MakeBelieve Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Eta- ubiegłaś mnie! Miałam zamiar własnie pisać o fizjologach ;D Basza, zobacz tutaj: http://ipo-sklep.pl/index.php?k11,sprzet-szkoleniowy-kagance Jednak z Chopo fizjologi sa lepsze niż z maszera. Zmierz pysk psa i dobierz do kagańca ;) Są nawet dla niufków: http://ipo-sklep.pl/index.php?p1249,kaganiec-nowofundland-bernardyn-suka-kod-ch-569 tutaj akurat rozmiar suka, ale popatrz, na 2 stronie są. Quote
Aleksandrossa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 ja dla mojego spanielowatego chce kupic zwykly kaganiec skorzany, bo na codzien nam nie potrzebny, aby na oboz byl :p Quote
Guptasek Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Ja też muszę kupić kaganiec. chociaż na ostatni turnus przy tych psach co są i moim psie to się zastanawiam po co mi on :P Quote
Kasia&Mela Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 a my nie będziemy używać kagańca, ale dla pozoru bierzemy taki ONkowy :evil_lol: dłuuugi i wąski. Quote
Fantowa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 My mamy zwykły metalowy kaganiec, muszę w końcu fizjologiczny kupić, bo dwa razy w tygodniu jeżdżę z Fantą na treningi autobusem i często o brak kagańca się czepiają ^^ A tego metalowego nie chcę jej zakładać... http://ipo-sklep.pl/index.php?p1158,kaganiec-owczarek-niemiecki-malamut-suka-new-kod-ch520 ---> myślicie, że na Fantę by był? Pysk ma wielkości ONka, może ciut mniejszy... Myślę, że na ozp nie będę musiała go używać, ale zawsze lepiej mieć xD Luudzie z ozp1 - za miesiąc o tej porze będziemy hmm... mieć ciszę poobiednią? xD Łiii, byle do ozp <33 Quote
basza95 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 dzieki bardzo. Na pewno je obejrze. Ona się raczej z zębami na nikogo nie rzuca ani na żadne psy wiec raczej nie bd nam potrzebny. Ale gdyby poprzewracało jej się w tej główce :) no to wolę wziąć. Quote
Ola164 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 No to ja się jeszcze tu pochwalę... Stadko mi się powiększylo <3 Quote
MakeBelieve Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Ola, Ola pochwal się cóż za stworzenie ! ; )) Klaudia, musisz zmierzyć pysk Fanty, bo tak sugerować się tylko opisem to średnio.. Quote
Ola164 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Nooo to ma na imię Sarka, ma 7 lat na karku, jest średniej wielkości, jest czarna, ma białą krawatke i siwy ryjek i jest okropnie kochana <3 Trafiła do schroniska w styczniu po śmierci właścicielki, a od dzieś mieszka u nas ;) Ogólnie jest szalona, bardzo skoczna, zachowuje sie jak młodziak i jak tylko wychodzę to płacze z żalu... Troche ustawia Twardziela, ale on nie reaguje na zaczepki w ogóle. Z Korką dogaduje się świetnie, mała od razu ją pokochała ;) Quote
Fantowa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Ola, a jeszcze dzisiaj rano pisałaś, że będziesz ją miała pod koniec czerwca ^^ Widzisz, jak ten czas szybko leci? xd Quote
MakeBelieve Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Gratuluję! ;) Super, że nie bierzesz szczeniaków, ale psa który jednak ma mniejsze szanse na adopcje. Szacun naprawde! :) A ja własnie kupiłam conversy czarne krótkie za 57 zł ;ddd I powiedzcie mi, ile wziąć par butów zakrytych takich trampek etc na obóz? ; > 2 czy 3? Quote
Fantowa Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Hmm, jeśli jechałabym na jeden turnus, to wzięłabym dwie pary, bo znając życie będzie taki upał, że lepiej w jakiś rzymiankach będzie chodzić. Quote
