:** Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Hmm. A na jaki poziom ty jedziesz? Tzn. MakeBelieve. Quote
basza95 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ja jadę na 2. Na średnio-zaawansowany. Moja sunia zna komendy wszystkie te które są na tym poziomie wymagane. Niektóre wykonuje jednak baaaardzo powoli. Ale zrobi. Jedź na początkujący. Będzie Wam łatwiej. A jeżeli by się okazało że dorównujecie tym z średnio-zaawansowanej grupy to się przeniesiecie. Musisz ustalić czy twój pies umie wszystkie wymagane komendy na poziomie śr.zaawans. A jeżeli nie - np. nie umie jednej czy 2 to możesz spróbować nauczyć. Jeszcze do OZP2 zostało 12 dni. Jeżeli dasz radę to jedź na śr. zaawans. Ja bym nie dała rady, nie z moim psem :D Quote
Żelka111 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Keja napisał(a):Żelka111 - widzę, że nie tylko ja się wybieram z labkiem na OZP2 :multi: I to nawet w podobnym wieku (moja zaledwie 3 miesiące starsza :eviltong:). Hm... A ja nadal nie mam nikogo do domku :cool3: Też jadę pierwszy raz i muszę przyznać, że odrobinę się boję, o to czy sobie poradzimy, ale ja zawsze mam nieuzasadnione obawy :roll: Kto przygarnie do domku czarnego laba z ADHD? xD A co do karmy <zaskakująca szybkość reakcji> to my niestety możemy karmić się tylko jedną RC Sensitivity Control blue whiting & tapioca, bo moja to alergik. Dosłownie na wszystko, łącznie z pyłkami. Zapewne więc nie będzie mogła nawet spróbować tych parówek z Biedronki, a szkoda :-( Smaki też bierzemy tylko takie, które nie mogą jej zaszkodzić. Edit: Moje to jak nic będzie spać tylko na łóżku ^^ Hej Keja, nie ma problemu, moja Luna też ma ADHd , więc możemy się umówić do domku :) będzie mi bardzo miło, bo też się boję :) damy radę, jak coś to pisz na priv albo na tel 695259079, bo aktualnie nie mam środków na koncie :D Pozdrawiamy Żelka i Lunka :) Quote
basza95 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 siad, waruj, chodzenie na smyczy, bez smyczy, do mnie, do nogi, aportowanie własnego przedmiotu, stój, stawanie do przeglądu -> te na śr. zaawans. A na początkującym można psa tego wszystkiego nauczyć. My musimy sobie przypomnieć niektóre i doszlifować ale to nie jest problem. Quote
MakeBelieve Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 basza- aportowania nie musi. my byłyśmy na zaaw. w tamtym roku i aportowania nie bylo ; ) zobaczymy jak teraz będzie u p. Marka, ale aport już coraz lepiej nam idzie ; ) pies musi być posłuszny, w sensie reagowac na imię, przywołanie, podstawowe komendy typu siad, waruj, zostań do mnie umieć bez smyczy. ; )) my jedziemy na zaawansowany czy jak to tam. Paula- chodziło mi, że ludzie tez jadą na OZP nie przez dogo ;)) inaczej- są też ludzie na obozie niezapisani na naszej liscie, o! ; PP Quote
Fantowa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 A my chodzenia przy nodze bez smyczy jako s bardzo wyuczonego nie mamy, ale zapisałyśmy si e na zaaw xD Głównie ze względu na agility ;) Quote
basza95 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 super że nie potrzebny aport bo to nam najsłabiej wychodzi - nawet na szkoleniu było baaardzo ciężko. I problemy ze stój są. A reszta dużo lepiej. Tylko pierwszego dnia będzie super. Basza dostanie fioła że tyle psów i będzie ciężko ją uspokoić. Następne dni będą lepsze. Quote
MakeBelieve Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 No ale chodzi o to, żeby pies się słuchał bez smyczy a nie spieprzał zaraz po spuszczeniu na drugi koniec ośrodka : )) Quote
Żelka111 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 basza95 napisał(a):super że nie potrzebny aport bo to nam najsłabiej wychodzi - nawet na szkoleniu było baaardzo ciężko. I problemy ze stój są. A reszta dużo lepiej. Tylko pierwszego dnia będzie super. Basza dostanie fioła że tyle psów i będzie ciężko ją uspokoić. Następne dni będą lepsze. Moja Luna tez szaleje jak widzi psy, i właśnie po to w sumie jedziemy na ten obóz, z resztą nie mam większych problemów, ale pewnie przy innych nie bdzie nam wychodziło, i znowu będzie wiocha :) Quote
