Fantowa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Przestań mnie zachęcać do pakowanie się, słyszysz? :cool3: Zawsze listę robię z wyprzedzeniem tzn. na kartce piszę, co mi trzeba, wieszam gdzieś w pokoju i co chwilę uzupełniam, bo nigdy wszystkiego za jednym razem nie potrafię spisać. :shake:Co do karmy, biorę 18kg Acany, powinno wystarczyć, bo jak dojdą jeszcze smaczki, to będzie sporo. Co do smaczków, to na ozp4 wielkim powodzeniem cieszyły się takie parówki z Biedronki, było ich z 20 sztuk, drogie na pewno nie były. Trzeba było podpisywać markerem, bo dużo osób je miało :eviltong: Mam nadzieję, że w tym roku też będą :p Co do spania - oczywiście, że będę :loveu: Bo kto inny ma mi zmieniać kolor pościeli ze śnieżnobiałego na szary :evil_lol: Na ozp4 Fanta miała zwyczaj zaraz po powrocie znam jeziora wskakiwać na łóżko, co prawda, gdy usłyszała "złaź", to zeszła, ale ślad pozostał :evil_lol: Co do ilości walizek wolę się nie wypowiadać, na szczęście jadę autem :multi: Quote
Kasia&Mela Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Przestań mnie zachęcać do pakowanie się, słyszysz? :cool3: słyszę, słyszę :eviltong: Z tą kartką super pomysł, zacznę tak robić. W sumie smaczki to dla Meli będzie prawie cała porcja, więc karmy bedzie jadła malutko. Zawsze wszystko dokładnie jej odliczam od normalnej "dawki" karmy, bo dbamy o linię :evil_lol: A mi się coś obiło o uszy, że jak ktoś za długo trzymał te parówki to tam jakieś robaki się zalęgały :evil_lol: Mela też będzie oczywiście ze mną spała :loveu: (ale posłanie też biorę, jakbym się za bardzo w nocy wierciła). Też jedziemy autem więc pełen luz :) Quote
Fantowa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jak dbasz o linię - polecam z Royala są takie smaczki, co jeden ma mniej niż 3 kcal. Fanta za nimi szaleje :loveu: Jak na Royala to nawet drogie nie są. Nie wiem jak na innych ozp, na czwóreczce trzymaliśmy parówki i tego typu rzeczy w lodówce, z wyjątkiem Marcina, który uwierzył w moc przenośnej lodówki trzymanej w domku podczas upałów :evil_lol: Dziewczyny z ozp 2010 - pamiętacie? :cool3: Legowisko też biorę, chociaż Fanta najchętniej rok temu pakowała się do mojego łóżka, a gdy ją wyganiałam - szła na 'wolne' łóżko :shake: Fajnie, Ty masz dwa razy mniej drogi niż ja, szczerze to wolałabym jechać pociągiem, ale bagaże :shake::evil_lol: Quote
basza95 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Klaudia. napisał(a):Ale Ty idziesz na PT, prawda? Tam CHYBA nie ma agility, tak mi się przynajmniej wydaje. Wiecie, że za 2 miesiące rozpoczyna się ozp1? ;D Jeżeli chodzi o mnie to nie jade na PT tylko na ten dla zaawansowanych (z agility) :) A co do smaczków to robię sama - sardynkowe wg własnej receptury. Basza je uwielbia i wszystko (prawie) za nie zrobi :D Quote
MakeBelieve Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ja tez robie sama! Robilam jablkowo cynamonowe, serowe i watrobkowe! :P I na obóz tez zrobie. Wezme troche smaczków doggie woogie, jakies paleczki miesne z maceda i britów care troche ^ ^ Ja tak wkleje liste uczestnikow, zeby nie szukac: OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Rudawa 16 lat, z suczką aussie i suczką corgi PT (10.07 - 21.07) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%) Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, ??? OZP5- p. Marek, ??? Quote
Kasia&Mela Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jak dbasz o linię - polecam z Royala są takie smaczki, co jeden ma mniej niż 3 kcal. Fanta za nimi szaleje :loveu: Jak na Royala to nawet drogie nie są. O.o super pomysł :razz:! Jeszcze ich nie próbowałam, myślę że Meli będą smakować (wybredna to ona nie jest :lol:). Ja zamierzam zrobić wątróbkowe. Robiłam ostatnio takie zwykłe, maślane tyle że po prostu bez cukru. Zrobiłam 2 wielkie michy tych ciasteczek. Znikły po 2 dniach. Okazało się, że smakowały nie tylko Meli ale także mojemu tacie :evil_lol: Zwykle kupuję różne smaczki Maceda i Pedigree Rodeo (tak wiem, Pedigree to śmieciowe jedzenie :smile:). Tak właściwie to preferuję smaczki niesklepowe - kabanosy... pasztecik... serek...i takie różne :razz: Uwielbiamy z Melą kiełbasę krakowską suchą w plastrach. Mela już się nie odchudza - teraz utrzymujemy linię i pilnujemy żeby nie przytyła. Nie jest na diecie, ale pod ścisłą kontrolą ;) I jestem z niej bardzo dumna - schudła z 42 kg na ok. 35 (ważona miesiąc temu). Quote
