Monika i Max :) Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 a co sądzisz o tych ciastkach wiem że karma jest kiepska ale słyszałam że ciastka lepsze Quote
Goldog Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Czy na Wandrusie mamy napięty grafik, że tak powiem, czy są momenty, że siadamy z psami na trawie i ... po prostu opierdaling? Quote
MakeBelieve Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Oj, przygotuj się, bo nie ma chwili odpoczynku.... Kadra ciągle jakieś zajęcia wynajduje. Ledwo dążysz przybiec ze śniadania już masz zajęcia.. A tak na serio, to jasne, że jest dużo wolnego :P Generalnie jest tak, że o 9 jest śniadanie, po śniadaniu zazwyczaj sprawdzanie czystości, 10 1 blok zajęć, 12 drugi blok, 14 obiad i masz tutaj najwięcej wolnego do 16, jak są upały to często po obiedzie ok 14.30-15 idziemy z psami nad wodę, o 16 pierwsze zajęcia, o 17.30 kolejne zajęcia, 19 kolacja i ok 20-20.30 podchody, ognisko czy coś.. Mniej więcej tak. Najwięcej wolnego czasu po obiedzie, a tak trochę mniej to po śniadaniu i kolacji :)) Bez problemu daje się radę Tutaj masz np moje zdjęcie planu 8 dnia ozp 4. Akurat jak była wizyta weterynarza. https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641830569089925394 Quote
Goldog Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='MakeBelieve']Oj, przygotuj się, bo nie ma chwili odpoczynku.... Kadra ciągle jakieś zajęcia wynajduje. Ledwo dążysz przybiec ze śniadania już masz zajęcia.. A tak na serio, to jasne, że jest dużo wolnego :P Generalnie jest tak, że o 9 jest śniadanie, po śniadaniu zazwyczaj sprawdzanie czystości, 10 1 blok zajęć, 12 drugi blok, 14 obiad i masz tutaj najwięcej wolnego do 16, jak są upały to często po obiedzie ok 14.30-15 idziemy z psami nad wodę, o 16 pierwsze zajęcia, o 17.30 kolejne zajęcia, 19 kolacja i ok 20-20.30 podchody, ognisko czy coś.. Mniej więcej tak. Najwięcej wolnego czasu po obiedzie, a tak trochę mniej to po śniadaniu i kolacji :)) Bez problemu daje się radę Tutaj masz np moje zdjęcie planu 8 dnia ozp 4. Akurat jak była wizyta weterynarza. https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641830569089925394 A, to dzięki za info. ;) Rozumiem, że podchody itp z psami? Jak ja się już nie mogę doczekaćććć! Quote
Molowe Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Goldog']A, to dzięki za info. ;) Rozumiem, że podchody itp z psami? Jak ja się już nie mogę doczekaćććć![/QUOTE] u nas w zeszłym roku na czwórce podchody były bez psów nie wiem jak na innych turnusach ^^ ale wydaje mi się że pochody z psami to trochę bezsensowny pomysł by był bo jednak psiaki też muszą mieć chwilę odpoczynku po całym dniu pracy,zresztą to jest chwila na integrowanie się z innymi uczestnikami pies wtedy odpoczywa sobie w domku :) Quote
Goldog Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Molowe']u nas w zeszłym roku na czwórce podchody były bez psów nie wiem jak na innych turnusach ^^ ale wydaje mi się że pochody z psami to trochę bezsensowny pomysł by był bo jednak psiaki też muszą mieć chwilę odpoczynku po całym dniu pracy,zresztą to jest chwila na integrowanie się z innymi uczestnikami pies wtedy odpoczywa sobie w domku :)[/QUOTE] a to szkoda.. ;< No trudno i tak mam nadzieję, że będzie bosko! ;D Quote
Eta_carinae Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Powiem Ci szczerze, że jeszcze pewnie zmienisz zdanie ;) wiele osób opuszcza czasem nawet podstawowe zajęcia, jak agi czy posłuszeństwo. Każdy pies w końcu potrzebuje dłuższej przerwy. Myślę, że jeszcze długo będzie się przewijać przed oczami co najmniej kilku osobom udzielającym się na tym forum moment, kiedy to Kala zwiała mi z toru z podkulonym ogonem i musiałam jej zrobić kilkudniową przerwę... teraz jest dobrze, zmieniłam styl pracy itd, ale chyba nie muszę mówić, że to było zwyczajne przepracowanie - Kala już nie mogła patrzeć w pewnym momencie na tor i omijała go szerokim łukiem. Dopiero na egzaminach mi bezbłędnie i ładnie pobiegła - czyli pod koniec obozu. Każdy na początku jest nakręcony i chce wszystkiego spróbować, myśli, że da radę bez problemu... ale gdzieś tak w połowie obozu zaczyna się szukać najdrobniejszej okazji do dania psom odetchnąć. JA sama uważałam, że to taki "pikuś" - łatwizna dla mnie i Kali. Okazało się, że przeceniłam swoje możliwości. Quote