Ola164 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Moj pies nie staje na komenda. Nie siada na mokrej trawie. Ogolnie nie wykonuje żadnych poleceń na mokrej trawie w których zmoczyłaby wiecej niż łapy. :diabloti: Na początkujący generalnie idą psy które nie potrafią nic. Z resztą ciekawe jak będzie z podziałem ;) W zeszłym roku grup nie było, a raczej indywidualne podejście do każdego. My i tak jedziemy bardziej na agi, bo Kora posłuszeństwo uważa za zbędne i tylko się zniechęca. Wciąż intensywnie myślę nad zabraniem obu dziewczyn. Sara genialnie się nakręca i chętnie uczy. Tyle ze jak się już ponakręca na zabawki i zarcie, to równie fajna jestem ja. Wskoczenie mi na plecy, szarpanie za ubranie itd... :shake: Małpa z niej okropnie wredna, czyli pasuje do mnie jak ulał :evil_lol: Quote
:** Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Czy ktoś zamieszkałby ze mną i moją roczną suczką mieszanca wyżła niemieckiego ? Jadę na drugi turnus od 10 do 21. Poziom podstawowy. Quote
basza95 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Nie wiem czy Ula (Rudawa) w końcu jedzie na 2 czy nie. Na listach jej nie ma. Bo już się troszeczkę zagubiłam :) Ale jeżeli nie to ja mogę zamieszkać z wami :D Jeszcze się dowiem. Quote
Estowa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Marta, ahaaaa xD U pana Marka w tamtym roku nie było grup. Ola, bierz dwie, nie będę jedna która trzyma dwie smycze w ręce :D Quote
Żelka111 Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 ja szukam też współlokatorki , tak się składa :) do : :** a ilo tam są osobowe te domki, bo KEJA tez chyba nie miała z kim być :) nie zostawię jej tak samej, zwłaszcza że obie nikogo nie znamy. :P To będzie jeszcze zależało od tego czy trzy suki się dogadają bo to różnie bywa :< ale jak będzie wszystko <ok> to czemu nie, i tak nikogo nie znam :> Pozdrawiamy : Żelka i Lunka <3 Quote
Merenwen Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 No właśnie, ale jak nas w tym roku tyle jedzie na czwórkę, to może podział jakiś będzie. Dwa lata temu miałam podział wg wzrostu. Quote
Aleksa. Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Żelka111 napisał(a):jz=ak to wg wzrostu ? :> psów pewnie. :) Quote
:** Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Z tego co wiem z rozmowy telefonicznej sa pokoje czteroosobowe i mozna mieszkac w dwie osoby. Do żelki i baszy chętnie bym z wami zamieszkała. A w jakim wieku sa wasze pieski i jak reaguja na inne ? Moja Lena ma często kontakt z psami w rodzinie i u znajomych bardzo chętnie się z nimi bawi. ;) Quote
Estowa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ja nie chcę podziału zaawansowania, bo Esta jest zaawansowana, a Mały będzie całkowity początkujący :P Quote
Aleksandrossa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 A mi to rybka :p A słuchajcie, kupujecie specjalne woreczki na kupki czy moga być zwykłe foliowe xD? Quote
Eta_carinae Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Myślę, że to nie ma znaczenia - co to za różnica w jakim woreczku będzie kupa - i tak Cię gówno obchodzi co się z nim będzie działo po wyrzuceniu - taka gówniana robota mnie nie kręci szczerze mówiąc... Kto sprząta po psie na co dzień? :diabloti: Quote
MakeBelieve Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Ja mam takie w psiej kostce niebieskie ;D Ale to bez różnicy. Haha, ja nie sprzatam, w tamtym roku sprzatałam, teraz nie wiem czemu. Ale chyba zaczne. W sumie czemu by nie ? : )) Brakuje mi 400 zł do ozp5. Jesli zarobie tyle do tego czasu (musze codziennie 5 dni w tygodniu roznosić ulotki po 4 godziny) co teoretycznie jest możliwe, jutro musze ustalic, to pojade! Quote
MakeBelieve Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Tak, koniecznie trzeba zbierac po psie. I naprawde radze zbierac, bo u nas w 2010 ktoś notorycznie nie zbierał po swoim psie a potem cały obóz musiał zbierac -.- :**, Keja, Żelka111- zarezerwowałyście juz?;] Quote
Recommended Posts