Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Do Wawy mam najdalej 2,5h ,ale może da sie coś zrobić :razz: jak tylko powiem, że nie chce jechac sama to mnie i do Wawy zawiozą:diabloti:
App fajnie , że jedziesz w ten sam termin co ja , mam nadzieje , że nie tylko ty:diabloti:;)

Posted

My też się wybieramy na Ozp1a . Ktoś oprócz Marty już zapisany? Bo nie wiem czy już to zrobić... Ja prawdopodbnie pojade pociągiem z Krakowa . Sama :placz:
Autem z rodzicami zawsze wygodniej... Wsumie to już nie wiem co wybrać. Boje się jak mój Berneski będzie sie zachowywał w pociągu. Raz jechaliśy autobusem... na nastepnym przystanku musiałam wysiasc Bo Berni był bardzo zestresowany i wchodził na siedzenia :lol: Ale pociąg to troche inna sprawa....

Posted

Czym sie rozni OZP1a od OZP1? xD Marta, mi jakby pociągiem to tam lepiej by było od razu do Giżycka, ale dalej ja stop xD A tak to musze do W-wy ponad 2 h, potem z Wawy do... Giżycka? To 6 h! Nie, to pewne, że tak nie pojade.... Marta, Ty jedziesz do jakiego miasta? Bo w Rynie nie ma pociągów xD Giżycko?

Posted

Czy był już ktoś z Was kiedyś na takim obozie? Bardzo chętnie bym się wybrała, ale boję się trochę atmosfery, tzn. wolałabym unikać "mile widzianych całych rodzin", czy też młodszych dzieci (właśnie ok. 12 lat) piszczących jak to one nie kochają swoich piesków. W dodatku nie przekonuje mnie różnorodność zajęć z psem - posłuszeństwo, agility, pływanie i stek innych, zastanawiam się, czy nie lepsze byłoby skupienie na jedej dyscyplinie i wypracowanie jej, nie da się przecież w ciągu dwóch tygodni nauczyć psa tego wszystkiego na przyzwoitym poziomie! I jeszcze "Pies na ośrodku i po za nim będzie chodził tylko na smyczy", prócz terenów ogrodzonych i dop tego przeznaczonych. Rozumiem - biorą odpowiedzialność za przyjezdnych i ich czworonogów, ale jak w takim razie mają wyglądać "spacery na plażę i do lasu"? 15 metrowa linka nie sprawdza się wśród drzew, sprawdzałam.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję, że z niektórymi zobaczę się latem! Kraków - Freya i Zula pozdrawiają :)

Posted

Zulcia na tym obozie byłam ja dwa razy. W zeszłym roku była pisząca tu Madia i madziulik_13. Nasze wypowiedzi są tak 3 strony wcześniej.
Na moim turnusie była rodzina dwa lata temu w zeszłym roku była dwójka "młodszych dzieci", ale na kolejnym turnusie już więcej. Przedział wiekowy to tak 13-15, ja stanowiłam wyjątek. Co do zajęc to jest posłuszeństwo i agility, ale gdzie się odbywają to poczytaj wczesniej. Po prostu dziennie wiczysz z psem dwa razy, raz posłuszeństwo, raz tor. Oprócz tego były inne rozrywki, ale tak bardziej dla ludzi. Jednak one zależą tylko i wyłącznie od kadry. Pływanie to tylko taka dodatkowa rozrywka, ale u nas było tylko raz (mówie o psach). Ogólnie grupa była nie do ogarnięcia, a w dodatku trzeba iśc wtedy gdy inne grupy nie używają tej "plaży"(tam się odbywają różne sporty wodne). Na terenienie można spuszczac psów, w wodzie też raczej nie. Jedyny ogrodzony teren to stare boisko, ale o tym już pisałam.
Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pisz. Najpierw jednak lepiej poczytaj temat wstecz.

Posted

Vini zgadzam się nie wszystko zależy od wieku, ale nie każdy 12 latek jest wystarczająco odpowiedzialny, by sobie poradzic.
OZP 1a różni się tym, że jest wcześniej. I tyle. Ewentualnie będzie inna kadra. Jedynie inne może byc to, że na OZP 1a jest mniej osób w całym obozie nie tylko z psami. Więc jest mniej ludzi na ośrodku. Tak było w zeszłym roku.

Posted

Maciu, dziękuję bardzo za odpowiedź. Wybacz, ale dla mnie ten wątek jest bardzo nieczytelny, starałam się go przejrzeć od samego początku a dziś po raz pierwszy zadziałała mi strona organizatorów obozu. Oczywiście cofnę się te kilka stron i przyswoję wszystko, co już napisałyście.

edit: Vini, nie miałam na myśli wszystkich dwunastolatków, ale wybacz, moim zdaniem dziecko (bo nie przesadzajmy, dwanaście lat nie gwarantuje dojrzałości psychicznej ani fizycznej) nie zawsze jest w stanie przytrzymać psa, zapanować nad nim, wyrazić swoją wyższość. Pomimo tego, iż jestem starsza, mój pies ma większy respekt w stosunku do mojego ojca, choć to mnie uznaje za swoją Panią.

