Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Nikuśka, wspomnienia cudne, naprawdę, tylko trzeba pamietać, że nasze ryńskie domki to nie 5-gwizdkowy hotel, ale to tym bardziej ma swój urok.
Domki jak domki, ja tam tylko nocuję :D resztę spędzaliśmy na środku toru pod drzewem na kocykach :D. Osób w domku to dwie, na życzenie mogą być i trzy.
A co do agility, ja jadę z berneńką i maleńkim szczeniakiem, którego agility będzie obejmowało hopki bez poprzeczek, tunele, może kładkę, huśtawkę, slalom i tyle :D

Posted

Nikuśka napisał(a):
Aglity kojarzy mi się z wysokimi skokami itd.. a mój Miki waży ledwo 4,5 kg.
A jakie macie wrażenia z tego obozu? fajne domki, po ile osób?

Mój Gacek 1,8kg "biegał" na obozie ;) Miał specjalne przeszkody tylko dla niego, ale twój Miki by biegał na normalnych dla małych.

Posted

[quote name='Nikuśka']Aglity kojarzy mi się z wysokimi skokami itd.. a mój Miki waży ledwo 4,5 kg.
Wysokość hopki jest dostosowana do psa :)
Zobacz, shih na torze:
http://www.youtube.com/watch?v=wapThzm4OcY

http://www.youtube.com/watch?v=dSXKdeWbLA0

Ja przez moment miałam chwilę grozy... Byłam z N. u weta (kontuzja łapy, na szczęscie już jest lepiej) i mama wspomniała o obozie to wet powiedział że odradza w jego stanie (po lekach wciąż kulał)... Ale jak dowiedział się że to na początku sierpnia to powiedział że kupa czasu i łapka na pewno wróci do normy :)

A z Nerkowym chciałabym ćwiczyć agility, on uwielbia skakać :P

Posted

Spokojnie Nikuśka mam lekko ociężałego niufa i całkiem jej idą hopki a musi troche siły użyć aby odbić cały swój ciężar :D A widziałam sporo shih na agility u nas w BAT chyba też jest. Yorki skaczą, widziałam też chihuahua wiec nie masz sie o co martwić. Twój shih pewnie bedzie nawet lepszy od duzych psiaków (np. moj)

Posted

Ot, rok czy dwa różnicy ^^ Ja tez w Twoim wieku pojechałam pierwszy raz na ozp i świetnie dogadywałam się z dziewczynami mającymi po 15,16 lat ;]] Liczy się to, ze jesteśmy psiarzami, a nie czy ktoś ma 13, czy 25 lat. Fajnie będzie :) Naprawde czwóreczka zaludniona. I będzie wesoło przynajmniej ^^

Posted

U nas chihuahua skakał w tamtym roku, tzn trudno tak powiedzieć, ale brał udział w obozie ;)
Shih sobie poradzi ;)
Ja z moim kundlem po przejściach też ;)
Naprawde, na obozie można zyskać wiele doświadczenia ;)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Karola- jakie specjalne przeszkody? :DD

Gacek dostał specjalnie robiony murek czyli skakał (czyt. przechodził) przez same te "cegiełki" czerwone (jak był murek to te właśnie cegiełki pół kuliste były)

Posted

No i już po...
Okazało się że kiedy będzie wyjazd 4 turnusu to ja jeszcze będę nad morzem ponieważ mój tata przedłużył pobyt:(
w przyszłym roku pojadę;)
Więc do przyszłego roku;)

Posted

Żaden mi nie pasuje:(
OZPI 1 28-06-2011 09-07-2011 nie dam rady (urodziny kuzynki, ślub kuzyna)
OZPI 2 10-07-2011 21-07-2011 20 wyjeżdżam już nad może
OZPI 3 22-07-2011 02-08-2011 będę nad morzem
OZPI 4 03-08-2011 14-08-2011 do 10 jestem nad morzem
OZPI 5 15-08-2011 26-08-2011 20 wyjeżdżam na tydzień w góry