Fantowa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Też kupujemy Maceda(szczególnie Orzeźwiającą Chwilę), z Pedigree Dentastixy (czy jak się to tam pisze). Ostatnio z wystawy w Lublinie przywiozłam m.in. trochę wędzonych świńskich nóg, Fanta je uwielbia, no ale na ozp na agi z czymś takim raczej biegała jak jakiś rzeźnik xD Ciastek jeszcze nie robiłam, jedynie suszyłam mięso, rybę itd. Boję się, czy na ozp by mi się to szybko nie zepsuło, bo nie suszę do końca, w środku pozostaje jeszcze takie nie do końca ususzone, niedługo trzeba będzie powoli wypatrywać różnych smaków ;P p.s. Suszył ktoś kiedyś parówki dla psa? Chciałabym spróbować, ale nie wiem, czy jest sens xD Quote
Rudawa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Marta, wadliwa lista ;). Ja np. nie jadę z suczką corgi i suczką aussie tylko z pieskiem mieszaniec xD. Quote
Kasia&Mela Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 p.s. Suszył ktoś kiedyś parówki dla psa? Chciałabym spróbować, ale nie wiem, czy jest sens xD Ja suszyłam tylko banany, więc nie wiem :D Quote
Fantowa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 OZP1 ( 28.06- 9.07 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Aga 16 lat, z suczką w typie goldena Magda z suczką on'ka Nina z suczką on'ka OZP2 ( 10.07- 21.07 ) Kasia&Mela 14 lat, z suczką golden retriever Rudawa 16 lat, z pieskiem mieszaniec Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka basza95 15 lat, z suczką nowofundland OZP3 ( 22.07- 2.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Tuni, 16 lat z psem basenji. Joy106, 15 lat z psem bassetem houndem Aga, 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym OZP4 ( 3.08- 14.08 ) MakeBelieve 15 lat, z yorkiem suczką Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Estowa 17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak Chein. 13 lat, z psem terrier tybetański Merenwen 17 lat, z kundlicą Gaba 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%) Doma 13 lat, z sunią setera irlandzkiego karola&gacek 17 lat, z psem pinczerem mini (na 95%) OZP5 ( 15.08- 26.08 ) Klaudia. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka Ola164 17 lat, z suczką mieszaniec Guptasek 16 lat, z pieskiem west Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, ??? OZP5- p. Marek, ??? Quote
Fantowa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Kasia&Mela napisał(a):Ja suszyłam tylko banany, więc nie wiem :D banany?:evil_lol: Dla siebie, czy dla Meli? Jak wyszły? Muszę spróbować ususzyć parówki, w maju się postaram i zdam relację :razz: Quote
Chein Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [INDENT][U]OZP1 ( 28.06- 9.07 )[/U] [B]Klaudia. [/B]14 lat, z suczką mieszaniec owczarka [B]Kasia&Mela [/B]14 lat, z suczką golden retriever [B]Aga [/B]16 lat, z suczką w typie goldena [B]Magda[/B] z suczką on'ka [B]Nina[/B] z suczką on'ka [U]OZP2 ( 10.07- 21.07 )[/U] [B]Kasia&Mela [/B]14 lat, z suczką golden retriever [B]Rudawa [/B]16 lat, z pieskiem mieszaniec [B]Klaudia.[/B] 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka [B]basza95[/B] 15 lat, z suczką nowofundland [B]Chein.[/B] 13 lat, z psem terier tybetański [U]OZP3 ( 22.07- 2.08 )[/U] [B]Klaudia.[/B] 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka [B]Tuni[/B], 16 lat z psem basenji. [B]Joy106,[/B] 15 lat z psem bassetem houndem [B]Aga,[/B] 15 lat z psem sznaucerem miniaturowym [U]OZP4 ( 3.08- 14.08 )[/U] [B]MakeBelieve [/B]15 lat, z yorkiem suczką [B]Klaudia[/B]. 14 lat, z suczką mieszaniec owczarka [B]Estowa [/B]17 lat, z suczką berneńczyk i pieskiem sheltie szczeniak [B]Merenwen [/B]17 lat, z kundlicą [B]Gaba[/B] 14 lat, z piesiek sheltie (na razie na 90%) [B]Doma[/B] 13 lat, z sunią setera irlandzkiego [B]karola&gacek[/B] 17 lat, z psem pinczerem mini (na 95%) [U]OZP5 ( 15.08- 26.08 )[/U] [B]Klaudia. [/B]14 lat, z suczką mieszaniec owczarka [B]Ola164 [/B]17 lat, z suczką mieszaniec [B]Guptasek [/B]16 lat, z pieskiem west Kadra: OZP1- P. Karolina, P. Gosia OZP2- P. Karolina, P. Gosia OZP3- P. Karolina, P. Gosia OZP4- p. Marek, ??? OZP5- p. Marek, ??? [/INDENT] Quote
