Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

U nas też ładnie :D Ja na wypad nad wodę moge liczyc za tydzień najwcześniej ;(( Ale z Kamilą (Rysiu, od Lakiego ;>) chcemy własnie tam jechac jak już wyzdrowieję.. Pies by się w końcu wykąpał! ^^
Paula- a jak tam sprawa z małym?:P

Posted

Dzięki Waszym kciukom pogoda była przepiękna, ful ludzi, kiełbaski, cisto, popcorn i wszystkie psy z powrotem :(. Ale i tak było fajnie :D. Trzymamy kciuki za tatusia i żeby wypad nad jezioro z kluchą wypalił xD.

Posted

Szkoda, że nikt się nie zdecydował :( U nas jak są takie akcje w schronisku, to zawsze jakieś psy idą do nowych domu, dzięki Bogu.
A powiem Wam, że Wasze kciuki udzieliły się i mnie! Rodzice zgodzili się na treningi w Alpi, prawdopodobnie w przyszłą sobote jadę tam z tatą! Jestem po prostu tak megaprzeszczęśliwa, byłam pewna, że się nie zgodzą :P

Posted

O matko! Niech się zdrowo chowają i mamusia dobrze się opiekuje :loveu::loveu::loveu:
Tak myśle, ze chyba w miesiąc to nie nadrobimy zaleglości i nie wystartujemy na pikniku agi pewnie, a szkoda.. No ale już na pewno będziemy lepiej ze strefami, slalomem i wysyłaniem na obozie! <33
I wrzucaj Paula najszybciej jak będziesz miała jakieś fotki kluseczek!

Posted

Pozwolę sobie zmienić na moment temacik ;)
Chcę kupić Kali obrożę. Ale taka, jaka mi się podoba, jest regulowana i z plastikowym zatrzaskiem... no i się boję, że ten zatrzask się wyrobi i będzie po pewnym czasie puszczał ;/ Na ten moment wygląda solidnie, ale co będzie potem? Czy będzie się odpinał? Może ktoś się wypowie na ten temat - myślę, że tutaj ktoś miał styczność z tymi zatrzaskami.. ?

Posted

Eta_carinae napisał(a):
Pozwolę sobie zmienić na moment temacik ;)
Chcę kupić Kali obrożę. Ale taka, jaka mi się podoba, jest regulowana i z plastikowym zatrzaskiem... no i się boję, że ten zatrzask się wyrobi i będzie po pewnym czasie puszczał ;/ Na ten moment wygląda solidnie, ale co będzie potem? Czy będzie się odpinał? Może ktoś się wypowie na ten temat - myślę, że tutaj ktoś miał styczność z tymi zatrzaskami.. ?

Moja siostra ma bardzo ciągnąca suke amstaffa - na obrozy ROGZA rozmiarze L ktora jest na zatrzask + taki przycisk co umacnia obroze spokojnie mozna z psicą isc na smyczy i sie nieurwie - inne firmy bardzo szybko pourywaly sie na jej duzej szyi ;)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
No tak, ale jak się kupi obrożę jakąś taką firmy lipnej, gdzie zatrzaski są bez atestu etc. to szybko może pójśc przy większym psie :P

Na Ninie (bo tak ma suczka na imię) poszedł Hilton, Amiplay, Dingo i kilka innych firm. W sumie ma 2 rogzy te z tym zatrzaskiem i sprawdzają sie najlepiej i pancerna skórzana natłuszczona smycz ;)

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Ale piszesz mi to tak, jakbym ja odradzała rogza. Kolezanka napisała, że znalazła obrożę, ale NIE powiedziała jaką. Może trafila na rogza czy lupine, a może na hiltona.. Spokojnie

Nie wiem w ktorym momencie w ogole myslalam o TWOIM odradzaniu rogza ;) Powiedziałam tylko jakie przezycia miala z obrozami moja siostra ;) nawet by mi takie cos mysl przez glowe w tym zdaniu nie przeszlo O.o

Dla mnie akurat najfajniejszy jest Red Dingo wlasnie zamowilam nowy komplet bo stary poszedł w kosz :(

Posted

Okey, okey - już mówię co i jak - ale od razu dziękuję za odpowiedzi.

Eta (wgl jak masz na imię? ;> wolę mówić do ludzi po imieniu niż nicku ^^)- jakiej firmy ta obroża? z neta ona?

Na imię mam Dominika ;) Obroża jest firmy mac leather.

Posted

Bardzo Ci dziękuję. Chciałam coś słodszego, dokładnie w stylu tej od muscat, mac leather, bo tradycyjne skórzane z ćwiekami i bez po prostu mi się wydały już... nudne. Ta Twoja jest bardzo ładna i widać solidna, lecz szukam czegoś nieco innego... ale mówisz, że zatrzaski w tych mac leather są solidne ? A w jakim sensie "regulator się luzuje" - mocno "jeździ"? tzn.: czy to bardzo uciążliwe, czy nie jest aż tak źle ?

Najbardziej martwią mnie te cholerne zatrzaski ... nie cierpię takich "wydziwnień" - wolę tradycyjne klamry, ale akurat obroże, które mnie podkusiły swoim wyglądem mają te zatrzaski i nie wiem czy warto kupować...

Posted

[quote name='Eta_carinae']Bardzo Ci dziękuję. Chciałam coś słodszego, dokładnie w stylu tej od muscat, mac leather, bo tradycyjne skórzane z ćwiekami i bez po prostu mi się wydały już... nudne. Ta Twoja jest bardzo ładna i widać solidna, lecz szukam czegoś nieco innego... ale mówisz, że zatrzaski w tych mac leather są solidne ? A w jakim sensie "regulator się luzuje" - mocno "jeździ"? tzn.: czy to bardzo uciążliwe, czy nie jest aż tak źle ?

Najbardziej martwią mnie te cholerne zatrzaski ... nie cierpię takich "wydziwnień" - wolę tradycyjne klamry, ale akurat obroże, które mnie podkusiły swoim wyglądem mają te zatrzaski i nie wiem czy warto kupować...

Nie mam ochoty słuchać że komuś ubrzydzam, odradzam, mówie swoje własne zyciowe doswiadczenie - na mojej 5kg suce szelki z tej oto firmy "zatrzask" poszedł w 3 miesiace ;) Wydałam pieniądze na marne :) Jakoś jak patrze na wyroby teraz a 10 lat temu to wtedy to nie bylo ani rogzów ani innych firm a smycze,szelki i obroze byly 10x lepsze ;)

Posted

No jak np. pies pociągnie to się luzuje.. U mnie przy małym psie tego nie czuć, ale wiele ludzi się skarzyło.. To poproś może o jakąś Marty_Ares ;) Jej Tzt robi bardzo ładne, tanie obróżki. Wytrzymałe, na klamerkę tez ^^

Merenwen- zaprawdę pytam Cię- jak masz na imię !? :PP Zaprawde ja też nie umiem grac, chodziłam rok na kurs, a to było.. 3 lata temu! :P I odkąd chciałam zmienić struny ale za mocno je nakreciłam i mi popękały nie gram ;D Ale koleżanka mi na dniach zmieni, więc poszukam na necie jakichś przyśpiewek i bedzie dobrze ;) Ale mówie, nie umiem dobrze grac ^^

Posted

No, Sandra jestem. Dzięki, Ulu : ). I jestem za wzięciem gitary albo jakiekolwiek instrumentu, o. Też do specjalnie uzdolnionych nie należę, ale mogę wziąć dzwonki chromatyczne i "Kotka na płotku" zagrać :lol:...