Molowe Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Właśnie nie ma czego żałować sama zobaczysz,że przyda się psu chwila odpoczynku wiele psów jadących na obóz np. moja Molly nie jest przyzwyczajona do tak dosyć intensywnej pracy bo co to jest pare spacerów dziennie jakieś zabawy w domu plus codziennie ćwiczenia w porównaniu do 1 godziny posłuszeństwa i agility codziennie?do tego dochodzi jeszcze przebywanie w dużej grupie psów nowe miejsce często upał i wgl. wiadomo,że trzeba dać psu odpocząć :) my jedziemy na dwa turnusy i mam świadomość tego że będę musiała jej odpuszczać, dzień wolnego itd żeby jej po prostu nie zniechęcić :) Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Cześć! ;) W tym roku po raz pierwszy jadę na obóz. Chyba trzeci turnus, poziom początkujący. Mam 2-letnią suczkę Tesskę, kundelkę średnich rozmiarów. Jaki jest standard domków? Może ktoś opisać wszystkie domki i czy któreś są już zarezerwowane na trzecim, ewentualnie drugim turnusie? Czy w domku muszę być z osobą z poziomu podstawowego czy nie ma to znaczenia? Quote
MakeBelieve Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Hej :) Kolejna osoba na trójeczkę, super :) Co do domków... Hm.. https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641825251296203106 https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641828240839715762 https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641828322678169074 https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641828295295823106 https://picasaweb.google.com/101967726830981529284/OZP42011?authkey=Gv1sRgCKj7nJng5KzNJg#5641828264754544290 https://lh3.googleusercontent.com/-iXgVvH2o-S0/TkvOt4QcY7I/AAAAAAAAAZo/BcM-4MPeDAs/s720/DSC_5171.JPG generalnie tak one wyglądają. Do najładniejszych nie należą, w upały jest gorąco w nich, czasem przeciekają podczas deszczu ale generalnie są super ;> Na 3 i 4 ja z Olą bierzemy domek nr 11. Osoby mogą się mieszac, to bez różnicy ;> Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 A gdzieś się rezerwuje te domki? Dlaczego akurat 11? Najlepszy jest? Ooo, widzę, że Ty też na OZP3, fajnie ;) Quote
MakeBelieve Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Nie rezerwuje, ustalamy to raczej między sobą. Jakoś tak 11 nam przypadła do gustu. Generalnie nie ma jakiegoś najlepszego domku, wszystkie są w podobnym stanie :) O! I dopisz się na listę ^^ [FONT=Verdana]OZP1(01.07.-12.07)[/FONT] [FONT=Verdana]Hela+ Bafi (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Aga+ Lora (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Nina+ Tiga (DON)[/FONT] [FONT=Verdana]basza95(17l.) + Basza (nowofundland)[/FONT] [FONT=Verdana]Roksana+ Frida (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]OZP2(13.07 - 24.07)[/FONT] [FONT=Verdana]Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk[/FONT] [FONT=Verdana]Hela+ Bafi (15l.) (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola+ Ivo (12l.) (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Dominika(13l.) + Vanilia (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Karolina+ Vasco (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika(15l.) + Luna (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel)[/FONT] [FONT=Verdana]Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika+ Flo (border collie)[/FONT] [FONT=Verdana]Natalia+ Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel(prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarekaustralijski[/FONT] [FONT=Verdana]Oliwia(13l.) + Xara (w typie shar-pei)[/FONT] [FONT=Verdana]Kasandra(14l.) + Casablanca (chihuahua)[/FONT] [FONT=Verdana]Gabriela+ Keja (labrador)[/FONT] [FONT=Verdana]Kasia+ Jack (golden)[/FONT] Alicja (14l.) +Vivo (labek) [FONT=Verdana]OZP3(25.07 - 5.08 )[/FONT] [FONT=Verdana]Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela)[/FONT] [FONT=Verdana]Klaudia.(15l.)