Rudawa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Chein, cóż skłoniło Cię do przeniesienia się z OZP4 na OZP2? Odpowiedź proszę uzasadnić :D. Quote
MakeBelieve Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 na czwórce możliwe, że pojawi się Ada z Megi cocker spanielka, ale to narazie nic nie wiadomego.. A jeśli nie daj Boże Adu nie pojedzie, to kto szuka kogoś do domku? ; >> Quote
Kasia&Mela Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [QUOTE]banany?:evil_lol: Dla siebie, czy dla Meli? Jak wyszły? [/QUOTE] Tak, banany. Wyszły tak sobie, ale to chyba dlatego że za mało je wysuszyłam (w celu suszenia użyłam kaloryfera - nie polecam :lol:). Robiłam tak eksperymentalnie. Nie były za dobre, więc nie testowałam ich na Meli. Quote
Fantowa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ja lubię suszone banany z Biedronki xD Kasia, nasza 17 na ozp1 i ozp2 :loveu: Nie wiecie, jak chcę ozp :loveu: Mam nadzieję, że w tym roku ozp5 się odbędzie, bo jak nie, to nie pojadę na wystawę w Białymstoku. A wtedy bym się zdenerwowała:mad: Jeśli ktoś się będzie bawił w zaznaczanie tego, kto z kim w domku, to możecie zaznaczyć, że z Kasią od Meli jestem na ozp1 i 2, jeśli suki się zgrają:p Quote
Kasia&Mela Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Właśnie! 17 nasza :loveu:!!! żeby nie było pretensji... Zarezerwowana na ozp1 i ozp2 :) Quote
Fantowa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Jak nawet nie ozp1, to przecież my potem zostajemy na ośrodku i możemy sobie domek wybrać na ozp2:evil_lol: Ogólnie wszystkie ozp planuję być w jednym domku, nie będę psu w głowie mieszała przeprowadzkami, potem by biedna sama nie wiedziała, który jej domek :shake: Quote
Chein Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Rudawa']Chein, cóż skłoniło Cię do przeniesienia się z OZP4 na OZP2? Odpowiedź proszę uzasadnić :D.[/QUOTE] Czwóreczka za tłoczna. :D A poza tym więcej psów niż suczek, a mój się jednak z suniami bardziej dogaduje. [B]Rudawa[/B], a ty z jakim psem? Tj. wielkość itd. ;-) Quote
Ola164 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ula, Ty z mieszańcem? :crazyeye: Nawet nie wiedziałam, że takowe stworzonko masz :loveu: Rysiu, my oczywiście 11? :diabloti: Mrr... Ten ostatni ^^ Quote
Kasia&Mela Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [QUOTE]Ogólnie wszystkie ozp planuję być w jednym domku, nie będę psu w głowie mieszała przeprowadzkami,[/QUOTE] Ja miałam tak, że przez pierwszy dzień na obozie byłam bodajże w 16, a potem w 17 i Mela przez jakiś czas wpychała się za każdym razem do 16 ;) Teraz nie będę już zmieniać domków. Quote
Ola164 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 A ja to skomentuje tak, cały obóz bylam w 11, a Kora i tak chodziła na stolówkę :D Quote
Rudawa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Nie mam mieszańca :D. To psiak ze schronu. Ma na imię Dyzio, ok 1,5 do 2 lat. Mały, poniżej 10 kg wagi. Skoczny, łaciaty, przyjazny. I wg super.Na tym zdjęciu wyszedł na dużego no i na zimę dostaje więcej łatek. [url]http://picasaweb.google.com/106570111011619669752/Psy#5596262123097435346[/url] Quote
Fantowa Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ula, Basza, wyszło Wam coś z mojego przedobozowego "swatania" domkowego? ;D Będziecie gdzieś koło nas w domku, taką mam nadzieję, nie? ;d I będzie fajnie, i chcę już ozp z Wami:loveu: Czego te domki nie są 4psio-osobowe(os. + pies) + osoba towarzysząca? :placz: Wyobrażam to sobie... Golden, niuf, pies podobny do onka, mieszaniec... i przyjaciółka Ulki:evil_lol: Quote
Recommended Posts