Eta_carinae Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Merenwen - to co opisałaś to wybicie z uda - Kala to potrafi. mi chodzi o wybicie od biodra. Quote
Eta_carinae Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 O, o takim czymś mówię ;) Ale dzięki za chęci pomocy xd. No, wybicie z uda Kala już potrafi, ale mamy problemy ze złapaniem dysku - albo ja wyrzucam za późno, albo pies się nie skupia - w każdym bądź razie teraz cwiczymy nad złapaniem dysku przy wybiciu ;) Ona jest tak nakręcona, że łapie niemal każdy dysk, często zanim zdążę go rzucic xd. Quote
vege* Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 MakeBelieve napisał(a):Tyle, że 40 ml jednak jest mała, 12 ml starcza mi na 3 koszulki ;d No ale to zalezy od firmy, ja patrzyłam w pierwszym lepszym sklepie internetowym ;d akurat ta farba z FEVICRYL jest bardzo wydajna, ja tym samym słoiczkiem maluję już chyba 5-6 bluzkę, a na prawdę robiłam rysunki praktycznie na cały przód a nie wiem czy połowa mi ze słoiczka ubyła a kładę dość grube warstwy ;-) Quote
Aleksandrossa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 a czym wy malujecie? Pędzlem? ja wzięłam szmatkę, owinęłam w okół palca, rożek pomoczyłam i wsio... A może jakieś inne, precyzyjniejsze techniki? Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 precyzyjna.. ja tnę gąbkę do zmywania na kawałki i tak sobie maczam ;D ale jak potrzebowałam malutkich szczegółów to brałam wykałaczkę. Quote
Aleksandrossa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Hmm... no nic, kupie koszulki i bd próbowała ^^ Quote
Merenwen Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A, właśnie tak czułam, że od uda do biodra jeszcze kawałek jest... xD No to przypuszczam, że byś mogła położyć się na boku, podeprzeć jedną ręką (żebyś tak pod kątem leżała do ziemi), uczyć ją tak samo jak odbicia od uda, a potem stopniowo się podnosić (przy okazji wyrobisz sobie mięśnie jednej ręki... xD). Ale ja nie wiem, bo ja już mówiłam, że my uczymy się wszystkiego przypadkiem. Czasem nam przypadkiem wyjdzie, to wzmacniamy... Na przykład odbicia od brzucha (bo do klatki piersiowej nie doskoczy) uczyłam ją tak, że najpierw kazałam jej wskoczyć na ręce, a potem jakoś dziwacznie ją przekręcałam i odpychałam od siebie... Dlatego twierdzę, że zamiast szukać porad na stronach, lepiej próbować jakkolwiek pokazać, o co chodzi i liczyć, że kiedyś się uda ^^'... Quote
Eta_carinae Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 To dzięki - my też się uczymy w podobny sposób - co wyjdzie, to utrwalamy. Na przykład nauczyłam ją proszenia na "kangurka" xd. No i pewnego razu tak się rozochociła, że zaczęła wstawać na tylne łapy - no to klik i smakołyk ;) Teraz już umie ustać parę dobrych sekund i ćwiczymy utrzymywanie równowagi - to też się przydaje na zawodach dogfrisbee ;) Dzięki za pomoc - ja chyba też zacznę od pozycji poziomej... ale Kala to jednak spory pies - od miesiąca próbuję ją nauczyć wskakiwać na moje plecy, żeby potem przekształcić to w back vaulta - kuma o co biega, ale użyć tylnych nóg nie łaska -.- xd. Doobra, to będziemy po prostu ćwiczyć i już ;) A jakiej wielkości jest Twój pies ? No i jak dokładnie wygląda u Was wybicie od brzucha - tzn.: pies się wybija w górę "wspinając się", czy odbija od brzucha i zeskakuje na ziemię? Quote
Merenwen Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Mój pies jest wielkości wyrośniętego pinczera, ma 37 cm w kłębie. A odbicie od brzucha wygląda tak, jak chest-vault u borderów na zawodach, tylko że jest niżej x]... Quote
Estowa Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 (nowe osoby - na czerwono) LISTA UCZESTNIKÓW Z DOGO OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland Marika14 14 lat, z psem husky Eta_carinae 14 lat, z suczką on'ka agairiki 13 lat, z psem westie OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym Shetanka, 16 lat z psem kundlem P (Kato) Dancingqueen, 13 lat z suczką cocker spaniel angielski P (Kato) Chein, 13 lat z psem w typie teriera tybetanskiego OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka P (Wawa) Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak P (Kato) Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie amstaffikowa z psem w typie amstaffika P (Wawa) Aleksandrossa, 15 lat, z psem w typie spaniela P(Kato) karola&gacek, 17 lat, pies, pinczer mini Emisiowa, 13 lat, z suczką golden retriever Marta, 12 lat, z psem w typie spaniela Ola, 15 lat, z suczką spanielką OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Mati 16 lat, z suką Labrador Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, Ciocia Aga OZP5- p. Marek, Ciocia Aga P ( Wawa) - jedzie pociągiem z Warszawy itp. wykreśliłam Av z OZP3 Quote
