Whatever Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Casablanca napisał(a):Pamiętam, że rok temu ktoś był z dwoma psami :) Proszę ujawnij się o wszechwiedząca osobo :diabloti: Czy każdy z listy jest już na 100% pewny, że jedzie? Lista rzeczy na obóz: -odkurzacz :cool3: -czajnik :cool3: -lodówka :cool3: -gofrownica :cool3: -toster :cool3: Kasandra, Kasandra, weź chociaż gofrownicę! :diabloti: Quote
Casablanca Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Molowe napisał(a):hahahah domyśliłam się :P sądzę,że raz że byś się nie zabrała a dwa że jakbyś zaczęła korzystać ze wszystkich tych urządzeń to szybko by korki poszły :diabloti: ahahaha :diabloti: Sądzisz, że Ryńska energetyka nie wytrzyma ?! Whatever napisał(a):Kasandra, Kasandra, weź chociaż gofrownicę! :diabloti: Dobra, ale wtedy nie wezmę psów, bo nie będę miała gdzie ich spakować :cool3: Quote
MakeBelieve Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 No tam prąd słaby jest, nie taki jak w domu to szybko może paść ;D Quote
Eta_carinae Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 A ja chciałam spytać, jakie macie transportery/klatki dla Waszych psów? Bo potrzebuję na obozy i zawody... a jeszcze przyznam szczerze nie ogarnęłam tych modeli, firm i typów. Ba, nawet nie wiem jakie wymiary byłyby idealne dla suki wtr ONka. 90x60x60 wydaje mi się małe, ale przecież pies ma w tym leżeć, nie może latać po całej klatce - trochę ścisku mieć musi.... tylko żeby nie przegiąć... Co innego siedzieć z miarką, a co innego mieć przed sobą taki transporter - więc proszę o radę osoby mające transportery dla swoich nieco większych psów. Jakieś szczególne firmy czy modele polecacie? Podkreślę, że to ma być transporter dopuszczony do przewozu np w lotnictwie... Quote
Whatever Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Eta_Carinae - gdzie kupowałaś kaganiec fizjologiczny? Bo właśnie chcę zamówić, przyda się do pociągu itp. :razz: No i w ogóle mój pies jest taki groźny, że tylko w kagańcach powinien chodzić :diabloti: Quote
Eta_carinae Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Whatever - skąd wiesz, że mam fizjologa? :diabloti: Zamawiałam u gościa sprzedającego na allegro, dałam za niego 40zł - był robiony specjalnie na Kalę, bo to taka niewymiarowa wiewióra jest :evil_lol: O, tu jest aukcja: http://allegro.pl/kaganiec-fizjologiczny-maszer-i2384274939.html To firma Maszer bodajże Quote
Casablanca Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 MakeBelieve oj tam :D się załatwi jakiś akumulator Dominika, Whatever to Gabi od Keji :evil_lol: Ej, myślisz, że na moją Blankę by zrobili? :diabloti: Czy muszę mieć kaganiec dla Nariny w pociągu? Ona nigdy nie miała kagańca...Kurcze, musiałabym ją nauczyć... Co do klatki, sądzę, że najlepsze są takie stelażowo-materiałowe. Fantowa bodajże miała taką na OzP? Jest lekka, nie musisz takiej metalowej nosić. W samochodzie sobie złożysz, pod pachę weźmiesz i tyle. Ale nie wiem jak tam z lotnictwem i wytrzymałością... Quote
patusiove Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Szczerze powiem, że moja Nadia nie lubi takich kagańców. Ja powiem szczerze, że je lubię najbardziej. Pies może wszystko robić, a nic nie ugryzie, ani nie zje. Quote
Eta_carinae Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dominika, Whatever to Gabi od Keji :evil_lol: Gabi, toż pytam skąd wiesz xd. Nie no, czemu ja o niczym nie wiedziałam? Tłumaczyć się, ale już :diabloti: Quote
Goldog Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 [quote name='Eta_carinae']A ja chciałam spytać, jakie macie transportery/klatki dla Waszych psów? Bo potrzebuję na obozy i zawody... a jeszcze przyznam szczerze nie ogarnęłam tych modeli, firm i typów. Ba, nawet nie wiem jakie wymiary byłyby idealne dla suki wtr ONka. 90x60x60 wydaje mi się małe, ale przecież pies ma w tym leżeć, nie może latać po całej klatce - trochę ścisku mieć musi.... tylko żeby nie przegiąć... Co innego siedzieć z miarką, a co innego mieć przed sobą taki transporter - więc proszę o radę osoby mające transportery dla swoich nieco większych psów. Jakieś szczególne firmy czy modele polecacie? Podkreślę, że to ma być transporter dopuszczony do przewozu np w lotnictwie... Ostatnio zamówiłam taki o: http://www.petdreams.pl/KLATKA_TRANSPORTER_DLA_PSA_842_XXL_91x64x64-133.html# i bałam sie, że będzie za mały na mojego wyrośniętego dzieciaka, ale w sumie on ma tam leżeć, nie? Więc zamówiłam i jest dobry, co prawda Jacky nie może się wyciągnąć jak w swoim kennelu metalowym "ala milord", ale jest fajny i się otwiera z obu ścian i od góry, więc biorę na OZP bo idealny. :) Ale co do lotnistwa to nie wiem, bo nie wiem :P Quote
