MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 U nas też ładnie :D Ja na wypad nad wodę moge liczyc za tydzień najwcześniej ;(( Ale z Kamilą (Rysiu, od Lakiego ;>) chcemy własnie tam jechac jak już wyzdrowieję.. Pies by się w końcu wykąpał! ^^ Paula- a jak tam sprawa z małym?:P Quote
Rudawa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Dzięki Waszym kciukom pogoda była przepiękna, ful ludzi, kiełbaski, cisto, popcorn i wszystkie psy z powrotem :(. Ale i tak było fajnie :D. Trzymamy kciuki za tatusia i żeby wypad nad jezioro z kluchą wypalił xD. Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Szkoda, że nikt się nie zdecydował :( U nas jak są takie akcje w schronisku, to zawsze jakieś psy idą do nowych domu, dzięki Bogu. A powiem Wam, że Wasze kciuki udzieliły się i mnie! Rodzice zgodzili się na treningi w Alpi, prawdopodobnie w przyszłą sobote jadę tam z tatą! Jestem po prostu tak megaprzeszczęśliwa, byłam pewna, że się nie zgodzą :P Quote
Estowa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Marta to wielkie gratulacje :D Na razie nie mam wynikow z wystawy, ale szczenaiki 10 maja sie urodziły :D Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 O matko! Niech się zdrowo chowają i mamusia dobrze się opiekuje :loveu::loveu::loveu: Tak myśle, ze chyba w miesiąc to nie nadrobimy zaleglości i nie wystartujemy na pikniku agi pewnie, a szkoda.. No ale już na pewno będziemy lepiej ze strefami, slalomem i wysyłaniem na obozie! <33 I wrzucaj Paula najszybciej jak będziesz miała jakieś fotki kluseczek! Quote
Estowa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Fotki może będę miała w poniedzialek od hodowcy,a sama, swoje własne na początku czerwca :D Quote
Eta_carinae Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Pozwolę sobie zmienić na moment temacik ;) Chcę kupić Kali obrożę. Ale taka, jaka mi się podoba, jest regulowana i z plastikowym zatrzaskiem... no i się boję, że ten zatrzask się wyrobi i będzie po pewnym czasie puszczał ;/ Na ten moment wygląda solidnie, ale co będzie potem? Czy będzie się odpinał? Może ktoś się wypowie na ten temat - myślę, że tutaj ktoś miał styczność z tymi zatrzaskami.. ? Quote
Guptasek Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Kufa [moja bokserka [*]] miała takie i się super trzymały :) Śmiało kupuj !;) Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wait wait ;) To zalezy jaki :D Eta (wgl jak masz na imię? ;> wolę mówić do ludzi po imieniu niż nicku ^^)- jakiej firmy ta obroża? z neta ona? Quote
Coffee&Nera Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Eta_carinae napisał(a):Pozwolę sobie zmienić na moment temacik ;) Chcę kupić Kali obrożę. Ale taka, jaka mi się podoba, jest regulowana i z plastikowym zatrzaskiem... no i się boję, że ten zatrzask się wyrobi i będzie po pewnym czasie puszczał ;/ Na ten moment wygląda solidnie, ale co będzie potem? Czy będzie się odpinał? Może ktoś się wypowie na ten temat - myślę, że tutaj ktoś miał styczność z tymi zatrzaskami.. ? Moja siostra ma bardzo ciągnąca suke amstaffa - na obrozy ROGZA rozmiarze L ktora jest na zatrzask + taki przycisk co umacnia obroze spokojnie mozna z psicą isc na smyczy i sie nieurwie - inne firmy bardzo szybko pourywaly sie na jej duzej szyi ;) Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No tak, ale jak się kupi obrożę jakąś taką firmy lipnej, gdzie zatrzaski są bez atestu etc. to szybko może pójśc przy większym psie :P Quote
Coffee&Nera Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 MakeBelieve napisał(a):No tak, ale jak się kupi obrożę jakąś taką firmy lipnej, gdzie zatrzaski są bez atestu etc. to szybko może pójśc przy większym psie :P Na Ninie (bo tak ma suczka na imię) poszedł Hilton, Amiplay, Dingo i kilka innych firm. W sumie ma 2 rogzy te z tym zatrzaskiem i sprawdzają sie najlepiej i pancerna skórzana natłuszczona smycz ;) Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Ale piszesz mi to tak, jakbym ja odradzała rogza. Kolezanka napisała, że znalazła obrożę, ale NIE powiedziała jaką. Może trafila na rogza czy lupine, a może na hiltona.. Spokojnie Quote
