Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasia&Mela']więc po to jest też obóz - żeby się czegoś nauczyć, rozwiązać problemy, popracować. Mi obóz sporo dał :)[/QUOTE]

To super bo martwią mnie jego ciągłe ucieczki

Posted

Mój pies też dopiero na obozie spróbował agi, posłuszeństwo nawet nie było ruszone. Przyjechałam z psem po przejściach, którego miałam 3 miesiące i teraz może nie jest idealnie, ale milion razy lepiej :loveu:

Posted

[quote name='Marika14']To super bo martwią mnie jego ciągłe ucieczki[/QUOTE]
Moja czasem dostaje głupawki (chyba wtedy kiedy już jej się nudzi) i też zwiewa przede mną :)
Ale cały czas to ćwiczymy. Pamiętam jeszcze na szkoleniu - wszystkie psy przy nogach właścicieli a ja z tatą łapaliśmy miśka.

Posted

Chciałabym zobaczyć uciekającego niufa :D. To musi być nie zapomniane przeżycie xD. Już się nie mogę doczekać. Mogłabyś go tak trochę znudzić raz na OZP? :D

Posted

Hey, ja jadę na OZP2 ze swoją suczką ON (16 miesięcy)... no i się tak zastanawiam: Wyczytałam na czyimś blogu, że ćwiczyli tam wystawianie psów, elementy tańca (jakieś wskoki na plecy itp) i takie różne różności - któraś z was się orientuje czy na OZP2 będzie to wystawianie itp?
A, no i jeszcze słyszałam, że dzielą (już na obozie) na grupy: zaawansowaną i podstawową - jakie komendy pies musi umieć, by dostać się do grupy zaawansowanej?
(ja na tego typu obóz pierwszy raz jadę, więc jestem zielona w tym temacie...)

Posted

Eta_carinae, do zobaczenia na dwójce. ;-)
Odnośnie grup to chyba nie chodzi o same komendy czy sztuczki, ale o poziom agility.

To do zobaczenia ;)
A co do poziomu, to jakaś dziewczyna pisała na swoim blogu recenzję i mówiła, że na początku wychodzili na środek, mówili coś o sobie i o psie i pokazywali co pies umie:chodzenie przy nodze, siadanie i inne - no, tylko, że to "inne" niewiele mówi... dla tego się pytam, bo jakbyśmy czegoś nie umiały, to się nauczymy.. bo na podstawowy kurs iść nie chcę, ponieważ mój pies już prawie wszystko z niego potrafi.. no i te moje dylematy

Posted

Mnie się wydaje, że nie tylko poziom agility, lecz posłuszeństwo również, bo pies może np. w miarę fajnie biegać po torku, ale z posłuszeństwem lipa...
Z ozp2 jest tutaj kadra, na pewno niedługo odpowie na Twoje pytanie ;)

Posted

Wystawianie jest na każdym turnusie bo liczy się do egzaminu. A co do dzielenia na grupy to jeżeli chodzi o posłuszeństwo ja pamiętam coś takiego: siad, waruj, zostań i do mnie, więc nic trudnego. Do początkowej szły tak naprawdę takie całkowicie surowe. A w agility do zaawansowanej szły te które były bez smyczy i znały podstawowe przeszkody. Moje nie umiały slalomu i jeden huśtawki a byłam w zaawansowanej.

Posted

Ale nam się dziewczyn z Gdańska namnożyło :D. No i zauważyłyśmy z Klaudią, że na OZP2 bd trzy Karoliny. W zeszłym roku na OZP2 były cztery Dominiki xD. A w tym roku królują Karoliny. <masło maślane>.

