Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='basza95']Tak się złożyło. Im wcześniej w tym roku tym lepiej. A moi rodzice nie wiadomo jeszcze kiedy sobie gdzieś jadą a na ten na pewno mogą mnie zawieźć bo nie wiem czy nie będę jeszcze z koleżanką jechać. Po za tym na 2 trochę dużo ludzi się robi :( Spotkamy się jeszcze nie raz na wystawach :D Ale będzie nam brakować małego kochanego potworka który próbował sobie podporządkować Baszę haha :D Jeszcze chciałabym może popracować miesiąc wakacji i załapać się na jakieś fajne zawody dogtrekkingowe

Zapewne się na jakiś wystawach spotkamy! Bo jak nie, to wiesz...:cool3:
Nam będzie brakować dużego kochanego potworka, który ślini się za każdym razem, gdy widzi Blancę :diabloti: haha
Powodzonka!

[quote name='patusiove']Kasia jednak jedzie na dwójkę,nie na piątkę ;)

Coraz więcej osób na 2, musimy się jeszcze zastanowić...:shake: Dominika, zmywamy się na 3.? :razz:

[quote name=':**']Nugat już jest :D Ja mam kilka na oku: lucas, luca, moizes, nestro, jasper, sanches, ivo, axel, lynn. Ale to wszystko prywatnie a mi chodzi do metryki. :shake:

Jak do metryki, to byle jakie może być :evil_lol:

Posted

OZP2 (13.07 - 24.07)

Eta_carinae (15l.) + Kala (w typie ONka) P.Gdańsk

Hela + Bafi (15l.) (mix)

Ola + Ivo (12l.) (golden)

patusiove (12l.)+ Nadia (w typie labka)

Dominika (13l.) + Vanilia (mix)

Karolina + Vasco (golden)

Weronika (15l.) + Luna (w typie labka)

Natalia + Fanta (Cavalier King Charles Spaniel)

Caine (13l.)+ Nika (Jack Russel Terrier) P.Gdańsk

Weronika + Flo (border collie)

Natalia + Lenka (mix czegoś z czymś wysokość do kolana 20kg) + Axel (owczarek australijski)

Oliwia (13l.) + Xara (w typie shar-pei)

Kasandra (14l.) + Casablanca (chihuahua długowłosa) P. Gdańsk

Kasia + Jacky (golden retriever)

Posted

Kasandra, nie wiem, czy jest sens dodawać fotki do listy, bo syf się straszny zrobi... I nie wiem, czy na dogo przypadkiem nie ma jakiegoś ograniczenia zdjęć w postach, coś mi się o uszy obiło, ale pewności nie mam.
Tak w ogóle to możecie z Dominiką wpadać na OZP3:loveu:
MB, za wiele przeszkód z psem z dysplazją nie zrobisz, po co w ogóle biegać z psem, który ma przeciwwskazania? Pies powinien być przede wszystkim zdrowy, żeby to było bezpieczne. No ale to moje zdanie.
Oliwia_Zafira dobrze, że zwracasz uwagę na dysplazję i bezpieczeństwo psa, bo to najważniejsze, nie ma po co robić czegoś na siłę z psem, który ma przeciwwskazania :shake: Taki plus ode mnie :evil_lol: Jeszcze raz bym polecała PT, a jak się nie odbędzie, to pozostanie OZP, gdzie na agility chodzić nie musicie, wystarczy dogadać się z kadrą.

Posted

Jesli pies pobiega tunele czy hopki z polożoną tyczką to nic mu sie nie stanie, na pewno to nie większy wysiłek niż zabawa z psami. A radoche z tego ma. Jesli cos sie robi z głową to wcale nie musi to zaszkodzic.

Posted

Ja będę ćwiczyć w KLUBIE agility z moim psem, który ma pięciokilogramową nadwagę.. (Przeczytajcie do końca).
Będę z psem trenować, ale uzgodniłam (przez dogomanię) z trenerką, że ćwiczyć będziemy na mniejszych hopkach - po prostu będą dla nas niższe, tak aby nie zrobiły krzywdy psu. A takie niskie hopki to krzywdy nie zrobią mojemu psu. Tak, właśnie, i ja trenuję z głową, bo jednocześnie chcę ćwiczyć ale nie chcę wyrządzić mu krzywdy. Można jej postawić parę hopek (np. 2) i to na 10 cm od ziemi żeby się wykazała zręcznością bo nie mogłaby jej zrzucić ;)

Posted

Patusiove, z tym, że nadwagi u psa się pozbędziesz, a jakiś wad budowy, czy jak to ogólnie nazwać, to nie za bardzo(pozostają pewnie jakieś operacje itd. ale mało kto się na to zdecyduje).

Posted (edited)

Dominika, agility ma być zabawą, ale biegać z psem, która ma dysplazję, po takiej palisadzie/kładce? Zabawa musi być przede wszystkim bezpieczna, lepiej chyba odpuścić niż ryzykować?
Klaudia... przecież napisałam, żeby omijać przeszkody wymagające więcej od psa. Przecież na agility biegał nawet pies NA WÓZKU ! Były same ramy od tyczek i pracowali nad komunikacją i podejściami, a nie forsowaniem psa

edit1.:
Poza tym jaki jest cel agility? Nie forsowanie psa na ciężkich przeszkodach, a komunikacja, więź i zabawa - skoro to rekreacja, to czemu nie? Wystarczy (jak już padło kilka razy) zabrać się za to z głową. Pozwolę sobie zacytować MakeBelieve, bo więcej dodawać już chyba nie muszę:
Jesli pies pobiega tunele czy hopki z polożoną tyczką to nic mu sie nie stanie, na pewno to nie większy wysiłek niż zabawa z psami. A radoche z tego ma. Jesli cos sie robi z głową to wcale nie musi to zaszkodzic.

