Kasia&Mela Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 więc po to jest też obóz - żeby się czegoś nauczyć, rozwiązać problemy, popracować. Mi obóz sporo dał :) Quote
Marika14 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='Kasia&Mela']więc po to jest też obóz - żeby się czegoś nauczyć, rozwiązać problemy, popracować. Mi obóz sporo dał :)[/QUOTE] To super bo martwią mnie jego ciągłe ucieczki Quote
basza95 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Guptasek']Witamy osobe z Gdańska ! :)[/QUOTE] my też jeteśmy z Gda :) Quote
Ola164 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Mój pies też dopiero na obozie spróbował agi, posłuszeństwo nawet nie było ruszone. Przyjechałam z psem po przejściach, którego miałam 3 miesiące i teraz może nie jest idealnie, ale milion razy lepiej :loveu: Quote
basza95 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Marika14']To super bo martwią mnie jego ciągłe ucieczki[/QUOTE] Moja czasem dostaje głupawki (chyba wtedy kiedy już jej się nudzi) i też zwiewa przede mną :) Ale cały czas to ćwiczymy. Pamiętam jeszcze na szkoleniu - wszystkie psy przy nogach właścicieli a ja z tatą łapaliśmy miśka. Quote
Rudawa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Chciałabym zobaczyć uciekającego niufa :D. To musi być nie zapomniane przeżycie xD. Już się nie mogę doczekać. Mogłabyś go tak trochę znudzić raz na OZP? :D Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Hey, ja jadę na OZP2 ze swoją suczką ON (16 miesięcy)... no i się tak zastanawiam: Wyczytałam na czyimś blogu, że ćwiczyli tam wystawianie psów, elementy tańca (jakieś wskoki na plecy itp) i takie różne różności - któraś z was się orientuje czy na OZP2 będzie to wystawianie itp? A, no i jeszcze słyszałam, że dzielą (już na obozie) na grupy: zaawansowaną i podstawową - jakie komendy pies musi umieć, by dostać się do grupy zaawansowanej? (ja na tego typu obóz pierwszy raz jadę, więc jestem zielona w tym temacie...) Quote
Chein Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Eta_carinae, do zobaczenia na dwójce. ;-) Odnośnie grup to chyba nie chodzi o same komendy czy sztuczki, ale o poziom agility. Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Eta_carinae, do zobaczenia na dwójce. ;-) Odnośnie grup to chyba nie chodzi o same komendy czy sztuczki, ale o poziom agility. To do zobaczenia ;) A co do poziomu, to jakaś dziewczyna pisała na swoim blogu recenzję i mówiła, że na początku wychodzili na środek, mówili coś o sobie i o psie i pokazywali co pies umie:chodzenie przy nodze, siadanie i inne - no, tylko, że to "inne" niewiele mówi... dla tego się pytam, bo jakbyśmy czegoś nie umiały, to się nauczymy.. bo na podstawowy kurs iść nie chcę, ponieważ mój pies już prawie wszystko z niego potrafi.. no i te moje dylematy Quote
Fantowa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Mnie się wydaje, że nie tylko poziom agility, lecz posłuszeństwo również, bo pies może np. w miarę fajnie biegać po torku, ale z posłuszeństwem lipa... Z ozp2 jest tutaj kadra, na pewno niedługo odpowie na Twoje pytanie ;) Quote
Rudawa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Wystawianie jest na każdym turnusie bo liczy się do egzaminu. A co do dzielenia na grupy to jeżeli chodzi o posłuszeństwo ja pamiętam coś takiego: siad, waruj, zostań i do mnie, więc nic trudnego. Do początkowej szły tak naprawdę takie całkowicie surowe. A w agility do zaawansowanej szły te które były bez smyczy i znały podstawowe przeszkody. Moje nie umiały slalomu i jeden huśtawki a byłam w zaawansowanej. Quote
Rudawa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ale nam się dziewczyn z Gdańska namnożyło :D. No i zauważyłyśmy z Klaudią, że na OZP2 bd trzy Karoliny. W zeszłym roku na OZP2 były cztery Dominiki xD. A w tym roku królują Karoliny. <masło maślane>. Quote
Ola164 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Poza tym będąc na ozp jeśli pies sobie radzi lepiej/gorzej nie powinno być problemu z przejściem z jednej do drugiej grupy ;) Quote
