Merenwen Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Łaaa, na posłuszeństwo...?! Ja bym chyba dostała szału, gdybym miała non-stop zwijać i rozwijać 15 m smyczy... xD Quote
MakeBelieve Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 nie no chodzi tak o, żeby luzem. nam 2 lata temu była potrzebna. ale to głównie chyba do domku ludzie jej używają ;) ja tam nie biore. Quote
Ola164 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Mój pies i tak sie z linki sam uwalniał i biegł na stółówkę, wiec zostaje w domku. Linke biorę, ale tylko dla tego że mam. A teraz sie pojaram tym fotografującym ^^ Mam dwa analogi ^^ Tak się teraz będę bawić, a jak dobrze pójdzie to za tydzień powinnam miekeć gotową ciemnię ;) Quote
MakeBelieve Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Ooo Ola, to szpan ;D Że chce Ci sie w to wszystko bawić! :PP Haha, ja dzisiaj napstrykałam ze 200 zdjęć na placu zabaw ;D I jest super. Ja chce znalezc PRACEEEEE! Quote
Ola164 Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Oj tam chce ^^ Już się na to tyle czasu nakręcałam :loveu: Quote
MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 No ja sie nie dziwie, największa frajda chyba ;) Ale dla mnei za dużo bawienia, osobiście wole zrzucić zdjęcia na kompa i wydrukować :) Wgl wczoraj znalazłam wreeszcie funkcję podkrecania kolorów i wreszcie mam fajne, żywe zdjęcia. Quote
MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 aktualnie? w niczym ;D Na chama jade, hahaha. Ale brat ma mi zgrać na pendrive fotoszopa, więc tam będe się pewnie znowu bawić ;]] ew. przeróbka tzn. pomniejszanie zdjęć i rameczka w Photofiltre, ale tam to cudów zdziałać sie nie da Quote
Ola164 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Oj tam się nie da ;) Przeszło rok bawiłam sie photofiltrem ^^ Ale od 3 lat photoshopem ^^ (Ja mam na 11.... Ruski...) Quote
MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 No ja właśnie chce poprosić brata żeby od razu wrzucił ten dodatek taki, to sobie exify będe przerabiać. Lepiej ^^ Ja mam na 8.50 bo nie poszłam na religię i wgl ide na 2 polskie (próby do akademiii;//), wf, historia i angol, z matmy też ide ;P jutro ide na 2 lekcje tylko. hahaha. i lajcik. na angolu filmy oglądamy ^^ ogółem spoko, najgorszej tylko wstawac rano. i w środe rada klasyfikacyjna, ahh <33 dobra, ja mykam. siemanko i miłego ruskiego ;* Quote
Aleksandrossa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 My dziś mamy ostatnią radę ^^ A ja sobie w domku siedzę xD I linkę koniecznie muszę kupić- mój czarnuch nic a nic się nie słucha jak go wołam :P Quote
Estowa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 W ogóle my linki uzywaliśmy do przeczepiania psów w południa jak sobie leżeliśmy pod drzewem :D Quote
madziulik_13 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [FONT=Verdana] '' * coś dla psa na kleszcze <- dwa dni przed walnąć mu podwójną dawkę najlepiej![/FONT] '' Sory ale to mnie trochę zszokowało , domyślałam się że to żart ale inna osoba może potraktować na serio Quote
Merenwen Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 To jest całkiem na serio. Za każdym razem, przed każdym wyjazdem na Mazury nasz weterynarz każe nam psu dać podwójną dawkę kropli przeciw kleszczom, bo na Mazurach tego cholerstwa jest po pierwsze dużo (szczególnie, że zima słaba była), a po drugie częściej są nosicielami chorób niż np. na Śląsku :). Tak tylko zaznaczyłam, bo wydaje mi się, że lepiej zabezpieczyć się przed wyjazdem niż potem psuć sobie obóz lataniem po weterynarzach. Quote
MakeBelieve Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Tyle, ze to troche niebezpieczne, wyobraź sobie podwoić dawkę dla takiego malucha jak moja, wazącego neicałe 3 kg. Quote
Merenwen Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Co w tym niebezpiecznego? Z tego, co się orientuję, to nie dostaje się ani do krwioobiegu, ani do żadnego miejsca, gdzie mogłoby zaszkodzić. To jest po prostu na skórę wylewane. Mój pinczeropodobny szczur też do dużych nie należy, a dostaje dawkę dla psa ważącego 20 kg Quote
Fantowa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 A mi " z czymś na kleszcze" chodziło również o obrożę xD Wydaje mi się ona bardziej skuteczna, jeśli mamy psa, który kocha pływać. Na obozie codziennie chodzimy z psami nad wodę i takie kropelki długo wg mnie nie podziałają. Obrożę zawsze można zdjąć przed kąpielą i ponownie włożyć na suchą sierść :cool2: Quote
Kasia&Mela Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Mela na codzień nosi obrożę przeciwkleszczową, a na obóz dołożę jeszcze kropelki i będzie git :) Quote
Aleksandrossa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 my mamy obroże Kiltixa :) A słuchajcie, jak jest z tymi fakultetami? Chodzi mi dokładnie o Paintball :P Płaci się za ile? Quote
Merenwen Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 A ja obrożom nie ufam, bo miałam ją i kleszcze i tak były, a do tego mojemu psu śmierdziało i chodził, jakby coś brał... xD A krople, przynajmniej z Fiprexa, się nie zmywają. Tylko dwa dni przed aplikacją i dwa dni po nie wolno psa moczyć i dotykać miejsca na karku ;). Quote
madziulik_13 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 To najlepiej wylać na psa całe wiadro - to dopiero będzie bezpieczny;) A i moja klasa była teraz na wycieczce na mazurach nocowali w drewnianych domkach tych co Wandrus wynajmuje - masakra przyjaciółka dzwoniła do mnie z płaczem : pełno karaluchów, nie zamykające się okna przez co jak padał deszcz wszystko w jego pobliżu było zalane i pare takich innych rzeczy. Quote
Fantowa Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Też mamy Kiltixa, zobaczymy jak podziała. Rok temu moja wiedza na temat psów była równa 0, także Fanta paradowała w zwykłej przeciwkleszczówce z Tesco :evil_lol: Ani jednego kleszcza o dziwo nie złapała... :cool3: Co do paintballu - nie wiem. Poszukaj na stronie Wandrusa, nie zagłębiałam się w ten temat. Dla mnie ryńskie domki mają swój klimat :loveu: Mam nadzieję, że tych karaluchów nie będzie, bo w innym wypadku mój pies będzie miał dodatkowy posiłek w ciągu dnia - zjada wszystko, co widzi :shake: Quote
Kasia&Mela Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 Mela kiedyś zobaczyła pająka, wzięła go do mordki, pożuła, zmemłała... po czym stwierdziła że jej nie smakuje i wypluła biedaka :evil_lol: Quote
Merenwen Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 madziulik_13 - szczerze wątpię, żeby całe wiadro zdołało się wchłonąć :roll:... Quote
basza95 Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 MakeBelieve napisał(a):Przywiązac na niej psa jak np. idziesz na stołówkę, zeby pies nie siedział w domku, na posłuszeństwo np. na placu żeby psa nie spuszczać;d Basza się odgryzie :D haha Quote
Recommended Posts