MakeBelieve Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Jasne jasne ;D Dziewczyny nie z 4, jakby któraś chciała koszulke OZP, to dajcie znać ;) Quote
Keja Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Hy hy... Ustaliłam dziś rano z mamą, że jednak pojadę :multi: Tylko nie wiem, który turnus :shake: Niby pasuje najbardziej 2 albo 3, ale ja nadal nie mogę się zdecydować. Najlepiej by było, żebym wybrała ten, w którym jest więcej suczek, bo moja bardzo dlugo przyzwyczaja się do obcych samców, tzn. non stop się uniża :roll: Natomiast z sukami sprawa ma się dużo lepiej. To dziwne nawiasem mówiąc, bo przecież dbałam o to, żeby poznawała zarówno samców jak i samice... Najdziwniejsze to, że nie przed każdym samcem, a tylko przed niektórymi. No, nieważne, cały czas to ćwiczymy. Najważniejsze, że jedziemy :p Quote
Kasia&Mela Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Dziewczyny nie z 4, jakby któraś chciała koszulke OZP, to dajcie znać ;-) Ja chcę, ja chcę :cool3:! Quote
Fantowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Kasiu, jak Wam dzisiaj poszło? Wczoraj miały być filmiki, a ja się ich doszukać nie mogę:mad: Keja - nie sugeruj się listą na dogo, bo spoza forum dużo ludzi jeździ. Kilka dni przed ozp2 się dowiedz, jak sytuacja wygląda.;) Quote
Kasia&Mela Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Spokojnie :lol: wieczorem wstawię, bo już ładnie złożyłam i wgl. ;) Jak na debiut moim zdaniem było super, ale obszerna relacja to będzie dziś wieczorem na blogu :p Quote
Kasia&Mela Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 filmik (nie śmiać się, to nasz debiut :eviltong:): http://www.youtube.com/watch?v=qR-lJa7Z0c0 Quote
Guptasek Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Jesteście Zaje*biste ! :D Zmieniło się duuużo :D a to w 0 nie ma strefowych ? ;] Quote
Eta_carinae Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 No i fajny filmik ;) Powiem szczerze, że nie śmiałam się, tylko Twój psiak tak zarąbiście te przednie nogi wyrzuca do przodu jak biegnie ;) Quote
Merenwen Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 W jumpingu nie ma strefowych, na A0 są. Fakt, te łapy świetnie wyrzuca :D. Quote
Kasia&Mela Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Jesteście Zaje*biste ! :-D Zmieniło się duuużo :-D dziękujemy :evil_lol: też widzę wieeelką różnicę :-D a w tą sobotę będziemy sie lansować na pikniku w mojej szkole, gdzie będzie pokaz agility :cool3: Merenwen, Eta_carinae fajnie wyglądają te łapy w zwolnionym tempie :cool3: Quote
MakeBelieve Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Kasia- szacuun! Naprawde, super wam idzie! My mialysmy na pikniku startowac, ale chyba jednak nic z tego :( A szkoda. Quote
Fantowa Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Kasiu, nieźle sobie radzicie ;) My też się lansujemy w sobotę na pokazach ^^ Filmik postaram się gdzieś wrzucić. Tyle, że u nas będzie tylko tunel miękki, sztywny, hopki i huśtawka. Quote
Guptasek Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Kasiu naprawdę to co udało wam się osiągnąć jest nie do opisania ! :) GRATULACJE ! Quote
Ola164 Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Mala i Kasia nie do poznania po tych dwóch latach ;) Quote
Kasia&Mela Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 miło nam ;) przez te 2 lata wszystko się zmieniło, oczywiście na lepsze. Niezła transformacja^^ Ale dalej mam sentyment do obozu nad Rynem :loveu: Tam poznałyśmy z Melą agility. I pomyśleć że teraz startujemy w zawodach <3 Quote