Coffee&Nera Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 MakeBelieve napisał(a):Ale piszesz mi to tak, jakbym ja odradzała rogza. Kolezanka napisała, że znalazła obrożę, ale NIE powiedziała jaką. Może trafila na rogza czy lupine, a może na hiltona.. Spokojnie Nie wiem w ktorym momencie w ogole myslalam o TWOIM odradzaniu rogza ;) Powiedziałam tylko jakie przezycia miala z obrozami moja siostra ;) nawet by mi takie cos mysl przez glowe w tym zdaniu nie przeszlo O.o Dla mnie akurat najfajniejszy jest Red Dingo wlasnie zamowilam nowy komplet bo stary poszedł w kosz :( Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No akurat to tutaj chyba nie temat na to kto co kupił.. A wgl, dziewczyny czwórkowe! Ma któraś gitarę? ;D Bo mi będzie smutno i głupio samej przygrywać ;PP Quote
Eta_carinae Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Okey, okey - już mówię co i jak - ale od razu dziękuję za odpowiedzi. Eta (wgl jak masz na imię? ;> wolę mówić do ludzi po imieniu niż nicku ^^)- jakiej firmy ta obroża? z neta ona? Na imię mam Dominika ;) Obroża jest firmy mac leather. Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Amm, mac leather :D to seria, tak to firmy muscat jbc ;) Powiem Ci tak- obroża w sumie nie jest zła, ale regulator się luzuje.. A może taka?: http://allegro.pl/obroza-lupine-38-56cm-i1615311664.html Lupiny mają wieczną gwarancję, ten zacisk jest wytrzymały i dobry ogółem :)) Quote
Eta_carinae Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Bardzo Ci dziękuję. Chciałam coś słodszego, dokładnie w stylu tej od muscat, mac leather, bo tradycyjne skórzane z ćwiekami i bez po prostu mi się wydały już... nudne. Ta Twoja jest bardzo ładna i widać solidna, lecz szukam czegoś nieco innego... ale mówisz, że zatrzaski w tych mac leather są solidne ? A w jakim sensie "regulator się luzuje" - mocno "jeździ"? tzn.: czy to bardzo uciążliwe, czy nie jest aż tak źle ? Najbardziej martwią mnie te cholerne zatrzaski ... nie cierpię takich "wydziwnień" - wolę tradycyjne klamry, ale akurat obroże, które mnie podkusiły swoim wyglądem mają te zatrzaski i nie wiem czy warto kupować... Quote
Merenwen Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Marta, bierz gitarę, zaprawdę powiadam Ci! :D Co prawda grać nie umiem, ale mogę wyć z Tobą na ogniskach :evil_lol: Quote
Coffee&Nera Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 [quote name='Eta_carinae']Bardzo Ci dziękuję. Chciałam coś słodszego, dokładnie w stylu tej od muscat, mac leather, bo tradycyjne skórzane z ćwiekami i bez po prostu mi się wydały już... nudne. Ta Twoja jest bardzo ładna i widać solidna, lecz szukam czegoś nieco innego... ale mówisz, że zatrzaski w tych mac leather są solidne ? A w jakim sensie "regulator się luzuje" - mocno "jeździ"? tzn.: czy to bardzo uciążliwe, czy nie jest aż tak źle ? Najbardziej martwią mnie te cholerne zatrzaski ... nie cierpię takich "wydziwnień" - wolę tradycyjne klamry, ale akurat obroże, które mnie podkusiły swoim wyglądem mają te zatrzaski i nie wiem czy warto kupować... Nie mam ochoty słuchać że komuś ubrzydzam, odradzam, mówie swoje własne zyciowe doswiadczenie - na mojej 5kg suce szelki z tej oto firmy "zatrzask" poszedł w 3 miesiace ;) Wydałam pieniądze na marne :) Jakoś jak patrze na wyroby teraz a 10 lat temu to wtedy to nie bylo ani rogzów ani innych firm a smycze,szelki i obroze byly 10x lepsze ;) Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No jak np. pies pociągnie to się luzuje.. U mnie przy małym psie tego nie czuć, ale wiele ludzi się skarzyło.. To poproś może o jakąś Marty_Ares ;) Jej Tzt robi bardzo ładne, tanie obróżki. Wytrzymałe, na klamerkę tez ^^ Merenwen- zaprawdę pytam Cię- jak masz na imię !? :PP Zaprawde ja też nie umiem grac, chodziłam rok na kurs, a to było.. 3 lata temu! :P I odkąd chciałam zmienić struny ale za mocno je nakreciłam i mi popękały nie gram ;D Ale koleżanka mi na dniach zmieni, więc poszukam na necie jakichś przyśpiewek i bedzie dobrze ;) Ale mówie, nie umiem dobrze grac ^^ Quote
Eta_carinae Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 To dziękuję bardzo za rady. Ja gram na fortepianie - raczej nie zaciągnę go na obóz xd. A gitara - co prawda posiadam gitarę, lecz nie mogłabym jej wziąć ... Quote
MakeBelieve Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 a umiesz grac na gitarze?;> bo ja tylko proste chwyty w sumie ;:P Quote
Rudawa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Merenwen ma na imię Sandra :D. Ja nie umiem grać na gitarze i nie mam gitary, nie umiem też śpiewać :D. Uzdolniona nie jestem :/. Quote
Merenwen Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 No, Sandra jestem. Dzięki, Ulu : ). I jestem za wzięciem gitary albo jakiekolwiek instrumentu, o. Też do specjalnie uzdolnionych nie należę, ale mogę wziąć dzwonki chromatyczne i "Kotka na płotku" zagrać :lol:... Quote
Recommended Posts