MakeBelieve Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 no wlasnie nie wiem. ciekawe ile osob pojedzie spoza dogo ;// 2 lata temu też byłam na czwórce to było 11 osób ;]] a tutaj tyle samo jest tylko z dogo Quote
Merenwen Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Jeszcze dwa miesiące do czwóreczki, wszystko się może zmienić ;). Quote
karola&gacek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Merenwen napisał(a):Jeszcze dwa miesiące do czwóreczki, wszystko się może zmienić ;). Prawda, mnie profesor za jeden niezaliczony sprawdzian nie chce przepuścić więc może sierpień będę miec zajęty :D Czy ktoś przed obozem będzie robił zakupy online? Gdybyśmy złączyły swoje zamówienie wyszło by taniej za przesyłke lub za przesylke w ogóle nie musiałybyśmy płacić (w niektórych sklepach nie trzeba płacić za przesyłke jesli przekroczymy 100zł za zamówienie). Quote
Aleksandrossa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 ja zawsze zamawiam w świecie karm (www.swiatkarm.pl)- przesyłka darmowa od 50 zł :) Quote
MakeBelieve Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ja wlasnie tez ze swiatakarm bede brała, ale pewnie z animalii, więc jakby ktoś chciał to dajcie znać :)) A i: (nowe osoby - na czerwono) LISTA UCZESTNIKÓW Z DOGO OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka Kamila z psem goldena OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland Marika14 14 lat, z psem husky Eta_carinae 14 lat, z suczką on'ka agairiki 13 lat, z psem westie OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym Shetanka, 16 lat z psem kundlem P (Kato) Dancingqueen, 13 lat z suczką cocker spaniel angielski P (Kato) Chein, 13 lat z psem w typie teriera tybetanskiego OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka P (Wawa) Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak P (Kato) Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie amstaffikowa z psem w typie amstaffika P (Wawa) Aleksandrossa, 15 lat, z psem w typie spaniela P(Kato) karola&gacek, 17 lat, pies, pinczer mini Emisiowa, 13 lat, z suczką golden retriever Marta, 12 lat, z psem w typie spaniela Ola, 15 lat, z suczką spanielką OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Mati 16 lat, z suką Labrador Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, Ciocia Aga OZP5- p. Marek, Ciocia Aga P ( Wawa) - jedzie pociągiem z Warszawy itp. Quote
Ola164 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Ja kupuje na krakvecie, bo karma zawsze powyżej 100 wychodzi... Quote
Merenwen Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Jakby gdzieś były Gran Carno w puszkach i byście składali zbiorowe zamówienie, to ja się o sobie przypominam. :D Quote
Eta_carinae Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 A ktoś zna taką karmę "Orlando" ? Bo czytałam gdzieś, że ludzie sobie chwalą, a ja nie kojarzę takiej karmy... :shake: Ktoś wie co to za karma? Bo na obóz muszę kupić suchą i zainteresowałam się tymi wszystkimi markami... Na co dzień gotuję psu, czasem dostanie royala lub taste of the wild... czasem white wolf. Jak jest kryzysowa sytuacja i na prawdę nie ma co dać psu, to dostanie jakąś gorszą, bo markety są zawsze czynne. Ale to tylko wyjątkowe sytuacje - chcę dobrze karmić psa. Więc pytam - Któraś się orientuje co to za karma Orlando? Quote
Aleksandrossa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Coś mi się nazwa obiła o uszy ale nie wiem jak z jakością... Mój Nero jest na Nutra Nuggets Puppy póki co :) Quote
Estowa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Z orlanda smaki są fajne. Ale jako o karmie nie słyszałam opinii. Quote
Fantowa Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Polecam światkarm ;) Piszą, że od 50zł kurier gratis - będą mu musieli jakoś super zapłacić za dźwiganie dwudziestopięciokilogramowej paczki na czwarte piętro :evil_lol:(windy brak :evil_lol:) Quote
MakeBelieve Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Mi sie z Orlando kojarza smaki, czyli lidlowe. To tak jak z Pedigree- smaki ok, karma syf. Wiec nie radze ;D Kup brita jak cos. Dobra nawet, a tania. Merenwen- na swieciekarm są animondy to jak cos to mów ;D Quote
kamila lakusiowa Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Hej. Też jadę na obóz :) OZP1 wzywa!!!! Ile karmy bierzecie? Quote
Recommended Posts