Casablanca Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Eta_carinae napisał(a):Gabi, toż pytam skąd wiesz xd. Nie no, czemu ja o niczym nie wiedziałam? Tłumaczyć się, ale już :diabloti: Nie wiem, czy dobrze rozumiem Twe pytanie :D Whatever napisał(a):Jakby co tu Gabi, tylko stare konto mi ktoś zbannował -.-' Quote
Goldog Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Casablanca napisał(a):Nie wiem, czy dobrze rozumiem Twe pytanie :D Hahahah chodzi chyba o to , że Dominika nie wie skąd Gabi wie. :p Quote
Whatever Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 No przecież, byłam na obozie czy nie byłam? :evil_lol: Widziałam, Mat w nim chodził, piękny był ten fizjolog :loveu: A jeśli chodzi o to, dlaczego mam nowe konto to jakiś debil postanowił się pobawić w zmienienie mi hasła na poczcie, pytania pomocniczego i hasła na dogo :mad: Quote
patusiove Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Whatever - Ja nie wiem co ludzie mają z tymi włamaniami na konto. Nie wiem, wzbogaci to kogoś? Co mu da? Satysfakcję, że kogoś NA CHWILĘ ośmieszy? Bo zaraz i tak ludzie się dowiedzą, że ktoś się włamał... Boże... Quote
Eta_carinae Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Zamieszczone przez Casablanca Nie wiem, czy dobrze rozumiem Twe pytanie :-D Hahahah chodzi chyba o to , że Dominika nie wie skąd Gabi wie. :-P :turn-l::hmmmm: A mi się wydaje, że miałam na myśli to, czemu nic nie wiem o tym, że Gabi to Whatever... ale co ja tam mogę wiedzieć :diabloti: Ostatnio zamówiłam taki o: http://www.petdreams.pl/KLATKA_TRANS...4x64-133.html# i bałam sie, że będzie za mały na mojego wyrośniętego dzieciaka, ale w sumie on ma tam leżeć, nie? Więc zamówiłam i jest dobry, co prawda Jacky nie może się wyciągnąć jak w swoim kennelu metalowym "ala milord", ale jest fajny i się otwiera z obu ścian i od góry, więc biorę na OZP bo idealny. :smile: Ale co do lotnistwa to nie wiem, bo nie wiem :P Dzięki, obczaiłam i powiem szczerze, że Kasia od Meli miała podobny na OZP (zabijcie jak coś pokręciłam). Spodobały mi się, bo poręczne, lekkie i łatwe w montażu... ale do samolotu się niestety nie nadaje - a wychodzę z założenia, że jak nie z Kalą, to z następnym psem podróżować będę - jak mam już te kilka stów wydać, to chcę na coś na prawdę mega porządnego i uniwersalnego... zamiast kupować kilka kenneli ;) Quote
Goldog Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Eta_carinae napisał(a)::turn-l::hmmmm: A mi się wydaje, że miałam na myśli to, czemu nic nie wiem o tym, że Gabi to Whatever... ale co ja tam mogę wiedzieć :diabloti: Dzięki, obczaiłam i powiem szczerze, że Kasia od Meli miała podobny na OZP (zabijcie jak coś pokręciłam). Spodobały mi się, bo poręczne, lekkie i łatwe w montażu... ale do samolotu się niestety nie nadaje - a wychodzę z założenia, że jak nie z Kalą, to z następnym psem podróżować będę - jak mam już te kilka stów wydać, to chcę na coś na prawdę mega porządnego i uniwersalnego... zamiast kupować kilka kenneli ;) To ja wszystko pokręciłam, przepraszam :roll: Mi się podoba, bo mały, do samochodu się mieści, waży bodajże chyba z 4 kg i do tego się łatwo rozkłada ogólnie dla nas idealny, a lotów nie planujemy jak na razie :shake: Quote
Casablanca Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) P. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Roksana jednak nie jedzie :shake: Dopiszcie proszę do listy swoje imiona/nicki, żeby można było skojarzyć :) I przejazdy, kto jedzie zorganizowanym i skąd, kto transportem własnym. I zaznaczcie proszę się na zielono jeśli już na 100% pewne, że będziecie :) Dominika, czyli jednak dobrze zrozumiałam :diabloti: Kto był na obozie z dwoma psami, lub zna taką osobę? Mam kilka pytań ;) Quote
