Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Jade w tym roku na ozp4. przedstawie sie; mam na imię Wiktoria, mam 15 lat.
Mój pies to pies w typie staffordshire teriera ma 4 lata. Nie zaczepia innych psów nawet czasami daje się zdominować, lecz jeśli jakiś na niego warknie czy co gorzej się rzuci, to potrafi mocno pogryzc lecz na ten oboz nie moga jechac psy agresywne, mój nie jest jeśli go inne nie zaczepiają, wiec to nie bedzie wina mojego psa. szuka ktoś osoby do domku?
OZP1 ( 28.06- 9.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Aga 16 lat, z suczką w typie goldena
Magda z suczką on'ka
Nina z suczką on'ka

OZP2 ( 10.07- 21.07 )
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
basza95 15 lat, z suczką nowofundland
Marika14 14 lat, z psem husky
Eta_carinae 14 lat, z suczką on'ka
agairiki 13 lat, z psem westie

OZP3 ( 22.07- 2.08 )
Tuni, 16 lat z psem basenji.
Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem
Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym
Av, 16 lat z suką chińskiego grzywacza bezwłosego
Shetanka, 16 lat z psem kundlem

OZP4 ( 3.08- 14.08 )
MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką
Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak
Merenwen 17 lat, z kundlicą
Gaba 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%)
Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego
Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański
dancingqueen 13 lat, z suczką cockera spaniela angielskiego
amstaffikowa z psem w typie amstaffika

OZP5 ( 15.08- 26.08 )
Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec
Guptasek 16 lat, z pieskiem west
Mati 16 lat, z suką Labrador

Kadra:
OZP1- P. Karolina, P. Gosia
OZP2- P. Karolina, P. Gosia
OZP3- P. Karolina, P. Gosia
OZP4- p. Marek, Ciocia Aga
OZP5- p. Marek, Ciocia Aga

Posted

Czy to jest prowokacja? Czy piszesz to zupełnie serio?
W takiej grupie o warknięcie nie jest ciężko...

Marta- na dniach Ci wyślę.
Póki co na Twoim miejscu bym się za bardzo nie napalała, tzn. chyba że wiesz co konkretnie chcesz focić itd.
Ja wcześniej byłam nastawienia, że współpraca z ludźmi jest ciężka, a teraz stawiam właśnie na ludzi, sesje...

Posted

nie, mnie chodzi o takie warknięcia agresywne no wiesz, nie że psiak warknie, bo jedzenie czy coś, jednak jesli jakiś go będzie gonił z pyskiem to wiesz. lub jeśli będzie chciał go pogryżc.

Posted

pozatym jak to wszystko wygląda? jak jemy np. obiad, to gdzie są psy? co się robi jeśli psy czy tam suki się gryzą? miejsca są rezerwowane pociągiem? kto na ozp4 dojeżdża z was pociągiem?

Posted

Wiktoria, psy zostają w domku, gdy gdzieś wychodzimy. Zazwyczaj jak się gryzą, to się jakoś unika sytuacji, żeby te psy/suki miały ze sobą jakąś styczność, choć jeśliby gryzło się dużo psiaków, to nie wiem. Tak, miejsca rezerwowane.

Posted

Fajnie, że jedzie staffikowaty. Mam tylko nadzieję, że nad nim zapanujesz, jakby się nie dogadał z jakimś psem ;). A pociągiem z tego, co się orientuję, jedzie większość z czwóreczki :D.

Posted

A moja suczka ON zawsze w czasie zabawy skacze wokół psa, podgryza, szczeka i warczy - to dla zabawy, ale już kilka psów nas pogoniło - nie będzie z tym problemu jeżeli chodzi o dogadanie się z Waszymi psami ...? Bo chcę wiedzieć w czyją stronę nie puszczać Kali żeby się pobawiła ;)

Posted

[quote name='Eta_carinae']A moja suczka ON zawsze w czasie zabawy skacze wokół psa, podgryza, szczeka i warczy - to dla zabawy, ale już kilka psów nas pogoniło - nie będzie z tym problemu jeżeli chodzi o dogadanie się z Waszymi psami ...? Bo chcę wiedzieć w czyją stronę nie puszczać Kali żeby się pobawiła ;)[/QUOTE]