edit2.:
Coraz więcej osób na 2, musimy się jeszcze zastanowić...:shake: Dominika, zmywamy się na 3.? :razz:
Mój obóz jest ściśle powiązany z obozem siostry i planami na resztę wakacji. Niestety nie mogę tak sobie skakać po turnusach. Ale tak poza tym - mnie cieszy, że będzie dużo różnych osób i psów. Na zajęciach i tak się dzielimy, a nawet przy minimalnej liczbie osób każdy pracuje właściwie sam - przy wskazówkach szkoleniowca i ewentualnej pomocy z tejże strony, jeżeli zajdzie potrzeba... więc nie narzekam, a turnusu i tak zmienić nie mogę

Edited by Eta_carinae
Posted

patusiove napisał(a):
Klaudia. - wad budowy? nie ogarniam..

Nie wiedziałam, jak to ogólnie ując, no, że jakaś dysplazja, czy problemy z łapami/kręgosłupem itd.
Biorąc pod uwagę, że na OZP są 2 tunele, hopki, które można jakoś uregulować, tyczkę na ziemi, czy jakoś nisko to CHYBA 3, może 4, pewna nie jestem(tych takich drewnianych brązowych nie liczę), to szału nie ma, szczególnie, że koło siebie nie stoją.
Ale co kto lubi, osobiście z psem, który ma coś nie tak z budową, co stanowi przeciwwskazanie, bym w agi nie biegała, jest wiele innych sposobów na budowanie więzi z psem.
Hmm, ciekawe, dlaczego dobre kluby agility przyjmują na zajęcia wyłącznie psy zdrowe? Może dlatego, że agility to przede wszystkim BEZPIECZNA zabawa?

Posted

Może dlatego, że jak ktoś zabiera się za agility na tyle, że zapisuje się do klubu, to decyduje się na regularną pracę, niemalże wyczynowe skakanie (wysokość tyczek a wysokość psa w kłębie często wymusza taką nazwę), treningi mające za zadanie psa przyspieszyć, wyćwiczyć, co kto potrzebuje, i pojawia się idea typu agility is sport? Jeśli grupa w klubie się rozwija, a jeden pies cały czas może biegać tylko niektóre przeszkody, to ustawianie oddzielnego toru dla tego jednego psa jest trochę bezcelowe. Ale ja się generalnie nie znam, bo mam mało agilitowego psa, więc ja tak tylko na chwilę. ; )

Posted

Patusiove... nie wiem, może to tylko moje wrażenie, ale czytasz cudze wypowiedzi, a pod koniec wtrącasz się niemal cytując coś, co ktoś wcześniej napisał i jest to w danym momencie zbędną oczywistością... kolejne wypowiedzi mają coś wnosić do tematu, nie zaś bezmyślnie dublować wypowiedzi poprzednie, co niczemu nie służy.

Klaudia... zależy od klubu i podejścia, ale w to już nie wnikam, gdyż nie wspomniałam o prawdziwych treningach w normalnym klubie, tylko o rekreacji wyłącznie dla zabawy (wiem, wiem, ten sport jest zabawą, ale chyba każdy wie co w tym wypadku miałam na myśli).

Posted

Klaudia. napisał(a):
Kasandra, nie wiem, czy jest sens dodawać fotki do listy, bo syf się straszny zrobi... I nie wiem, czy na dogo przypadkiem nie ma jakiegoś ograniczenia zdjęć w postach, coś mi się o uszy obiło, ale pewności nie mam.
Tak w ogóle to możecie z Dominiką wpadać na OZP3:loveu:

Tak tylko raz dodałam sobie, żeby ogarnąć :roll: już nie będę :diabloti: (jest ograniczenie do 5)

Eta_carinae napisał(a):
Mój obóz jest ściśle powiązany z obozem siostry i planami na resztę wakacji. Niestety nie mogę tak sobie skakać po turnusach. Ale tak poza tym - mnie cieszy, że będzie dużo różnych osób i psów. Na zajęciach i tak się dzielimy, a nawet przy minimalnej liczbie osób każdy pracuje właściwie sam - przy wskazówkach szkoleniowca i ewentualnej pomocy z tejże strony, jeżeli zajdzie potrzeba... więc nie narzekam, a turnusu i tak zmienić nie mogę

No tak, jednak dla mnie jest trochę różnicy, bo jak biega 6 labradorów to jakoś Blancę jeszcze ogarnę, żeby nikt jej przypadkiem nie zdeptał :cool3: jednak jak wyskoczy na spacer po lesie 16 to już trochę trudniej :evil_lol:

basza95 napisał(a):
Kasandra, a może na 1?

Ależ nawet to rozpatrywałam, jednak nie pasuje nam na samym początku wakacji :shake: Ale zapraszamy do nas, na nasz mini-torek :razz:

Posted

[quote name='patusiove']Casablanca - no to musisz się zastanowić.. Decyzja należy do Ciebie. :) Najważniejsze to jest to, żeby Blanca pod koniec obozu nie była "chodzącym plackiem". :D

http://www.youtube.com/watch?v=PtnYepf5sTw&feature=relmfu
Kasandra, jak tutaj wypadłyście? ;)

Heh, na parze karnawałowej? :D Było świetnie, pomijając to, że biegałam przebierać się co chwila jak nienormalna (w tym samym czasie startowałam w konkurencji Młody Prezenter...) to całkiem fajnie było ;)

Posted

Klaudia. napisał(a):
A jacy rodzice/hodowla? :)
Umaszczenie już mi się podoba <3

Paracortus Abra X Rudy
Mi też się podoba. Nie jest jaśniutki i mi się to bardzo podoba. Tylko ten ogon :/