basza95 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Rudawa']Chciałabym zobaczyć uciekającego niufa :D. To musi być nie zapomniane przeżycie xD. Już się nie mogę doczekać. Mogłabyś go tak trochę znudzić raz na OZP? :D[/QUOTE] Jak bd dużo posłuszeństwa w grupie jak bd tak jak na szkoleniu - ćw. się powtarzają to zobaczysz :) Najgorzej było jak wszyscy chodziliśmy w kolko po takiej ścieżce. Wszystkie psy chodziły pięknie a tylko moja uciekała. A jak inny pies uciekł to ona tez musiała się z nim ganiać. A jak była przyczepiona jak wszystkie psy podczas wykładu to odgryzała smycz i z radością przybiegała do mojego taty :D A ogólnie to w tej karcie w charakterze napisałam spokojna, łagodna, w grupie psów bez problemowa, w stosunku do innych ludzi spokojna, ciekawska. Próbowałam więcej wymyśleć ale nie mogłam ponieważ patrzyłam się na nią a ona spała jak zwykle :D Quote
Chein Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Rudawa']Ale nam się dziewczyn z Gdańska namnożyło :D. No i zauważyłyśmy z Klaudią, że na OZP2 bd trzy Karoliny. W zeszłym roku na OZP2 były cztery Dominiki xD. A w tym roku królują Karoliny. <masło maślane>.[/QUOTE] Jakie? Ja :D Quote
basza95 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Chein']Jakie? Ja :D[/QUOTE] I ja i jeszcze Marika14 nie wiem czy ktos jeszcze - jezeli chodzi o Gda. A jeżeli chodzi o Karolajny to też ja :D Quote
Ola164 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dlaczego nie ma nikogo z Krakowa prócz mnie? -.- Miasto duże, a na ozp jeszcze nikogo z Krakowa nie spotkałam... Quote
Kasia&Mela Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Rudawa 16 lat, z suczką mieszaniec, dwa pieski mieszańce Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański Marika14 14 lat, z psem husky Eta_carinae (ile masz lat?), z suczką on'ka OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%) Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, ??? OZP5- p. Marek, ??? A ja bym chciała elementy dogdancingu, mam nadzieję że będą ;) Quote
Rudawa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jeszce Karolina z kadry. A ja sie chyba na OZP3 przeniosę. Puki nie rezerwowałam xD. ajk mam psiaki ze schronu to tłok nie bd najlepszym rozwiązaniem. Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [HTML]I ja i jeszcze Marika14 nie wiem czy ktos jeszcze - jezeli chodzi o Gda. A jeżeli chodzi o Karolajny to też ja :-D[/HTML]Ja z Mariką się na ten obóz umówiłyśmy - znamy się od zerówki i obecnie obie chodzimy do jednej klasy :p Mam więc 14 lat i jadę również z Gdańska :cool1: Dzięki za info odnośnie tego podziału - Kala nie umie tylko pokonywać kładki (ale z tym nie będzie problemu, bo ćwiczymy na murkach i deskach) no i slalomu. Huśtawkę, stacjonaty i skok w dal mam w ogrodzie, a pokonywanie "ściany" ćwiczymy na placach zabaw da dzieci :diabloti: Kala przelatuje przez mój "mini tor" jak tornado :lol: Ale boję się jak będzie ze slalomem ... ten pies łapie momentalnie o co biega, ale to, czy mu się chce wykonać, to już inna sprawa :roll: Z posłuszeństwem nie mamy problemów... jak jesteśmy same. Nie mam pojęcia co jej do łba strzeli w towarzystwie tylu futrzaków :-o Ona nie odpuści, póki nie obślini i wytarmosi każdego z nich :cool3: Quote
biszat Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Heh sprawa fajna , szkoda ze nie ma czegos podobnego dla doroslych ;/ no nic... Quote
Ola164 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ula, powiedz mi jak to jedziesz z psiakami ze schronu? Wszystkie są u Ciebie na DT? Quote
Rudawa Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Już kilku osobom tłumaczyłyśmy, że to jest obóz od lat 12 do ..., nie ma ograniczenia wiekowego. I naprawdę dorosła osoba wśród tylu wariatek może bawić się równie dobrze jak one ;). A zwłaszcza jej pies xD. Quote
Eta_carinae Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Hymn, to może wybierzcie z Mariką inny turnus... A... dlaczego ? Quote
Recommended Posts