MakeBelieve Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Nie wydaje mi się, że na czwórce będzie upał ;D Ja wezmę własnie tak ze 2 pary trampek (mejbi 3), bo bez sensu brac skejty bo będzie za gorąco. Do tego japonki 2 pary (bo pod prysznic) i może własnie rzymianki wezmę.. Kurde ile butów! ;DD A do tego jeszcze reszta, masakiera powiem Wam :)) Wgl niew iem co dla psa wziąć do jedzenia, żeby jadła, bo zapewne nie będzie chciala jeść karmy skoro beda smaczki ;// Możej jakieś mokre żarcie wezmę. Kurcze ja już chce obóz! Faken szit ;D Sory no, ale to już tak niedługo! Wgl muszę jeszcze go zarezerwować! hahahahaha Quote
Merenwen Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Łaaa, chcę poznać Sarkę! Wpadam Was nawiedzić w wakacje, uwielbiam czarne ryjki! <3 Marta, błagam, nie gadajmy tu o ubraaaniach! xD Quote
Ola164 Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Jeszcze nie wiem, zobaczymy jak to sie ułoży. Sandra, pakuj siebie i psa i zapraszamy do nas w wakacje <3 ;) Quote
Emisiowa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 hej jestem Marysia mam 13 lat mieszkam w okolicy Torunia - możecie dopisać mnie na listę OZP4- jadę z Emi- moją suczką, roczną golden retrieverką, razem ze mną jedzie Marta moja młodsza kuzynka 12 lat z Juniorem - kilkuletnim (dokładnie nie pamiętam teraz ile on ma) psem w typie spaniela. Nie bedę na razie bardzo aktywnie udzielać się na forum bo zaraz koniec szkoły a ja niestety mam niezłe tyły do nadrobienia. :( czeka mnie jeszcze klasówa z chemi i biologii łeee Piszcie wszystko co warto wiedzieć o obozie, chętnie poczytam i skorzystam z waszych doświadczeń. Dobry pomysł z tą listą rzeczy potrzebnych na obóz- przyda nam się na pewno. jeszcze raz witam wszystkich psiarzy i pozdrawiam:) Dzięki MakeBelieve za odpowiedź na forum goldenkowym- mama przekazała mi namiar na ten temat więc jestem. Quote
Kasia&Mela Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 (nowe osoby - na czerwono) LISTA UCZESTNIKÓW Z DOGO OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland Marika14 14 lat, z psem husky Eta_carinae 14 lat, z suczką on'ka agairiki 13 lat, z psem westie OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym Av, 16 lat z suką chińskiego grzywacza bezwłosego Shetanka, 16 lat z psem kundlem P (Kato) Dancingqueen, 13 lat z suczką cocker spaniel angielski P (Kato) Chein, 13 lat z psem w typie teriera tybetanskiego OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka P (Wawa) Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak P (Kato) Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego amstaffikowa z psem w typie amstaffika P (Wawa) Aleksandrossa, 15 lat, z psem w typie spaniela P(Kato) karola&gacek, 17 lat, pies, pinczer mini Emisiowa, 13 lat, z suczką golden retriever Marta, 12 lat, z psem w typie spaniela OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Mati 16 lat, z suką Labrador Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, Ciocia Aga OZP5- p. Marek, Ciocia Aga P ( Wawa) - jedzie pociągiem z Warszawy itp. Quote
Rudawa Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 MI też stado się powiększyło :D. Hera się oszczeniła i dała 8 kluskowatych stworzonek. I bierzemy suczkę z "noworodkiem" na DT xD. Taka nawet oziko podobna, łaciaty średniak to w typie aussie :D. A co do butów to kupiłam sobie wczoraj najeczki ale raczej ich nie wezmę, straszny skwar w środku. Myślę, że trampki na wypady po południu i jakieś japonki, balerinki czy inne sandały na chodzenie w ciągu dnia. Quote
MakeBelieve Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 uczą się! hahahaha. ja mam do konca tyg. ostatnie zaliczenia ;d Quote
Fantowa Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 A mi brakuje 0,05 w średniej do stypendium :/ Mam 5.35, a od 5.40 dają 2 tys. :| Także naukę olewam, bo pasek tak, czy siak będzie, a na stypendium nie mam możliwości wyciągnięcia. Niecały miesiąc do ozp1! <3 Quote
Recommended Posts