Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Ja tam z Martą żadnego konfliktu nie miałam, a to, że zwróciłam uwagę, że zdjęcia są moim zdaniem za ciemne i słabo na nich cokolwiek widać, znaczy tylko tyle, że dla mnie są one za ciemne i odczułam potrzebę podzielenia się tą opinią z Martą. Doceniam to, że chciało jej się latać z aparatem przez cały obóz, aczkolwiek - znowu się powtórzę - gdybym interesowała się fotografią, to oczekiwałabym krytyki, bo często autor widzi co innego, a odbiorca co innego. Być może "gówno" było za ostrym określeniem i to tak zbulwersowało wszystkich, ale cel wypowiedzi jest cały czas ten sam ;).
A jak dla mnie na opinię o turnusie składa się między innymi opinia o uczestnikach...

EDIT: nie napisałam "gówniane zdjęcia", tylko "gówno na nich widać" ;). Taka drobna różnica.

Posted

Ja nie wiem..czy to jakieś fatum panuje nad spanielami ? :shake: Mój dzisiaj rano 2 razy wymiotował, potem dałam mu jeść, po ok. godz zwymiotował wszystko co zjadł. Był na dworze 2 razy, za drugim razem 2 h i zero koopki, a normalnie były by już conajmniej 2. W samochodzie stał na siedzeniu z dziwną miną, a zawsze śpi... Teraz od 10 min, robi coś dziwnego, bo wygląda to tak jakby miał zwymiotować i ciągle to połykał.. :shake:

Posted

Merenwen napisał(a):
A jak dla mnie na opinię o turnusie składa się między innymi opinia o uczestnikach...

Dokładnie ;) Bo zawsze milej spędza się czas, kiedy wszyscy są zgraną grupą, a znowu nie jest przyjemnie jak cały czas słyszysz, że ktoś ci obrabia dupe.

Ej, a ja nic nie wiem o tej zupce.. D:

Posted

Nickelowa napisał(a):
Dokładnie ;) Bo zawsze milej spędza się czas, kiedy wszyscy są zgraną grupą, a znowu nie jest przyjemnie jak cały czas słyszysz, że ktoś ci obrabia dupe.

Zgadzam się w 100%. Ale na tym turnusie niestety doświadczyłam tego ciągłego obrabiania dupy i wymyślania jakiś śmiesznych historii...

Posted

paulaa. napisał(a):
I ja... bo drugi raz nie zamierzam tego znosić... :shake: Mam uczulenie na fałszywe osoby.

Masz kogoś konkretnego na myśli..........i hmmmm nasze pogaduchy na świetlicy:D ???

Posted

Udało się!

Tak więc przedstawiam Wam naszego nowego domownika, nazywa się Gustaw, ma 10 miesięcy i jest kotkiem w typie ragdollka :).
Kastrowany.
Jest u nas dosłownie od pół godziny, jeszcze wystraszony.
O charakterze na razie nie mogę powiedzieć wiele, okaże się za kilka dni jak już się oswoi :)
Zdjęcia na razie takie lipne ale nie chcę mu dodatkowego stresu stwarzać :)

Więcej wkrótce :)

PS to ten sam kociak o którym wtedy pisałam :)

Posted

Ola164 napisał(a):
Justa tam na takie rzeczy nie ma czasu.
Mogę Ci potwierdzić że cały oboz chodzi w 100% nieogarniety.

To git ^^ ja moge chodzic nieogarnieta dla mnie to nie problem:eviltong:
MakeBelieve napisał(a):
Ale nie ma czasu na co? Prostowanie czy suszenie włosów? Owszem, jest ;)

Suszyc na bank będę;) a zajmuje mi to mało czasu;) a prostowanie u mnie trwa dosłownie jakieś 2 minuty bo włączam prostownice i w czasie kiedy sobie zrobie kucyka :P już jest ciepła a prostuje tylko w kosmki włosów które sie zawijaja:P i to wszystko;) w jakieś wielkie prostowanie sie nie bawie;)
Molowe napisał(a):
Nie no jasne że czas się znajdzie prostować można pomiędzy śniadaniem a pierwszymi zajęciami o 10 tylko jest druga kwestia czy faktycznie jest po co prostować włosy jak i tak tam się mało kto ogarnia;)A co do wstawania to ja nauczyłam sie ubierać w 3 minuty i jeszcze zdążyłam zawsze włosy uczesać:evil_lol:

Ja sie szybko ogarniam;) razem ze wszystkim moze jakieś 10 minut;) może nawet krócej bo skoro bez ogarniecia :evil_lol:
Żelka111 napisał(a):
Sa dwa prysznice, zamykane na drzwi ;), i jeszcze sanitariaty po 22, ale tam już chyba z zasłoną, ale nie pamiętam, bo tam się nie kąpałam ;)
Czasami kolejki były, trzeba było wyczuć moment, czasami trzeba było się niestety kąpać szybaciej, tak koło 21, żeby zdążyć przed 22. Czasami taka jedna fajna pani, wpuszczała do męskiego- raz mi się zdarzyło, ale była jeszcze inna , nie koniecznie miła pani, która zamykała o 21.55, i nie wpuszczała do męskiego ;) Ale ogólnie warunki były okej, spodziewałam się gorszych łazienek ;)

Aha:) dzięki za info no to nie jest źle;)
Merenwen napisał(a):
Co jest niedojrzałego w wyrażaniu opinii?

Ja tam bym nie zawalała sobie walizki takimi pierdołami jak prostownica ;). 11 dni naprawdę da się wytrzymać bez prostych włosów...

pewno ze sie da:P tym bardziej ze włosy w kitke dres na nogi:P i lecim!:evil_lol:

Posted

paulaa. napisał(a):
I ja... bo drugi raz nie zamierzam tego znosić... :shake: Mam uczulenie na fałszywe osoby.

A co tam było jakieś "głupie" osoby?
ja tez nie chce aby tak było za rok;) a chętnie włącze sie w zgrana grupe:D nawet bardzoooooo chętnie!!:D:D:D