Whatever Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 patusiove napisał(a):Ona nie je karmy suchej, tylko gotowane - mięso, ryż i marchewka. Tylko oprócz tego mama bierze od sąsiadów to co się już nie nadaje do jedzenia - jakaś zupka czy mięso z przyprawami. Ostatnim razem przyniosłam zupę od nich. To była zalewajka - grzyby, ziemniaki, przyprawy, kiełbasa. Ja to wyrzuciłam to mama zapytała: - Dlaczego to wyrzucasz? - Nie będę karmić psa takim świństwem, kilo przypraw, nie zdrowe. - No już nie przesadzaj, od kiedy pamiętam dostaje te obiady i jakoś nic jej nie jest - Hehe, ciekawe. Potem pies będzie miał problemy z żołądkiem bo przyprawy, a co najgorsze ze stawami. Zobacz jak ten grubas wygląda. - Jest gruba bo dostaje za duże porcje - To ja jej mogę je zmniejszyć, ale na zupkach nie schudnie! Tutaj nic już nie powiedziała, dlaczego? bo mam rację. Niejednokrotnie zwracałam jej uwagę że za dużo nakłada Nadii żarcia, przypominałam również o dysplazji, o tym że trzeba będzie ją uśpić, same fakty, co tutaj dużo mówić. Ona albo nic się nie odzywała albo mówiła "skończ to swoje mądrowanie". Myślę nad tym by zmniejszyć miski, ale co z tego jak moja mama, da jej tą zupę w garnku, którego dostaje? Jeszcze myślałam nad schowaniem jednej miski, ale co to mi przyniesie? Nic... Może jej dać coś na podłogę i już. Wykorzystuje, to, że Nadia zje kompletnie wszystko. Moja mama nie ma ustalonych godzin pracy. A teraz jak będziemy u weta no to na szczepieniu czyli na koniec czerwca, no chyba że coś się stanie, tak. Ty tu się o przyprawy martwisz jak psy grzybów jeść nie mogą! :crazyeye: Poza tym jak można brać jedzenie dla psa od sąsiadów. Ja ogarniam, ale... Nie wiesz przecież co oni jedzą, co dają, gdzie to było zakupione. Nie wiesz co dają do środka itp. To mnie osobiście przeraża :shake: Po co bierzesz i wyrzucasz? Nie lepiej po prostu odmówić i niech ten ktoś rozrzuci to bezdomnym kotom, czy co... Eta_Carinae - ooo, to ja już się umawiam na jakąś małą sesyjkę ze skoków na agi albo co :diabloti: Jakby co tu Gabi, tylko stare konto mi ktoś zbannował -.-' Quote
Eta_carinae Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Eta_Carinae - ooo, to ja już się umawiam na jakąś małą sesyjkę ze skoków na agi albo co :diabloti: To groźba? :razz: Quote
Casablanca Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Whatever napisał(a):Eta_Carinae - ooo, to ja już się umawiam na jakąś małą sesyjkę ze skoków na agi albo co :diabloti: Jakby co tu Gabi, tylko stare konto mi ktoś zbannował -.-' Hejka! :loveu: Ja też się piszę na Dominikowe zdjęcia :diabloti: Zgubiła mi się ta lista osób :roll: nie mogę jej znaleźć na wątku... Quote
patusiove Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Gabi, od Kei? Chyba mnie źle zrozumiałaś, wyrzucam to na podwórko - koło śmietników, tam chodzą koty. Poza tym, po co mam się tłumaczyć GDZIE wyrzucam? Myślę, że to nie było takie potrzebne, ale pytasz, to Ci mówię. Przypraw też psy nie mogą jeść, o grzybach nie wiedziałam. Co dają do środka? To co się robi zwykłą zalewajkę... Quote
Whatever Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Eta_carinae napisał(a):To groźba? :razz: Hahah, strzeż się, bo jak odmówisz poszczuję Cię moim czarnuchem :evil_lol: Patusiove - przecież wiem, że przypraw nie mogą, ale grzybów NIE trawią w ogóle :roll: Quote
patusiove Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Hahah, strzeż się, bo jak odmówisz poszczuję Cię moim czarnuchem :evil_lol: hahahaha :D Quote
Goldog Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ma może ktoś tą listę ze wszystkimi którzy jadą? :) Quote
Molowe Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela+ Bafi (mix) Aga+ Lora (mix) Nina+ Tiga (DON) basza95(17l.) + Basza (nowofundland) Roksana+ Frida (w typie labka) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela+ Bafi (15l.) (mix) Ola+ Ivo (12l.) (golden) patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka) Dominika(13l.) + Vanilia (mix) Karolina+ Vasco (golden) Weronika(15l.) + Luna (w typie labka) Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika+ Flo (border collie) Natalia+ Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel(prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarekaustralijski Oliwia(13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra(14l.) + Casablanca (chihuahua) Gabriela+ Keja (labrador) Kasia+ Jack (golden) Alicja (14l.) +Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.)+ Fanta (mix) Marta+ Fido (labek) Ola+ Ivo (golden) Karolina+ Vasco (golden) Weronika+ Luna (w typie labka) Marysia+ Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) OZP4(6.08 - 17.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala+ Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Quote