Moja z reguły jest mega spokojna wobec psów. Bawi się w normalny sposób. Jak psy ją zaczepiają to ona zaczyna skakać i próbuje "walczyć" swoją masą, przewraca. Ale żeby coś zrobić to w życiu. Basza dogada się z większością psów. Zazwyczaj to ją zaczepiają - ona jak goni i dogonić psów nie może :D

Posted

Fanta też lubi szczekać przy zabawie :)
Eta(w skrócie piszę) - myślę, że nasze suki się dogadają, moja akurat lubi jak jakaś na nią powarkuje W ZABAWIE, bo wtedy się nakręca i goni xD Uwielbia się także przewracać ;)
A z niufkiem Fanta dogada się na 100% ;)

Posted

Tak więc: Jestem Oliwia (14lat) i mam psa w typie border collie :) Leon/Leoś itp. ma 2 lata :] Trenujemy agility, opanował już slalom, tunele, huśtawkę, stacjonatę :) Z podstawowych sztuczek umie: siad,leżec,wstań, łapa, piątka, nosek ( dotyka swoim nosem mojego ), slalom między nogami, skok przez nogę, daj buzi, wstydź się noi i jeszcze trochę :D Być może pojadę na ozp, jeszcze nie jest to do końca pewne :P

Posted

[quote name='Klaudia.']A z niufkiem Fanta dogada się na 100% ;)[/QUOTE]
No jasne! Już sobie wyobrażam - Fanta bawi się z Baszą, a ta próbuje na nią wejść i powalić ją swoim cielskiem :D

I muszę się pochwalić wszystkim - Nauczyłam dzisiaj Baszę podawania łapy. To jest sukces ponieważ próbowałam 10-ątki razy i nie było efektów. A dzisiaj chyba ją olśniło :)

Posted

Cieszę się, ze nie będzie problemów. Ona zawsze naszczeka i ludzie jak przechodzą z psami, to zaraz uciekają, bo myślą, że jakaś agresywna xd.
No, na moją jak któryś warknie, to ona się też jeszcze bardziej nakręca i potem jest nie do opanowania o.O skacze, podbiega i zaraz ucieka - drażni się ze mną, bo nie znoszę, kiedy próbuję ją złapać, a ona specjalnie podbiega, żeby mi się zaraz wyślizgnąć :mad:

Ale kiedy mi wnerw minie, to nie mogę z tego psa :lol: No, to jak by dostała takiego ADHD, jak napisałam, to pomożecie łapać... co? xd :cool3:

Posted

...a mój piesozaur w razie czego korzysta z siły perswazji :-D.

No, jak tak nie spojrzeć, to wychodzi na to, moja Kala to dogdzilla - Nic nie umknie dogdzillowemu spojrzeniu i wszystko musi zostać dokładnie wyślinione, wytarmoszone... no i grzechem by było nie wspomnieć, że zje dosłownie wszystko i to w każdych ilościach... na moich butach kończąc.

Posted

[quote name='Eta_carinae']No, jak tak nie spojrzeć, to wychodzi na to, moja Kala to dogdzilla - Nic nie umknie dogdzillowemu spojrzeniu i wszystko musi zostać dokładnie wyślinione, wytarmoszone... no i grzechem by było nie wspomnieć, że zje dosłownie wszystko i to w każdych ilościach... na moich butach kończąc.[/QUOTE]
Przesadzasz klucha nie jest aż taka dzika :D

Posted

Mój pies to oaza spokoju, no chyba że chodzi o agi to nagle się budzi :)
Posłuszeństwa nienawidzi i będziemy go raczej unikać.
W dużej grupie nie ma z nią problemu, a na ozp5 to już w ogóle nie będzie ^^

Posted

Jeśli nie możesz udawać ,że jest jamnikiem ^^

Sprytnie. Do mnie ludzie kiedyś podeszłi i mówili, jakiego mam cudownego dalmatyńczyka, a szłam z kilkumiesięcznym terierrem tybetańskim, także wiesz :D

Posted

[quote name='MakeBelieve']Tak tak, to Olu to do Ciebie ;)) Ja wiem, że sprzęt to nie wszystko, bo aktualnie dokształcam się na 18-55 i jest ok ;)) Chociaż potrzebowałabym lepszego ostrzenia.. No ja mam lustro, nikona d70.. A co do zdjęć to prosiłabym, chętnie obejrze ;]]
agairiki- jakie masz lustro?:D[/QUOTE]

Ja mam Nikon D700 :)