+ Fanta (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Marta+ Fido (labek)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola+ Ivo (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Karolina+ Vasco (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika+ Luna (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Marysia+ Emi (golden) [/FONT]Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) [FONT=Verdana]OZP4(6.08 - 17.08 )[/FONT] [FONT=Verdana]Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela)[/FONT] [FONT=Verdana]Ala+ Chrup (mix)[/FONT] [SIZE=2] [FONT=Verdana]OZP5(18.08 - 29.08 ) [/FONT] Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [FONT=Verdana]OZP1(01.07.-12.07)[/FONT] [FONT=Verdana]Hela+ Bafi (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Aga+ Lora (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Nina+ Tiga (DON)[/FONT] [FONT=Verdana]basza95(17l.) + Basza (nowofundland)[/FONT] [FONT=Verdana]Roksana+ Frida (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]OZP2(13.07 - 24.07)[/FONT] [FONT=Verdana]Eta_carinae(15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk[/FONT] [FONT=Verdana]Hela+ Bafi (15l.) (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola+ Ivo (12l.) (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]patusiove(12l.)+ Nadia (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Dominika(13l.) + Vanilia (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Karolina+ Vasco (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika(15l.) + Luna (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Natalia+ Fanta (Cavalier King Charles Spaniel)[/FONT] [FONT=Verdana]Caine(13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika+ Flo (border collie)[/FONT] [FONT=Verdana]Natalia+ Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel(prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarekaustralijski[/FONT] [FONT=Verdana]Oliwia(13l.) + Xara (w typie shar-pei)[/FONT] [FONT=Verdana]Kasandra(14l.) + Casablanca (chihuahua)[/FONT] [FONT=Verdana]Gabriela+ Keja (labrador)[/FONT] [FONT=Verdana]Kasia+ Jack (golden)[/FONT] Alicja (14l.) +Vivo (labek) [FONT=Verdana]OZP3(25.07 - 5.08 )[/FONT] [FONT=Verdana]Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola(16 l.) +Molly (w typie spaniela)[/FONT] [FONT=Verdana]Klaudia.(15l.)+ Fanta (mix)[/FONT] [FONT=Verdana]Marta+ Fido (labek)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola+ Ivo (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Karolina+ Vasco (golden)[/FONT] [FONT=Verdana]Weronika+ Luna (w typie labka)[/FONT] [FONT=Verdana]Marysia+ Emi (golden) [/FONT]Monika ( 14l.) + Max (sznaucer) Karolina(14l.) + Tesska(kundelek) [FONT=Verdana]OZP4(6.08 - 17.08 )[/FONT] [FONT=Verdana]Marta(16 l.) + Daisy (w typie yorka)[/FONT] [FONT=Verdana]Ola(16 l.) + Molly (w typie spaniela)[/FONT] [FONT=Verdana]Ala+ Chrup (mix)[/FONT] [SIZE=2] [FONT=Verdana]OZP5(18.08 - 29.08 )[/FONT] A jaki domek jeszcze polecasz? A co jak ktoś np zajmie 11 a Ty ją rezerwowałas sobie? Quote
MakeBelieve Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Hmm w sumie nie wiem, w 16 drzwi się nei domykają za bardzo :)) Jak zajmie to trudno, ale zamierzam przyjechać pierwsza. Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Czyli 16 polecasz? O której się przyjeżdża na obóz jak sie nie jedzie zorganizowanym? O której Ty będziesz, a o której mozna byc najpóźniej? Quote
Molowe Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Tesska']Czyli 16 polecasz? O której się przyjeżdża na obóz jak sie nie jedzie zorganizowanym? O której Ty będziesz, a o której mozna byc najpóźniej?[/QUOTE] 16 niefajna bo w tamtym roku psy uciekały z domku i np. my wracamy z kajaków a jeden psiak biegał sam po ośrodku to nie bardzo,reszta w sumie na takim samym poziomie nie ma że jedne są super a drugie do niczego :) Najpóźniej chyba nie ma żadnej granicy ja byłam w tamtym roku ostatnia a przyjechałam o 18:30 minus taki że osoby do domków były po przydzielane i wgl ja byłam już umówiona więc spoko ale tak to lepiej być wcześniej a skąd Ty jedziesz ? :) Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 Czyli 16 odpada... a w jakim byłaś rok temu i jaki był? Jestem spod Warszawy i nie wiem czy mnie rodzie puszczą zorganizowanym czy odwiozą... Quote
