MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Magda- może taki domek? Bez przesady, jakoś byłam w 2010 i nigdzie nei było tak, że okna sie nie domykały czy coś.. A karaluchy.. Może sie pojawiły przez ten okres. Quote
Eta_carinae Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 A w jakim stanie jest tor agility, może mi ktoś powie? Jest kompletny? (tzn.: mur, kładka, palisada, stacjonaty, skok w dal, huśtawka, obręcz, stół, slalom)? No i w jakim stanie jest - nie rozsypuje się ... :razz: Quote
MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 niee, tor jest w gites stanie, tunel i rękaw są słabe i koło, ale może wytrzymają.. ;DD tak tak, wszystko kompletne ^^ Quote
Merenwen Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 E tam, tunele dają radę :D. Karaluchów też nie widziałam, balkon trzeba było mocno kopnąć, żeby się domknął, ale jak się zrobi przeciąg, to jest całkiem sympatycznie nawet przy upałach :). Quote
Fantowa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Taa, tęsknię za tym zamykaniem balkonu :iloveyou: Zazwyczaj jedna osoba kopała z obawą, że szyba wyleci i trzeba będzie za to jeszcze płacić, a druga zamykała na te haczyki, które ledwo się trzymały :loveu: Quote
Ola164 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Klaudia - jakaś aluzja co do tej szyby? :roll: Quote
MakeBelieve Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Magda, a po co Ty wypisujesz takie rzeczy? Tak bardzo Ci zależy na odstraszeniu ludzi z tego obozu? Ktoś już zarezerwował, zapłacił a tu czyta, że karaluchy. No litości. Oczywiście, że te domki nie są luksusowe, bo do takiego określenia im daleko. Ale nie rozumiem po co tak zniechęcasz ludzi do obozu. Nie jeździsz już tam więc nie wiesz jak jest Quote
Eta_carinae Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ja tam jadę pierwszy raz i wcale się nie zniechęcam - nie sądzę, że są tam karaluchy, ale jeżeli nawet, to robactwo dodaje dodatkowych chwil do wspomnienia - na przykład "ach, te czasy, gdy musiałam ścigać się do lodówki z karaluchami po mój ulubiony... ser" :loveu: Już mi się podoba :cool3: Quote
MakeBelieve Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A jak np. ktoś sie jeszcze zastanawia? ;DD Hahah. Powiem Wam, że gdyby tak zrobić jeden turnus zaaw. agi, to byłoby fajnie. Ahh! :( Quote
Keja Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Koleżanki, które płaczą z powodu niedomykających się drzwi i drepczących po podłodze karaluchów z reguły odrobinę wyolbrzymiają zaistniałe niedogodności :diabloti: Mnie też to nie zniechęca, a dla Kei to tylko pożywne źródło białka :evil_lol: My tam nakropimy na 2 dni przed obozem Advantix i weźmiemy to coś do wyciągania. Powinien być spokój, bo jej sierść utrudnia dodatkowo kleszczą wszczepienie się :p Linkę też biorę, ale 10 m... A co do mojego wcześniejszego pytania o zaliczkę - nie zajrzałam jeszcze wtedy na e-mail, wiem moja głupota jest czasami porażająca :mad: Quote
Fantowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ola164 napisał(a):Klaudia - jakaś aluzja co do tej szyby? :roll: nie, ogólnie piszę xD U nas to mało nie wypadła, także bałyśmy się... ;p Quote
Merenwen Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 MakeBelieve napisał(a):A jak np. ktoś sie jeszcze zastanawia? ;DD Hahah. Powiem Wam, że gdyby tak zrobić jeden turnus zaaw. agi, to byłoby fajnie. Ahh! :( Popieram! :roll: Quote
kamila lakusiowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Merenwen napisał(a):Popieram! :roll: W sumie ja też :) Jeszcze niecałe 13 dni :) Quote
MakeBelieve Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Bo skoro jest obóz PT, to powinno być też zaaw. agility.. Bo tak to troche niesprawiedliwie jeśli nie ma podzialu na grupy, a jest 15 osób to wiadomo, że zrobi się zajęcia pod tych uczestników, którzy nie umieją jednak biegać ;D A reszta poszkodowana! :PP Hahaha. Weźcie, bo watek jakoś przycichł. Ile bierzecie koszulek, spodni, spodenek, bluz? ; >> Quote
Eta_carinae Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Ja na ogół przewiduję takie, po których nie będę rozpaczać jakby co xd. Zawsze takie Kaluchowe zęby mogą wylądować na skrawku koszuli lub spodni... ;) Biorę jakieś 4 pary spodni do kolan, jedne krótkie dżinsowe, jakieś dwie pary długich - jedne do treningów inne na wyjście do miasta czy co... No a bluzek... duuuużo ;) Na pewno kilka na ramiączkach, kilka z krótkim, jakąś cieplejszą bluzę i taką cienką z krótkim - bo nie wiemy jaka będzie pogoda ;] Ale zastanawiam się nad butami... tenisówek wezmę ze dwie pary, jakieś klapki na palec i takie zwykłe. Przyjadę w półbutach. Myślicie, że starczy? xd Quote