Molowe Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) P. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) P.własny Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) P.własny Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Quote
Goldog Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) P. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) P.własny Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) P.własny Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Quote
Fantowa Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) - od OZP1 patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) D. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) D.własny Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) D.własny Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) P.Katowice Marta + Fido (labek) D.własny Ola + Ivo (golden)P.Szczecin Karolina + Vasco (golden)P.Szczecin Weronika + Luna (w typie labka) - od OZP2 Marysia + Emi (golden) D.własny Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) D.własny Kasia + Jacky (w typie goldena) - od OZP2 OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Takie pytanie: skąd wzięło się P.własny? Nie powinno być D.własny(od dojazdu)? Zmienię na D.własny. Quote
Whatever Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 [quote name='Casablanca']OZP1(01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) P. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Roksana jednak nie jedzie :shake: Dopiszcie proszę do listy swoje imiona/nicki, żeby można było skojarzyć :) I przejazdy, kto jedzie zorganizowanym i skąd, kto transportem własnym. I zaznaczcie proszę się na zielono jeśli już na 100% pewne, że będziecie :) Dominika, czyli jednak dobrze zrozumiałam :diabloti: Kto był na obozie z dwoma psami, lub zna taką osobę? Mam kilka pytań ;) A co jeśli ja wolę zaznaczyć na różowo? :diabloti: A nie była czasem ta dziewczyna z berneńczykiem i sheltie? Niestety nie pamiętam nicku :shake: Quote
Fantowa Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Whatever napisał(a):A co jeśli ja wolę zaznaczyć na różowo? :diabloti: A nie była czasem ta dziewczyna z berneńczykiem i sheltie? Niestety nie pamiętam nicku :shake: Chodzi Ci o Estową? W tym roku nie jedzie. Quote
Whatever Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Fantowa napisał(a):Chodzi Ci o Estową? W tym roku nie jedzie. Może i nie jedzie, ale nie o to chodzi. Kasandra chce zadać osobie, która byla z dwoma psami na ozp, kilka pytań, bo też jedzie z dwoma :D Quote
Fantowa Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Whatever napisał(a):Może i nie jedzie, ale nie o to chodzi. Kasandra chce zadać osobie, która byla z dwoma psami na ozp, kilka pytań, bo też jedzie z dwoma :D No to Estowa, Rudawa, Aga od Lory, której nie ma na dogo... Quote
patusiove Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 - Karolina (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae - Dominika (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) - od OZP1 patusiove - Patrycja (12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) :** - Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Casablanca - Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Blanca (chihuahua) P. Gdańsk Whatever - Gabriela + Keja (labrador) P. Słupsk Kasia + Jack (golden) D. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) MakeBelieve - Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) D.własny Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) D.własny Klaudia. (15l.) + Fanta (mix) P.Katowice Marta + Fido (labek) D.własny Ola + Ivo (golden)P.Szczecin Karolina + Vasco (golden)P.Szczecin Weronika + Luna (w typie labka) - od OZP2 Marysia + Emi (golden) D.własny Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) D.własny Kasia + Jacky (w typie goldena) - od OZP2 OZP4(6.08 - 17.08 ) MakeBelieve - Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Molowe - Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala + Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Quote
Recommended Posts