Fantowa Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela+ Bafi (mix) Aga+ Lora (mix) Nina+ Tiga (DON) basza95(17l.) + Basza (nowofundland) Roksana+ Frida (w typie labka) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela+ Bafi (15l.) (mix) patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika(15l.) + Luna (w typie labka) Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika+ Flo (border collie) Natalia+ Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel(prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarekaustralijski Oliwia(13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra(14l.) + Casablanca (chihuahua) Gabriela+ Keja (labrador) Kasia+ Jack (golden) Alicja (14l.) +Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.)+ Fanta (mix) Marta+ Fido (labek) Ola+ Ivo (golden) Karolina+ Vasco (golden) Weronika+ Luna (w typie labka) Marysia+ Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala+ Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Quote
Goldog Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Fantowa napisał(a):OZP1(01.07.-12.07) Hela+ Bafi (mix) Aga+ Lora (mix) Nina+ Tiga (DON) basza95(17l.) + Basza (nowofundland) Roksana+ Frida (w typie labka) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela+ Bafi (15l.) (mix) patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika(15l.) + Luna (w typie labka) Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika+ Flo (border collie) Natalia+ Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel(prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarekaustralijski Oliwia(13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra(14l.) + Casablanca (chihuahua) Gabriela+ Keja (labrador) Kasia+ Jack (golden) Alicja (14l.) +Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.)+ Fanta (mix) Marta+ Fido (labek) Ola+ Ivo (golden) Karolina+ Vasco (golden) Weronika+ Luna (w typie labka) Marysia+ Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala+ Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Dzięki :* A zrobią 4 i 5 jak tam 3 osoby, a tam nic? Quote
Goldog Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 MakeBelieve napisał(a):Ale są też osoby spoza dogo oO ahahah ja z moją mądrością nie wpadlam na to ;P Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 (edited) bywa. Piątka rzadko kiedy się odbywa, ale czwórka zawsze jest :) Edited June 7, 2012 by MakeBelieve Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Oczywiście, że będzie ciekawie, tylko nie wiem co to znaczy w Twoim mniemaniu. Quote
Molowe Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 a no spoko ja to zrozumiałam trochę inaczej ale ok .Też mam nadzieje że będzie fajnie :D może zaczniemy robić listę rzeczy ? :D Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 No ja też. Ale dobrze, że o to Ci chodzi :> Lista rzeczy na OZP: - zostawić wszystkie sprawy w domu, zabrać pozytywne nastawienie Quote
Goldog Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Hie hie już się nie mogę doczekać obozu ! :evil_lol: Quote
Molowe Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 tak ja też już taka mega nakręcona jestem <33 Lista rzeczy na OZP: - zostawić wszystkie sprawy w domu, zabrać pozytywne nastawienie -pies/psy -jedzeniee! <3 -picie Quote
Casablanca Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 OZP1(01.07.-12.07) Hela+ Bafi (mix) Aga+ Lora (mix) Nina+ Tiga (DON) basza95(17l.) + Basza (nowofundland) Roksana+ Frida (w typie labka) OZP2(13.07 - 24.07) Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela+ Bafi (15l.) (mix) patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka) Weronika(15l.) + Luna (w typie labka) Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika+ Flo (border collie) Natalia + Lenka (mix 20kg) + Axel (owczarek australijski) Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra (14l.) + Narina (cocker spaniel angielski) + Casablanca (chihuahua) P. Gdańsk Gabriela+ Keja (labrador) P. Słupsk Kasia+ Jack (golden) P. własny Alicja (14l.) + Vivo (labek) OZP3(25.07 - 5.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.) + Fanta (mix) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Karolina+ Vasco (golden) Weronika+ Luna (w typie labka) Marysia+ Emi (golden) Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) Dominika + Vanilla (mix) Kasia + Jacky (w typie goldena) OZP4(6.08 - 17.08 ) Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela) Ala+ Chrup (mix) OZP5(18.08 - 29.08 ) Pamiętam, że rok temu ktoś był z dwoma psami :) Proszę ujawnij się o wszechwiedząca osobo :diabloti: Czy każdy z listy jest już na 100% pewny, że jedzie? Lista rzeczy na obóz: -odkurzacz :cool3: -czajnik :cool3: -lodówka :cool3: -gofrownica :cool3: -toster :cool3: Quote
Casablanca Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Molowe napisał(a):łooł dużo tych urządzeń zabierasz :evil_lol: Oczywiście żartuję, bo jadę zorganizowanym :evil_lol: ale fajnie pomarzyć :diabloti: już sobie wyobrażam mnie na dworcu... Quote
Molowe Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 hahahah domyśliłam się :P sądzę,że raz że byś się nie zabrała a dwa że jakbyś zaczęła korzystać ze wszystkich tych urządzeń to szybko by korki poszły :diabloti: Quote
Recommended Posts