Posted

Do owczarkowej :lol:- cos mnie naszło na przeczytanie jeszcze raz poprzednich postów i kilka stron wcześniej znalazłam informacje :D, że jedziesz pociągiem z Krakowa. Ja też o tym myśle jak już wspomniałam. Pewnie że razem byłoby raźniej !
A masz pieska/suczke ? Musze wywiad przeprowadzić bo nie wiem jak to będzie z moim facetem(małym dominatorem i amantem :D)

Edit. Już znalazłam odpowiedzi na moje pytania :lol:
A na który turnus się wybierasz bo teraz już nie wiem ?

Posted

Vini. napisał(a):
No tak, to racja xD Ja to akurat dam rade yorka przytrzymać ^^ Tylko nie wiem w jakim terminie... Albo OZP1a albo OZP1. Magda, Ty jedziesz na który?

Jedzcie na OZP1a:diabloti:

Posted

App napisał(a):
Do owczarkowej :lol:- cos mnie naszło na przeczytanie jeszcze raz poprzednich postów i kilka stron wcześniej znalazłam informacje :D, że jedziesz pociągiem z Krakowa. Ja też o tym myśle jak już wspomniałam. Pewnie że razem byłoby raźniej !
A masz pieska/suczke ? Musze wywiad przeprowadzić bo nie wiem jak to będzie z moim facetem(małym dominatorem i amantem :D)

Edit. Już znalazłam odpowiedzi na moje pytania :lol:
A na który turnus się wybierasz bo teraz już nie wiem ?

OZP1, czyli ten drugi (?) termin.
Ty jesteś z Krakowa? Może pisałaś, ale nie pamiętam :D
Mam suczkę :eviltong:

Zulcia - widzę, że jesteś z Krakowa :) Gdybyś jechała i to w tym samym czasie to by raźniej było :)

Posted

Owczarkowa, tak, my (tj. suczka labraodr retriver Freya i jej opiekunka Zula) jesteśmy z Krakowa. Nad wyjazdem jeszcze się zastanawiam, pewny jest JAKIŚ obóz z psem. Bardzo kusząca jest propozycja "Pracowitych wakacji z psem" oraz szkoły JB, choć wciąż nie mają jeszcze ustalonych terminów i ofert. Teraz także obóz "Wandrusa". Chciałabym głównie ćwiczyć agility (od kilku miesięcy wybieramy się do klubu, co by zostać członkiem), ponieważ podstawy obedience już są.

Posted

Owczarkowa napisał(a):

OZP1, czyli ten drugi (?) termin.
Ty jesteś z Krakowa? Może pisałaś, ale nie pamiętam :D
Mam suczkę :eviltong:

Zulcia - widzę, że jesteś z Krakowa :) Gdybyś jechała i to w tym samym czasie to by raźniej było :)

Owczarkowa nie dasz się namówic na ten OZP1a ?????:razz:

Posted

No to moze i pojade, chociaż dzień po zakończeniu roku szkolnego xD
Marta, a Ty pociągiem jedziesz do jakiej miejscowości?? Kurcze, czy to prawda, że w pociągu tylko osoba dorosła może jechać z psem?

Posted

Martula_t napisał(a):
Owczarkowa nie dasz się namówic na ten OZP1a ?????:razz:

Będę wiedziała za jakieś dwa tygodnie, bo nie prawdopodobnie na początku wakacji będę miała bierzmowanie :cool1:
Jeżeli natomiast okaże się, że nie będzie to jadę na OZP1a :)
Vini - z tego co wiem to jadąc na ten obóz jest się pod opieką pilota, który jedzie z uczestnikami innych obozów czy jakoś tak :eviltong:

Posted

Vini. napisał(a):
No to moze i pojade, chociaż dzień po zakończeniu roku szkolnego xD
Marta, a Ty pociągiem jedziesz do jakiej miejscowości?? Kurcze, czy to prawda, że w pociągu tylko osoba dorosła może jechać z psem?

Ja mieszkam w woj wielkopolskim niedaleko Konina wiec najbliżej mam do Łodzi potem do Poznania i następnie do Warszawy ostatecznie z Gniezna ...Nie chce jechać sama więc jeśli jakaś osoba będzie wyjerzdżała z jakiegoś z tych miejsc to sie dostosuje ostatecznie pojade sama:diabloti:
Fajnie Owczarkowa jakby ci się udało jechać na OZP1a:diabloti::loveu:

Posted

..:: DOJAZD ZORGANIZOWANY - PO OGŁOSZENIU
Pociągiem z opiekunem z Gdańska, Szczecina, Koszalina, Elbląga, Wrocławia, Poznania, Gniezna, Torunia, Olsztyna, Warszawy, Katowic, Krakowa, Łodzi, ewentualnie także z innych miast. Przejazd w zarezerwowanych przedziałach. Informacje przekażemy bezpośrednio uczestnikom.

To jest z strony Wadrus wię ja tak myśle że jeżeli zgłosisz inne miejsce to będziesz miala zapewnionego opiekuna:eviltong::razz: