Casablanca Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Eta_carinae napisał(a):Taaak, chcemy zająca wersja "comfort" dla Kali :diabloti: Dyski wezmę, może ktoś pomoże mi z nauką WCHODZENIA I ZOSTAWANIA na plecach - Bo Kala wybija mi się z nich i łapie frisbee, a kiedy nie mam frisbee, to i tak się wybija -.- a ja chcę żeby STANĘŁA mi na plecach :angryy: Tak taaak, cytrusy najlepsze ;p Mamy to sprawdzone :mad: co nie, Kass? (ps.: mam jeszcze filmik jak wybiłaś 67 komarów na suficie - w tym roku chyba przylepię tam tabliczkę z napisem "niech spoczywają w pokoju - sufit śmierci. Ku chwale poległym pod podeszwą Kasandry" :evil_lol:) Ahahaha :evil_lol: Z chęcią pomogę w szkoleniu :cool3: Ale jak wezmę Narinę, to będziesz musiała mi pomóc ją ogarnąć :diabloti: No, a jak :lol: ma się tą wiedzę co do cytryn i komarów, nacieraniem tymi cytrynami całego domku... Ha ha buaha :evil_lol: No nie przesadzajmy, to wszystko ich wina, krwiopijcy mali, okrutni... Ja poproszę jeszcze raz te filmiki, bo jak pamiętasz się nie wysłały. kasandra241298@wp.pl Ładnie proszę o chociaż trochę :p Niech to będzie taki dowód wdzięczności za obronę przed ukąszeniami armii komarzysk :evil_lol: Quote
Molowe Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 OZP1 (01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 (17l.) + Basza (nowofundland) OZP2 (13.07 - 24.07) Eta_carinae (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) Ola + Ivo (12l.) (golden) patusiove (12l.)+ Nadia (w typie labka) Dominika (13l.) + Vanilia (mix) Karolina + Vasco (golden) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) Natalia + Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel (prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarek australijski Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) OZP3 (25.07 - 5.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.) + Fanta (mix) Zuza + Maniek (w typie basseta) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Kamila + Laki (w typie goldena) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) OZP4 (6.08 - 17.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Kamila + Laki (w typie goldena) Ala + Chrup (mix) OZP5 (18.08 - 29.08 ) Kasia + Jack (Golden Retriever) Ostatnia lista z postów, które się zachowały. Aktualizujcie ją itp :) Kto jedzie na OzP 1 raz? Quote
Eta_carinae Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Z tego co mi wiadomo Kasia i Jack jedzie na OZP2 - ostatnio z nią pisałam i mówiła, że na 2, ale jeszcze dopytam czy to pewne. Quote
MakeBelieve Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Ok :> Eeej ludzie nie zamulajcie! 2 msc do obozu, w tamtym roku już wszyscy się nakręcali! :PP Quote
Eta_carinae Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 A w tym roku wszyscy się nakręcali jeszcze w styczniu, a teraz ucichło ahahha xd Quote
Molowe Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 no właśnie jakoś cicho tak.... może zaczniemy robić listę rzeczy czy coś ? :D Quote
Eta_carinae Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 (edited) Cytryny na komary buhahahah ;> edit.: A ja ostatnio kupiłam w Tesco dysk o kształcie takim jak DogChow - czyli że fastback z tego co pamiętam... ja tam się na dyskach tak sobie znam. No i dobrze się nim rzuca, lata bez zarzutu, Kala go uwielbia, jest wytrzymały... i się zastanawiam czy by mnie z takim na zawody wpuścili..? Czy musi być firmowy... bo ja się nie orientuję akurat we frisbee, zielona jestem w tych ich zasadach... Edited May 3, 2012 by Eta_carinae Quote
Casablanca Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 Cały czas jestem kasowana z listy :diabloti: Widzę, że chcecie się mnie pozbyć :cool3: Dopisuję na 1 Roksanę, bo raczej jedzie, a na 2 siebie i Gabi ;) OZP1 (01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 (17l.) + Basza (nowofundland) Roksana + Frida (w typie labka) OZP2 (13.07 - 24.07) Eta_carinae (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) Ola + Ivo (12l.) (golden) patusiove (12l.)+ Nadia (w typie labka) Dominika (13l.) + Vanilia (mix) Karolina + Vasco (golden) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) Natalia + Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel (prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarek australijski Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra (14l.) + Casablanca (chihuahua) Gabriela + Keja (labrador) OZP3 (25.07 - 5.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.) + Fanta (mix) Zuza + Maniek (w typie basseta) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Kamila + Laki (w typie goldena) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) OZP4 (6.08 - 17.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Kamila + Laki (w typie goldena) Ala + Chrup (mix) OZP5 (18.08 - 29.08 ) Kasia + Jack (Golden Retriever) Quote
