Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Bo ja jade na 4 :cool3: tylko że jak sobie gadałam z niektórymi osobami z OZP4 2011 to nikt nie jedzie i tak troszkę smutam bo np. nie mam być w kim w domku i wgl. :(

Posted

Angela... ale wiesz co to za problem że drugiej kadry nie znasz zawsze można poznać ,w tym roku jechałaś nikogo nie znałaś i było dobrze :) także kadra to chyba nie problem ja też mam zamiar jechać do tej której nie znam ale mam nadzieje że będzie spoko :D

• 3 weeks later...
Posted

Hej :> Pierwszy raz jedziesz?
Ja Daisy kupuję co roku obrożę Kiltixa- niezawodna. Kiedyś używałam Fiprexa i obroży z Beaphara ale pies dziwnie reagował..
A ile smaczków... Zależy jaki pies :P Smaki są potrzebne na posłuszeństwo i na agility jeśli się biega na smaczki. Tzn zależy czy Twój pies woli zabawkę czy smakołyki. Sklep zwykły spożywczy jest zaraz obok ośrodka, tam sami możemy chodzić (za zgodą i wiedzą kadry). Mamy wspólne wyjścia np w czasie zajęć drugiej grupy do miasta, tam jest Biedronka, zoologiczny również- z deka ubogi, ale jakieś smaki zawsze są. No i inne spożywcze itp ;]]
Jak masz jeszcze jakieśp pytania to wal śmiało ^^

Posted

O, pies "goldenopodobny" że tak się wyrażę, na OZP? Jestem na TAK ;D Cóż, dobrze wiedzieć, że będzie sporo dużych psów - bo małe jakoś niepewnie się przy ADHD`owej Kali czują xd.

Ja niby zakraplałam dobrym preparatem u weta, ale powiem szczerze, że i tak 5 kleszczy dziennie wyciągałam ;/ Obroży nie polecam, bo śmierdzą niemiłosiernie, a i z tego co się nasłuchałam jakoś specjalnie nie działają...

Po prostu radzę pójść do weterynarza i zakroplić psa, oraz zamówić zestaw do wyciągania kleszczy xd. (takie "widełki" - nie polecam szczypiec)

Co do smaków - jeżeli jakiekolwiek bierzesz, to suche: jakieś ciasteczka, suszone żwacze, płucka, łapki itd. Bo ja (jakże wtedy "inteligentna") zabrałam kilogram parówek, który skisł na drugi dzień w kadrowej lodówce i trza było wywalić... Czyli takie "mokre" to na miejscu się kupuje - jest biedronka, są spożywczaki i zoologiczny, więc spokojnie można się w niektóre rzeczy zaopatrzyć na miejscu. No, myślę, że jedna reklamówka na pewno zejdzie - z resztą lepiej zawsze wziąć trochę na zapas. Bo niektóre psy robią sobie wypady do cudzych domków i ściągają smaki z najbardziej niedostępnych miejsc - nawet jak właściciel "winowajcy" odda kasę za to, co pies zjadł, to fakt faktem - zostajesz w takim wypadku bez smaków.
PS.(Klaudia, ja nic nie sugeruję, ale umiejętności Fanty w tej kwestii mnie przeraziły o.0 xd)

Przede wszystkim weź :
coś mocneeego na komary,
jakiś kubek i łyżeczkę dla siebie do domku,
linkę 15m żeby przypiąć psa przed domkiem.

Posted

Taa, na komary to mało co działa oO
jak lubisz zupki, to miske czy cos :))
Linka to w sumie nie dla kazdego sie przydaje, bo nie kazdy zostawia psa przed domkiem ;]]
Latarka tez jest przydatna.. ; >
I tak najlepszą rzeczą do domku jest wiatrak.... W te upały akurat!

Posted

Eta_carinae napisał(a):
Bo niektóre psy robią sobie wypady do cudzych domków i ściągają smaki z najbardziej niedostępnych miejsc.
PS.(Klaudia, ja nic nie sugeruję, ale umiejętności Fanty w tej kwestii mnie przeraziły o.0 xd)

Czytam to i od razu patrzę na Fantę :evil_lol:
Ale ogarnia się, na zawodach obok toru był wielki grill i ani myślała się tam udać - jak widać bardziej najarana agility niż żarciem, więc jest moc :diabloti:
Odnośnie kleszczy, to u nas Kiltix się fajnie sprawdza, do tego jeszcze kropelki i jest naprawdę OK.

Co do smaków, to jak wyżej, lepiej wziąć więcej. A to posłuszeństwo, jakieś sztuczki, wystawianie, agility - choć w tym ostatnim nie polecam smaków. Mniejsza o to, smaków nigdy za wiele, tylko potem pamiętać, żeby mniej karmy dać.
Polecam żwacze, jelitka, wątroby, płucka itd. - choć licz się z tym, że będzie od Ciebie tym śmierdziało :evil_lol:

Jeśli pojedziemy w tym roku na OZP, to myslałam nad tym, żeby rano chodzić do spożywczego po parówki, bo cały czas nie będe leciała na żwaczach itd., a Macedów i innych rzeczy tego typu nie toleruję.

Posted

Eta_carinae napisał(a):
Kto z Was trenuje frisbee już na poziomie nieco bardziej zaawansowanym, czyli ogarnia różne tricki? Bierzecie dyski na OZP?

Ja miałam w zeszłym roku ale nie wiem czy brać teraz...

W sumie to my :evil_lol:
Tyle, że turnus nie ten sam, no i jeszcze nasz wyjazd stoi pod znakiem zapytania.

Jak Ci się zmieszczą do torby/plecaka, to bierz, ktoś frisbowy się powinien na OZP2 znaleźć ;)

Posted

[quote name='MakeBelieve']Taa, na komary to mało co działa oO

Na komary najlepsze są cytrusy :D co nie Eta? :diabloti:

[quote name='Eta_carinae']Kto z Was trenuje frisbee już na poziomie nieco bardziej zaawansowanym, czyli ogarnia różne tricki? Bierzecie dyski na OZP?

Ja miałam w zeszłym roku ale nie wiem czy brać teraz...[/QUOTE

Weź, weź dyski, co zdjęcia porobię :eviltong: Ja się zastanawiam czy nie wziąć tunelu, bo mam dwa takie małe składane. Na pewno by się przydał, ale nie wiem czy zmieszczę :roll: No i chyba wezmę Narinę też :diabloti: Teraz jak Blanka w ciąży i nie może biegać, to jakoś się zbliżyłyśmy i stwierdzam, iż pies ten ma cudowny temperament do agility (oczywiście jak ma się jedzenie) xd

Posted

Taaak, chcemy zająca wersja "comfort" dla Kali :diabloti:

Dyski wezmę, może ktoś pomoże mi z nauką WCHODZENIA I ZOSTAWANIA na plecach - Bo Kala wybija mi się z nich i łapie frisbee, a kiedy nie mam frisbee, to i tak się wybija -.- a ja chcę żeby STANĘŁA mi na plecach :angryy:

Tak taaak, cytrusy najlepsze ;p Mamy to sprawdzone :mad: co nie, Kass? (ps.: mam jeszcze filmik jak wybiłaś 67 komarów na suficie - w tym roku chyba przylepię tam tabliczkę z napisem "niech spoczywają w pokoju - sufit śmierci. Ku chwale poległym pod podeszwą Kasandry" :evil_lol:)