Eta_carinae Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Posłuchajcie, a co umieją wasze psy z dogfrisbee? (bo kilka osób wspominało, że trenuje). Ja mam problem z vaultem od biodra ;( Mogę zrozumieć, że Kala to jednak sporawy pies, że waży te 28 kg i że nie będzie tak zwinna jak BC, ale bez przesady! ONki to psy chyba najbardziej użytkowe i nie stwarzają im problemów takie rzeczy jak vaulty czy flipy - przecież na zawodach dogfrisbee startuje masa owczarków i jakoś świetnie się prezentują. Nie zwalę więc winy na rasę jakiej przedstawicielem jest mój pies, gdyż tym bardziej nie powinna mieć kłopotów z vaultami - problemem więc jestem ja, bo nie umiem jej tego nauczyć - nie wiem jak się zabrać do nauki vaultu od biodra - ktoś może uczył swojego psa? Quote
Kasia&Mela Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ja nie ;) z Melą robimy głównie nakręcanie, przeciąganie, rollery i jakieś niby łapania w powietrzu. Mam nadzieję, że na obozie się trochę dokształcimy z w tym zakresie. Próbowałam namówić ją żeby przeskakiwała (np. przez nogę) łapiąc frisbee w powietrzu, ale Mela jest jednofunkcyjna - albo frisbee albo skakanie :smile: Z piłeczką też nie wychodzi. Skupia sie tylko na jednym przez co nie robi drugiego. Będziemy nad tym pracować. Najpierw spróbuję tak, ze po prostu trzymam frisbee/piłeczkę nad nogą i nie podrzucam jej. Ciekawe czy wyjdzie ;) Quote
Fantowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 My też jakoś specjalnie się frisbee nie zajmujemy jeszcze. Fanta łapie w powietrzu, przeskakuje przez nogę czy tam rękę. I to chyba tyle xD Quote
Merenwen Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Eta, jak już umie łapać z ręki, to możesz zrobić tak, że klękniesz sobie przy jakimś drzewie i podasz jej frisbee tak, żeby musiała dotknąć uda, aby wziąć je w zęby, i nagradzać za każdy kontakt łap z nogą (jakby przeskakiwała nad, to nie dostaje frisbee, czy tam innej nagrody). Jak już załapie, o co chodzi, to może spróbować jej podać trochę dalej, żeby musiała lekko się wybić, ale nie mogła przeskoczy. Wzmocnić, a potem stopniowo się od drzewa odsuwać i podnosić z klęczek ^^. Ja mojego kundla uczę metodą prób i błędów, w zasadzie nawet nie pamiętam, jak się za to zabrałam, bo nam niektóre rzeczy wychodzą przy takiej burzy mózgów... Ona się nakręca, zaczyna robić cokolwiek, łażąc po mnie i goniąc za moją ręką z frisbee, a reszta to wyłapanie tych sensowniejszych jej pomysłów xD. Quote
vege* Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 MakeBelieve napisał(a):farbe, ale w słoiczku która kosztuje raczej do 20 zł. Ja kupuję farbę 40ml za 4.9 zł, kolory świetne, intensywne, nie spierają się, nie pękają, firma FEVICRYL polecam jeśli jeszcze ci się taka wiadomość przyda ;-) Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Tyle, że 40 ml jednak jest mała, 12 ml starcza mi na 3 koszulki ;d No ale to zalezy od firmy, ja patrzyłam w pierwszym lepszym sklepie internetowym ;d Quote
Aleksandrossa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Mi mama kupiła dzis farby tekstylne (akryle ponoć się twarde robią :roll:) i wyszło takie coś xD http://img847.imageshack.us/img847/4411/dsc0132ib.jpg dodam że pierwszy raz robiłam, mam nadzieję że następne będą ładniejsze... Quote
MakeBelieve Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 fajna ;D akryle twarde się nie robia, wiem na pewno, że się nie spierają ani nic ; )) Poszukuje ktoś osoby do domku na czwórkę? ^ ^ Quote
Fantowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Fajna ;) Ile za takie farby tekstylne Twoja mama płaciła? Quote
Recommended Posts