Eta_carinae Posted May 3, 2012 Posted May 3, 2012 A Roksana wyraźnie unika naszego duetu :diabloti: Quote
Casablanca Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 Eta_carinae napisał(a):A Roksana wyraźnie unika naszego duetu :diabloti: Ahaha, dlaczego niby miałaby Was unikać? ;> Ejj, no to nie było śmieszne na obozie :diabloti: Quote
Eta_carinae Posted May 4, 2012 Posted May 4, 2012 (edited) Nie, ale i tak się wszyscy śmiali - nawet Roksana na początku :diabloti: Jednak wiem, wiem, to z powodu emocji, nie wesołości. Kuuurde. Ale teraz Kala takich numerów nie robi już. Teraz jesteśmy po porządnej resocjalizacji i z każdym się wita - psem, człowiekiem, nawet z koniem ostatnio próbowała, ale nie wyszło xd. Jak się drugi pruje do niej, to staje i patrzy jaki debil :lol: edit.: EEEY, ludzie, ludziska, ogarnijcie się, nie zamulajcie! Ja mam dylemat - bo Kala wyrosła z tych naszych szelek norweskich co na obozie miałyśmy i muszę w nowe zainwestować (tamte mam już ogłoszone na bazarku, ale z bólem je wystawiałam, ehh) No i chciałam zamawiać w activdog, ALE nie wiem czy przypadkiem nie brać guardów z dwoma metalowymi półkółkami w różnych miejscach na pasku grzbietowym - no wiecie, jeden w połowie, drugi na końcu. Zastanawiam się czy nie byłyby lepsze...? Edited May 4, 2012 by Eta_carinae Quote
vege* Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Eta_carinae napisał(a): Ja mam dylemat - bo Kala wyrosła z tych naszych szelek norweskich co na obozie miałyśmy i muszę w nowe zainwestować (tamte mam już ogłoszone na bazarku, ale z bólem je wystawiałam, ehh) No i chciałam zamawiać w activdog, ALE nie wiem czy przypadkiem nie brać guardów z dwoma metalowymi półkółkami w różnych miejscach na pasku grzbietowym - no wiecie, jeden w połowie, drugi na końcu. Zastanawiam się czy nie byłyby lepsze...? Wg mnie nie ma lepszych szelek od norwegów ;-) Quote
Molowe Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Molly co prawda dopiero od paru dni nosi norwegi ale powiem Ci że nam się na nich mega wygodnie chodzi jak Molly była jeszcze szczeniakiem miałyśmy zwykłe szelki i zawsze był problem z ich ściąganiem bo musiała przekładać łapke itd. a teraz odpinam i szele już zdjęte.Widać że psu się w nich wygodnie hasa a no i dodatkowym plusem jest rączka na grzbiecie która w sytuacjach awaryjnych bardzo się przydaje ;) ja bym brała norwegi skoro macie sprawdzone chyba że chcesz eksperymentować :) Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 No właśnie - kocham eksperymenty i nie rezygnuję póki sama na własnej skórze się nie przejadę... ale chyba w tym wypadku pozostanę przy norwegach - bo racja, sprawdzone mamy i na prawdę każdemu z czystym sumieniem je polecam. Tylko zastanawiałam się czy fajnie prowadzi się psa na guardach - mam guardy dla kota, ale to nie to samo xd. Co do dysków - wiem, że muszą być specjalne dopuszczone do zawodów, ALE jako, że jestem w tej kwestii akurat niezorientowana, to zaczęłam tak przyglądać się i porównywać sobie kształt dysku z Tesco i dysk DogChow i, wiecie co...? Ten z Tesco lata wcale NIE gorzej, a jest o wiele wytrzymalszy - Kala go uwielbia, ja zresztą też. No i teraz pojawiło się przede mną pytanie - czy do zawodów dopuszcza się TYP dysku (czyli o różnym profilu, wadze itd), czy konkretną MARKĘ...? Te trzy u góry są przywiezione z Chicago i... są genialne - twarde, ale nie są kruche, nie pękają. Nie mają profilu takiego jak DogChow, który składa się z dwóch kręgów połączonych "harmonijką" - wiem, moje opisy są genialne xd. Tylko bardziej przypominają duży półmisek. Z kolei ten pomarańczowy, to właśnie dysk z Tesco, który przy DogChow wypada u nas lepiej - mam go tyle samo czasu do DogChow, a nie ma ŻADNEJ dziury na wylot Quote
Molowe Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 ja też lubie sama wszystko sprawdzić dlatego zamówiłam dla Molly norwegi miałam trochę wątpliwości ale okazały się być super.Jeżeli chcesz guardy to może na początek kup jakieś tańsze niż activdog zobaczysz czy Kali się będzie w nich dobrze biegało i czy będzie Ci się ją dobrze prowadziło jak wszystko będzie ok to kupisz activdoga bo na Kalę to jednak trochę za takie szelki dasz co nie ? ;) Quote