Posted

[quote name='Rudawa']Chciałabym zobaczyć uciekającego niufa :D. To musi być nie zapomniane przeżycie xD. Już się nie mogę doczekać. Mogłabyś go tak trochę znudzić raz na OZP? :D[/QUOTE]

Jak bd dużo posłuszeństwa w grupie jak bd tak jak na szkoleniu - ćw. się powtarzają to zobaczysz :) Najgorzej było jak wszyscy chodziliśmy w kolko po takiej ścieżce. Wszystkie psy chodziły pięknie a tylko moja uciekała. A jak inny pies uciekł to ona tez musiała się z nim ganiać. A jak była przyczepiona jak wszystkie psy podczas wykładu to odgryzała smycz i z radością przybiegała do mojego taty :D

A ogólnie to w tej karcie w charakterze napisałam spokojna, łagodna, w grupie psów bez problemowa, w stosunku do innych ludzi spokojna, ciekawska. Próbowałam więcej wymyśleć ale nie mogłam ponieważ patrzyłam się na nią a ona spała jak zwykle :D

Posted

[quote name='Rudawa']Ale nam się dziewczyn z Gdańska namnożyło :D. No i zauważyłyśmy z Klaudią, że na OZP2 bd trzy Karoliny. W zeszłym roku na OZP2 były cztery Dominiki xD. A w tym roku królują Karoliny. <masło maślane>.[/QUOTE]
Jakie?
Ja :D

Posted

[quote name='Chein']Jakie?
Ja :D[/QUOTE]

I ja i jeszcze Marika14 nie wiem czy ktos jeszcze - jezeli chodzi o Gda.

A jeżeli chodzi o Karolajny to też ja :D

Posted

OZP1 ( 28.06- 9.07 )
Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Aga 16 lat, z suczką w typie goldena
Magda z suczką on'ka
Nina z suczką on'ka

OZP2 ( 10.07- 21.07 )
Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever
Rudawa 16 lat, z suczką mieszaniec, dwa pieski mieszańce
basza95 15 lat, z suczką nowofundland
Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański
Marika14 14 lat, z psem husky
Eta_carinae (ile masz lat?), z suczką on'ka

OZP3 ( 22.07- 2.08 )
Tuni, 16 lat z psem basenji.
Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem
Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym

OZP4 ( 3.08- 14.08 )
MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką
Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak
Merenwen 17 lat, z kundlicą
Gaba 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%)
Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego

OZP5 ( 15.08- 26.08 )
Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec
Guptasek 16 lat, z pieskiem west

Kadra:
OZP1- P. Karolina, P. Gosia
OZP2- P. Karolina, P. Gosia
OZP3- P. Karolina, P. Gosia
OZP4- p. Marek, ???
OZP5- p. Marek, ???

A ja bym chciała elementy dogdancingu, mam nadzieję że będą ;)

Posted

Jeszce Karolina z kadry. A ja sie chyba na OZP3 przeniosę. Puki nie rezerwowałam xD. ajk mam psiaki ze schronu to tłok nie bd najlepszym rozwiązaniem.

Posted

[HTML]I ja i jeszcze Marika14 nie wiem czy ktos jeszcze - jezeli chodzi o Gda.

A jeżeli chodzi o Karolajny to też ja :-D[/HTML]Ja z Mariką się na ten obóz umówiłyśmy - znamy się od zerówki i obecnie obie chodzimy do jednej klasy :p

Mam więc 14 lat i jadę również z Gdańska :cool1:
Dzięki za info odnośnie tego podziału - Kala nie umie tylko pokonywać kładki (ale z tym nie będzie problemu, bo ćwiczymy na murkach i deskach) no i slalomu.
Huśtawkę, stacjonaty i skok w dal mam w ogrodzie, a pokonywanie "ściany" ćwiczymy na placach zabaw da dzieci :diabloti:
Kala przelatuje przez mój "mini tor" jak tornado :lol:
Ale boję się jak będzie ze slalomem ... ten pies łapie momentalnie o co biega, ale to, czy mu się chce wykonać, to już inna sprawa :roll:

Z posłuszeństwem nie mamy problemów... jak jesteśmy same. Nie mam pojęcia co jej do łba strzeli w towarzystwie tylu futrzaków :-o Ona nie odpuści, póki nie obślini i wytarmosi każdego z nich :cool3:

Posted

Już kilku osobom tłumaczyłyśmy, że to jest obóz od lat 12 do ..., nie ma ograniczenia wiekowego. I naprawdę dorosła osoba wśród tylu wariatek może bawić się równie dobrze jak one ;). A zwłaszcza jej pies xD.