was nie zapomnę .... AAAAA i jeszcze jedno wszyscy widzimy się na wystawie w Poznaniu jeśli ktoś miałby jakiś problem z odebranie go z jakiejś bliskiej Poznaniowi stacji bądź jeśli chodzi o nocleg to chętnie służę pomocą

Jakby na to nie patrzeć niedługo się zobaczymy a potem można coś jeszcze wymyślić przed obozem jeszcze jakieś spotkanie :multi::loveu:

Posted

Martula, ja płacąc prawie 2 tyś. za obóz oczekiwałam że jedzenie będzie lepsze :roll: bo w końcu na co poszły te pieniądze?

Woda była w miare czysta? :grin: to ciekawe czemu w końcu nie mogliśmy nad nią chodzić bo kilka psów dostało uczulenia od tego szlamu :]

a domki były w stanie tragicznym.

Ale i tak było fajnie :eviltong:

Posted

Martula, ja w zeszłym roku byłam na obozie N4S i przeżyłam, mieszkanie w namiocie i tego typu sprawy :eviltong: i wolę się PRZYGOTOWAĆ, najwyżej żarcie przywiozę z powrotem do domu.

i powie mi ktoś w końcu czy do grupy zaawansowanej wymagany jest aport?

Posted

Guptasek napisał(a):
Aport Jest wymagany...
i Pies w którym jest 0 agresji...
i do psów i ludzi...

aha, czyli jak mój pies nie umie aportu albo zawarczy na psa (co zostanie zapewne odebrane jako agresja :roll:) to będzie przeniesiony do gr. początkującej gdzie będą lekcje typu 'jak nauczyc psa siad' ? o_O'

Posted

Wcale nie jest tak, że do tej grupy do której się zgłosisz, to jestes przydzielany. Przydzielanie jest już na miejscu więc te zapisy do grup zaaw. i pocz. to jedna wielka ściema :mad:

Ja jak byłam na obozie dwa lata temu, i rok temu i w tym roku, tak za każdym razem ta woda to był kompletny syf, od którego połowa psów miała uczulenie.

Nie bede juz komentowac żarcia, bo swoją opinię o tym wyraziłam...

Co do domków, sprawa równiez jest jasna. Jak przyjechal dwa lata temu sanepid to tu sie kadrze dostało...a nic się od tamtego czasu nie zmienilo... wiec sor. To nie jest oboz przetrwania, a niestety wiekszosc aspektow na to wskazuje.

Posted

Rafola napisał(a):
Wcale nie jest tak, że do tej grupy do której się zgłosisz, to jestes przydzielany. Przydzielanie jest już na miejscu więc te zapisy do grup zaaw. i pocz. to jedna wielka ściema :mad:

Co do domków, sprawa równiez jest jasna. Jak przyjechal dwa lata temu sanepid to tu sie kadrze dostało...a nic się od tamtego czasu nie zmienilo... wiec sor. To nie jest oboz przetrwania, a niestety wiekszosc aspektow na to wskazuje.

No to kurde, nie po to tyle płacenia i załatwiania żeby moje psisko przerzucili do początkujących bo nie umie aportu :roll: nigdzie nie było napisane, że pies MUSI umieć aport, ja myślałam, że posłuszeństwo to posłuszeństwo..

Posted

Dla mnie jedzienie smakowało. A co do wody w jezioże to tam jest czyściutka w przeciwieństwie do jeziora Gołdap w Gołdapi tam to jest syf i szlam. Więc nie nażekajcie

Posted

Czyściutka :grin::grin: A to się uśmiałam :razz: To dziwne że jak wyszłam z wody to tak śmierdziałam że musiałam od razu iść pod prysznic a woda była całkowicie zielona i pływały w niej zdechłe ryby (!) :eviltong:

A co do żarcia - mogli się bardziej postarać bo nie wiem na co te pieniądze poszły, przecież za te domki to było góra 50 zł za dwa tygodnie :evil_lol:

Posted

Nie wiem co się tak uczepiłaś tego aportu, bo tego w ogóle nie ma w klasyfikacji. A na zajęciach było na całym obozie ok. pół godziny tego calego aportu. Więc to się na tych przydzieleniach nie liczy wcale :roll:

Woda z każdym rokiem jest coraz brudniejsza...

Ten obóz nie kosztuje 100zł więc mogliby sie bardziej wysilić na warunki dla nas :roll: Nie wiem czy ktoś z Was był w tych murowanych domkach za naszymi (tam gdzie mieszkają np obozy z windsurfingu)? Tam jest kilka pokoi, salon, kuchnia, łazienka, telewizor i balkon...więc sory...a kierownik uważa chyba, że psy wszystko by tam rozwaliły...więc mamy takie domki jakie mamy... Nie chce narzekać, ale byłam już na sześciu turnusach tego obozu i nic a nic ten komfort sie nie zmienia, mimo że to obiecują... Ja tam mogę i w takich warunkach, mi to lata...ale nie za taką kasę, no ludzie :roll:

Posted

nie jest wymagany, a przynajmniej na naszym turnusie nie był. Był ćwiczony juz normalnie na zajęciach, ale chciałabym zaznaczyć, że u nas np przydział do grup odbywał sie tylko ze względu na wielkość psa (jedna grupa-małe psy, druga grupa-duże psy), a nie żadnego posłuszeństwa czy coś.

Posted

No a nas lipa i niestety nie. Bez sensu...bo kurde moja sucz była już na sześciu tych obozach...i znowu uczyła się ,,siad,, ,,zostań,, :shake: masakra...mimo, że mój pies nie jest do końca rozgarnięty, to i tak ten podział na grupy powinien być...a u nas jakaś dupa.