Molowe Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Tesska']Czyli 16 odpada... a w jakim byłaś rok temu i jaki był? Jestem spod Warszawy i nie wiem czy mnie rodzie puszczą zorganizowanym czy odwiozą...[/QUOTE] ja byłam najpierw w 19 potem w 13 i 14 wszystkie 3 spoko jak dla mnie nie ma żadnej różnicy ten sam układ w domku dwa pokoje kuchnia i wgl.O od Warszawy nie masz daleko to nie przyjedziesz chyba jakoś bardzo późno. i od MakeBelieve bo już nie ma jak odpisac że jak coś to możesz iść np. na posłuszeństwo podstawowe a agility zaawansowane czy jak chcesz to wszystko jest kwestią dogadania się z kadrą :) a o której zamierasz przyjechać ? XD Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 A to się można tak przeprowadzac z domków? Nie wiem o której zamierzam przyjechać, albo tak jak zorganizowany albo zależy od rodziców. Mam nadzieje, ze trafie na jakiś fajny domek. A Ty dlaczego wybrałaś 11 a nie np. 17 lub 14 co Make Believe dała zdjęcia? Quote
Molowe Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 [quote name='Tesska']A to się można tak przeprowadzac z domków? Nie wiem o której zamierzam przyjechać, albo tak jak zorganizowany albo zależy od rodziców. Mam nadzieje, ze trafie na jakiś fajny domek. A Ty dlaczego wybrałaś 11 a nie np. 17 lub 14 co Make Believe dała zdjęcia?[/QUOTE] pies z którym mieszkałam najpierw nie lubił mojej Molly więc przeprowadzka była konieczna generalnie domków bez powodu się nie zmienia :) My z MakeBelieve będziemy mieszkać razem na dwóch turnusach czemu akurat 11 ? pasuje nam ponieważ jest najbardziej z boku a że Daisy pies MakeBelieve jest trochę strachliwa uznałyśmy że tak będzie najlepiej zresztą w tamtych domkach mieszkałyśmy już więc fajnie w tym roku w innym przeszkadza Ci to że będziemy w tej 11 ? uwierz mi nie jest jakaś szczególna my po prostu wolimy trochę z boku spokojniej i wgl :) Quote
Tesska Posted May 20, 2012 Posted May 20, 2012 nie co Ty, nic mi nie przeszkadza tylko pytam z ciekawosci, bo nigdy na tym obozie nie bylam a i zdjec duzo domkow nie widzialam, ale przeciez na oboz jezdza rozne psy, takze jakis domek na pewno jest nieco bardziej poniszczony od drugiego itd? Quote
Molowe Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='Tesska']nie co Ty, nic mi nie przeszkadza tylko pytam z ciekawosci, bo nigdy na tym obozie nie bylam a i zdjec duzo domkow nie widzialam, ale przeciez na oboz jezdza rozne psy, takze jakis domek na pewno jest nieco bardziej poniszczony od drugiego itd?[/QUOTE] ale piszemy Ci że praktycznie nie ma różnicy który domek wszystko są jednakowo zniszczone nie ukrywajmy najmłodsze nie są i się już po prostu trochę zużyły :P w 16 czasami otwierają się drzwi,a tak to reszta domków jest w sumie podobna pod względem zniszczeń pamiętam że po obozie dziewczyny coś pisały,że w 12 była chyba jakaś dziura w ścianie,którą psiaki dogryzły(pewnie w większości domków są jakieś dziury) a tak to takich większych zniszczeń nie ma tak jak pisałam Ci na PW najlepiej na miejscu wybrać jakiś domek bo chyba bardziej liczy się to z kim mieszkasz niż w którym domku XD Quote
MakeBelieve Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 Dokładnie to samo co Ola. W 17 jest też fajna dziura ;PP A, Ola powiem Ci cos : PPP 11 była kiedyś zasikiwana haahahahahaha. Generalnie ludzie pisali już tutaj jakie domki na jaki turnus rezerwują, trzeba poszukać. Tego nie rezerwuje się jakoś oficjalnie, ale my między sobą, żeby potem żadnych spięć nie było i wszyscy byli zadowoleni ^^ No i liczymy też, że my uczciwie mówiąc jaki chcemy domek, ktoś inny nam zwyczajnie jego nie podpieprzy.. Quote
Molowe Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 [quote name='MakeBelieve']Dokładnie to samo co Ola. W 17 jest też fajna dziura ;PP A, Ola powiem Ci cos : PPP 11 była kiedyś zasikiwana haahahahahaha.[/QUOTE] oj tam oj tam sądzę,że w każdym domku jakiś pies się kiedyś zesikał wymiotował itd XD dobrze że piszesz to muszę pamiętać żeby nie wchodzić w bliższe kontakty z dywanem chyba że będę zmuszona bo Ty mnie z łóżka zrzucisz czy coś :P w 14 też dywan wiele dzięki nam przeżył ale go dzielnie wyprałam także można tam spokojnie mieszkać ^^ Quote
patusiove Posted May 21, 2012 Posted May 21, 2012 (edited) Dziewczyny, a jaki polecacie domek na ozp2? Taki, który jest nie zajęty i w miarę ok.? Edited May 21, 2012 by patusiove Quote
Recommended Posts