Eta_carinae Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A weź niech ktoś zarzuci foty z poprzednich turnusów ;> może jaki filmik się znajdzie... ;] Kilka oglądałam na youtube, ale wiecie... ciężko zaspokoić moją ciekawość ;) edit: Wiem, że już zadawałam to pytanie, ale nie uzyskałam jasnej odpowiedzi... może ktoś wie, czy już na obozie można przeskoczyć z OZP2 na OZPP2 (PT I - pies towarzysz pierwszego stopnia). Ja mam taką sytuację, że od września mam iść z psem na szkolenie, ale skoro mogę na PT I iść w wakacje, to we wrześniu chciałabym iść od razu na PT II ... Quote
kamila lakusiowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Taka focia z ozp1 2010 [quote name='Eta_carinae'] edit: Wiem, że już zadawałam to pytanie, ale nie uzyskałam jasnej odpowiedzi... może ktoś wie, czy już na obozie można przeskoczyć z OZP2 na OZPP2 (PT I - pies towarzysz pierwszego stopnia). Ja mam taką sytuację, że od września mam iść z psem na szkolenie, ale skoro mogę na PT I iść w wakacje, to we wrześniu chciałabym iść od razu na PT II ... Nikt nie wie czy ten obóz się odbędzie, bo nikt nie wie czy ktokolwiek jedzie na ten obóz z PT :/ Quote
karola&gacek Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 [quote name='Eta_carinae']A weź niech ktoś zarzuci foty z poprzednich turnusów ;> może jaki filmik się znajdzie... ;] Kilka oglądałam na youtube, ale wiecie... ciężko zaspokoić moją ciekawość ;) edit: Wiem, że już zadawałam to pytanie, ale nie uzyskałam jasnej odpowiedzi... może ktoś wie, czy już na obozie można przeskoczyć z OZP2 na OZPP2 (PT I - pies towarzysz pierwszego stopnia). Ja mam taką sytuację, że od września mam iść z psem na szkolenie, ale skoro mogę na PT I iść w wakacje, to we wrześniu chciałabym iść od razu na PT II ... Znaczy, że przejść z stopnia dla początkujących na zaawansowany na obozie? Jak tak, to z tym nie ma problemu. Zwłaszcza że twoja suka dużo potrafi ;) A egzamin na koniec turnusu był banalny. Będziesz chciała zdawać egzamin PT? :) Ja mam w tę niedziele egzamin PT I :oops: lekki stres Quote
Fantowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Miałam iść na to PT, ale zapisałam się na nie u mnie w Rzeszowie xD Chciałabym przystąpić tam do egzaminu, bo u nas jest, ale w terminie, kiedy na ozp będę :| Obóz z PT jest droższy, także pewnie z dopłatą by można było przeskoczyć. Quote
Eta_carinae Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Fajna fota - dzięki ;) Psiury jakie pozy :loveu: Ja jadę na zaawansowany, bo podstawowy jest dla mnie... za prosty. Męczyłybyśmy się tam. (jeżeli kogoś uraziłam, to przepraszam, ale ja mówię o swoim przypadku) (jeżeli ktoś nie zrozumiał tej moje paplaniny, to wyjaśniam) Ja chciałam już właśnie na Ten najwyższy oferowany stopień zaawansowania i już zdawać PT I. Bo od września miałam iść do szkółki na kurs i zdać PT I, a chciałam to zaliczyć na obozie i we wrześniu pójść na PT II. :oops: Dziękuję za odpowiedzi i jeżeli ktoś jeszcze ma jakieś informacje, to z chęcią wysłucham :p Quote
Eta_carinae Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Obóz z PT jest droższy, także pewnie z dopłatą by można było przeskoczyć. Klaudia. Ja właśnie mam przed sobą cenniki i nie ma różnicy. Nie wiem, ale na prawdę widzę ceny te same. Quote
Merenwen Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 A ja mam pytanie, gdyż moje kundliszcze jest szkolone domowo i tylko tak, żeby było nam razem dobrze, więc zapytuję - co w kynologicznym świecie daje zdany egzamin PT...? Quote
Fantowa Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Wcześniej PT było droższe, pewnie zmienili cenę ;) Na PT nie ma agility, z tego, co wiem. W świecie kynologicznym pewnie niedużo, satysfakcję ;) Potem można zdawać PTII i chyba PT III, jest trochę zawodów... Eta(skrócę xD), wątpię, żeby ktoś patrzył na to, czy zapisywałaś się na podst czy zaaw. Czsami każdy przecenia swojego psa lub nie potrafi go obiektywnie ocenić. Wg mnie dzielnie na grupy odbywa się po poznaniu piesków, żeby w grupach było mniej więcej po tyle samo osób ;) Choć u nas na ozp4 nie było grup i również było fajnie, bo moja Fanta została rzucona trochę na głęboką wodę, ale za to się wiele nauczyła. Quote
Ola164 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Kora na posłuszeństwo będzie chodzić ale nie do znudzenia, bo nie lubi. (Nie mogę patrzyć jak syfowe są te zdjęcia. W tym roku będzie lepiej) Quote
Recommended Posts