MakeBelieve Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 No właśnie wszyscy zamulają.. Eta, co do szelek.. Guardy się przekręcają, temu ja wszystkie sprzedałam :> A norwegi są pro, uwielbiam nasze szele, Daisy też :loveu: Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 No właśnie, to przekręcanie się... widywałam już nawet w ich galerii psy z przekręconymi szelkami i myślę, że jakby mi się tak ciągle miały suwać, to bym szału dostała ;) Norwegi wydają mi się bardziej uniwersalne - w razie czego do boków można doczepić dwójnik i pies może coś pociągnąć, jak chcesz na smyczy prowadzić, to doczepiasz za kółko na uchu, a jak nic nie masz, to też poprowadzisz xd. No i dobrze się w sportach sprawdzają, bo zawsze psa można podtrzymać, unieść, złapać - dają większą kontrolę przede wszystkim z tego, co zauważyłam. Dobra, przekonałyście mnie, nie będę kombinować, tylko zostanę przy norwegach (no i chyba nie bez powodu się je "do flyballu" nazywa :razz:) Dobra, tylko teraz tych moich się pozbyć muszę xd. Bo zrobiłam ostatnio generalny przegląd naszych rzeczy i 3/4 jest nienoszone albo w stanie idealnym, co mówi samo przez się, że powinnam je sprzedać i kupić coś, co będzie używane i się nam przyda. Obecnie właśnie planuję zmienić szelki, oraz jak sprzedam trochę obroży... :roll: to mam w planach zakup jakiejś sportowej obróżki activdog z tym ich nowym piankowym podszyciem. Trzymcie kciuki :diabloti: Quote
MakeBelieve Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Trzymamy trzymamy :P Tylko trzeba napisać, że się chce te boczne kółka ^^ My zamawiałyśmy bez, bo nam niepotrzebne w sumie. Ja też już trochę się pozbyłam zbędnych rzeczy, ale jeszcze muszę :)) Sama mam zamiart wypróbować tą piankę, czerwony podkład, żółta pianka i nitka i tasma jelonkowa <33 Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 No, nam właściwie też te kółka niepotrzebne, bo sledy mamy i jak wiem, że ciągnąć będziemy, to je biorę ;) A ja chcę limonkową taśmę i podkład :loveu: Ze wzorków mi się liski podobają :cool3: Quote
Molowe Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 dobra to ja też trzymam kciuki bo w sumie większość niepotrzebnych rzeczy już sprzedałam teraz moge patrzeć za nowymi ^^ a ta nowa activdogowa pianka jest fajna też chce coś z nią na wakacje dla Moll ;) Quote
Goldog Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ja , czyli Kasia + Jack na OZP2 naszczęście !!! :D Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2012 Posted May 5, 2012 Ooo, Kasia w końcu się udzielasz! ;D A widzisz, widzisz, mówiłam, że Was dopisać trza xd OZP1 (01.07.-12.07) Hela + Bafi (mix) Aga + Lora (mix) Nina + Tiga (DON) basza95 (17l.) + Basza (nowofundland) Roksana + Frida (w typie labka) OZP2 (13.07 - 24.07) Eta_carinae (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk Hela + Bafi (15l.) (mix) Ola + Ivo (12l.) (golden) patusiove (12l.)+ Nadia (w typie labka) Dominika (13l.) + Vanilia (mix) Karolina + Vasco (golden) Weronika (15l.) + Luna (w typie labka) Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel) Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk Weronika + Flo (border collie) Natalia + Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + axel (prawdopodobnie tak będzie miał na imię) owczarek australijski Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei) Kasandra (14l.) + Casablanca (chihuahua) Gabriela + Keja (labrador) Kasia + Jack (golden) OZP3 (25.07 - 5.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) +Molly (w typie spaniela) Klaudia.(15l.) + Fanta (mix) Zuza + Maniek (w typie basseta) Marta + Fido (labek) Ola + Ivo (golden) Kamila + Laki (w typie goldena) Karolina + Vasco (golden) Weronika + Luna (w typie labka) Marysia + Emi (golden) OZP4 (6.08 - 17.08 ) Marta (16 l.) + Daisy (w typie yorka) Ola (16 l.) + Molly (w typie spaniela) Kamila + Laki (w typie goldena) Ala + Chrup (mix) OZP5 (18.08 - 29.08 ) Quote
Molowe Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 nie wiem dopisujemy osoby z fb do naszej listy ? wtedy łatwiej byłoby ogarnąć ile mniej więcej osób będzie na którym turnusie.Jeżeli tak to można dopisać Alicję i Vivo na 2. Tylko nie wiem czy jest sens mieszać fb z dogo to jak robimy ? :) Quote
Eta_carinae Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Myślę, że im więcej wiadomo, tym lepiej - dopisujmy osoby spoza dogo Quote
MakeBelieve Posted May 6, 2012 Posted May 6, 2012 Tylko kurcze na fb też nie każdy jest pewny... Na pewno Zuzy z Mańkiem nie będzie. My już oficjalnie z Olą jedziemy na 3 i 4 :PP Quote
Recommended Posts