Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

ja jadę na 2. Na średnio-zaawansowany. Moja sunia zna komendy wszystkie te które są na tym poziomie wymagane. Niektóre wykonuje jednak baaaardzo powoli. Ale zrobi.

Jedź na początkujący. Będzie Wam łatwiej. A jeżeli by się okazało że dorównujecie tym z średnio-zaawansowanej grupy to się przeniesiecie. Musisz ustalić czy twój pies umie wszystkie wymagane komendy na poziomie śr.zaawans. A jeżeli nie - np. nie umie jednej czy 2 to możesz spróbować nauczyć. Jeszcze do OZP2 zostało 12 dni. Jeżeli dasz radę to jedź na śr. zaawans. Ja bym nie dała rady, nie z moim psem :D

Posted

Keja napisał(a):
Żelka111 - widzę, że nie tylko ja się wybieram z labkiem na OZP2 :multi: I to nawet w podobnym wieku (moja zaledwie 3 miesiące starsza :eviltong:). Hm... A ja nadal nie mam nikogo do domku :cool3: Też jadę pierwszy raz i muszę przyznać, że odrobinę się boję, o to czy sobie poradzimy, ale ja zawsze mam nieuzasadnione obawy :roll:
Kto przygarnie do domku czarnego laba z ADHD? xD

A co do karmy <zaskakująca szybkość reakcji> to my niestety możemy karmić się tylko jedną RC Sensitivity Control blue whiting & tapioca, bo moja to alergik. Dosłownie na wszystko, łącznie z pyłkami. Zapewne więc nie będzie mogła nawet spróbować tych parówek z Biedronki, a szkoda :-( Smaki też bierzemy tylko takie, które nie mogą jej zaszkodzić.

Edit: Moje to jak nic będzie spać tylko na łóżku ^^

Hej Keja, nie ma problemu, moja Luna też ma ADHd , więc możemy się umówić do domku :) będzie mi bardzo miło, bo też się boję :) damy radę, jak coś to pisz na priv albo na tel 695259079, bo aktualnie nie mam środków na koncie :D
Pozdrawiamy
Żelka i Lunka :)

Posted

siad, waruj, chodzenie na smyczy, bez smyczy, do mnie, do nogi, aportowanie własnego przedmiotu, stój, stawanie do przeglądu -> te na śr. zaawans. A na początkującym można psa tego wszystkiego nauczyć.

My musimy sobie przypomnieć niektóre i doszlifować ale to nie jest problem.

Posted

basza- aportowania nie musi. my byłyśmy na zaaw. w tamtym roku i aportowania nie bylo ; ) zobaczymy jak teraz będzie u p. Marka, ale aport już coraz lepiej nam idzie ; ) pies musi być posłuszny, w sensie reagowac na imię, przywołanie, podstawowe komendy typu siad, waruj, zostań do mnie umieć bez smyczy. ; ))

my jedziemy na zaawansowany czy jak to tam.

Paula- chodziło mi, że ludzie tez jadą na OZP nie przez dogo ;)) inaczej- są też ludzie na obozie niezapisani na naszej liscie, o! ; PP

Posted

super że nie potrzebny aport bo to nam najsłabiej wychodzi - nawet na szkoleniu było baaardzo ciężko. I problemy ze stój są. A reszta dużo lepiej. Tylko pierwszego dnia będzie super. Basza dostanie fioła że tyle psów i będzie ciężko ją uspokoić. Następne dni będą lepsze.

Posted

basza95 napisał(a):
super że nie potrzebny aport bo to nam najsłabiej wychodzi - nawet na szkoleniu było baaardzo ciężko. I problemy ze stój są. A reszta dużo lepiej. Tylko pierwszego dnia będzie super. Basza dostanie fioła że tyle psów i będzie ciężko ją uspokoić. Następne dni będą lepsze.

Moja Luna tez szaleje jak widzi psy, i właśnie po to w sumie jedziemy na ten obóz, z resztą nie mam większych problemów, ale pewnie przy innych nie bdzie nam wychodziło, i znowu będzie wiocha :)

Posted

Moj pies nie staje na komenda.
Nie siada na mokrej trawie.
Ogolnie nie wykonuje żadnych poleceń na mokrej trawie w których zmoczyłaby wiecej niż łapy. :diabloti:

Na początkujący generalnie idą psy które nie potrafią nic.
Z resztą ciekawe jak będzie z podziałem ;)
W zeszłym roku grup nie było, a raczej indywidualne podejście do każdego.

My i tak jedziemy bardziej na agi, bo Kora posłuszeństwo uważa za zbędne i tylko się zniechęca.

Wciąż intensywnie myślę nad zabraniem obu dziewczyn.
Sara genialnie się nakręca i chętnie uczy.
Tyle ze jak się już ponakręca na zabawki i zarcie, to równie fajna jestem ja. Wskoczenie mi na plecy, szarpanie za ubranie itd... :shake:
Małpa z niej okropnie wredna, czyli pasuje do mnie jak ulał :evil_lol:

Posted

Czy ktoś zamieszkałby ze mną i moją roczną suczką mieszanca wyżła niemieckiego ?
Jadę na drugi turnus od 10 do 21. Poziom podstawowy.

Posted

Nie wiem czy Ula (Rudawa) w końcu jedzie na 2 czy nie. Na listach jej nie ma. Bo już się troszeczkę zagubiłam :) Ale jeżeli nie to ja mogę zamieszkać z wami :D Jeszcze się dowiem.

Posted

ja szukam też współlokatorki , tak się składa :)
do : :**
a ilo tam są osobowe te domki, bo KEJA tez chyba nie miała z kim być :)
nie zostawię jej tak samej, zwłaszcza że obie nikogo nie znamy. :P
To będzie jeszcze zależało od tego czy trzy suki się dogadają bo to różnie bywa :<
ale jak będzie wszystko <ok> to czemu nie, i tak nikogo nie znam :>
Pozdrawiamy :
Żelka i Lunka <3

Posted

Z tego co wiem z rozmowy telefonicznej sa pokoje czteroosobowe i mozna mieszkac w dwie osoby. Do żelki i baszy chętnie bym z wami zamieszkała. A w jakim wieku sa wasze pieski i jak reaguja na inne ? Moja Lena ma często kontakt z psami w rodzinie i u znajomych bardzo chętnie się z nimi bawi. ;)

Posted

Myślę, że to nie ma znaczenia - co to za różnica w jakim woreczku będzie kupa - i tak Cię gówno obchodzi co się z nim będzie działo po wyrzuceniu - taka gówniana robota mnie nie kręci szczerze mówiąc... Kto sprząta po psie na co dzień? :diabloti:

Posted

Ja mam takie w psiej kostce niebieskie ;D Ale to bez różnicy. Haha, ja nie sprzatam, w tamtym roku sprzatałam, teraz nie wiem czemu. Ale chyba zaczne. W sumie czemu by nie ? : )) Brakuje mi 400 zł do ozp5. Jesli zarobie tyle do tego czasu (musze codziennie 5 dni w tygodniu roznosić ulotki po 4 godziny) co teoretycznie jest możliwe, jutro musze ustalic, to pojade!

Posted

Tak, koniecznie trzeba zbierac po psie. I naprawde radze zbierac, bo u nas w 2010 ktoś notorycznie nie zbierał po swoim psie a potem cały obóz musiał zbierac -.-

:**, Keja, Żelka111- zarezerwowałyście juz?;]