Carolcia Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 Blacky strasznie ciagnie do innych psow. Na spacery chodze wystraszona ,ze kogos spotkamy ze swoim pupilem.Wiecej jednak tutaj znajdziecie : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63791 :shake: :shake: Quote
:: FiGa :: Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Czytałam ten temat, mam nadzieję że uda Wam się wspolnie problemy pokonać i szczerze trzymam za Was kciuki :) Ojj co ja bym dała żeby w mojej okolicy był szkoleniowiec, a jakby jeszcze se rodzice dali to bym umarła ze szczescia :lol: Quote
Anza&Hacker Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Witaj z powrotem! :loveu: - jakie szkolenie?! :-o Quote
haska_12 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ale cudowny! :loveu: Wiesz Karolina, chyba wiekszosc psów zaprzegowych ma tak, ze ciągają do innych psów i chcą sie bawić.Mój Oskar np. tez tak ma... Quote
Usia Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Wiesz Karolina, chyba wiekszosc psów zaprzegowych ma tak, ze ciągają do innych psów i chcą sie bawić.Mój Oskar np. tez tak ma... Mój za to nie chce sie bawic tylko zjesc :diabloti: :diabloti: :diabloti: na co zawsze mu pozwalam przynajmniej nie musze oszczedzac na zarcie dla bydlaka Quote
haska_12 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ooo to wole już swój problem.Bo jakby mój chciał zjeść każdego psa na ulicy to bym go w życiu nie utrzymała :diabloti: Quote
Carolcia Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 haska_12 napisał(a): Wiesz Karolina, chyba wiekszosc psów zaprzegowych ma tak, ze ciągają do innych psów i chcą sie bawić.Mój Oskar np. tez tak ma... Ale mozna tez nauczyc takiego psa nie ciagniecia ,wiec wole nauczyc i nie miec problemów :roll: . Z samym ciagnieciem pogodzilam sie ,ale tego zachowania w stosunku do innych psow, raczej nie moge tego tak zostawic, bo czasem to jest juz niebezpieczne i dla mnie i dla psa. Quote
haska_12 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 No mój Oskar się jeży i piszczy jak zobaczy na ulicy psa.Ale jak sie go szarpnie to juz tak nie ciąga... tylko szarpnąć trzeba mocniej w moim przypadku :p Quote
Carolcia Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 haska_12 napisał(a):No mój Oskar się jeży i piszczy jak zobaczy na ulicy psa.Ale jak sie go szarpnie to juz tak nie ciąga... tylko szarpnąć trzeba mocniej w moim przypadku :p W moim przypadku to nawet szarpanie nie pomaga :shake:. On MUSI isc i koniec!!!!- to juz jest meczace :placz: ,bo nie przejdzie obok innego psa spokojnie :shake:. Przez to ,ze nie umialam go utrzymac i pozwolilam zeby sie przywital z psem, ten sie na Blacky'ego rzucil:shake: , ale na szczescie nic sie nie stalo. Quote
Usia Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Carolcia a nie myslałas o kantarku podobno bardzo skuteczny.Mój misiak był jak nie on jak mu załozyłam coś takiego i grzecznie szedł przy nóżce :razz: Podobno rewelacyjne własnie na ciagniecie, moze spróbuj bo to nie duzy koszt a na szkolenie zawsze zdazysz http://www.3rd-pole.com/files/catalog/product_info.php?cPath=24_28&products_id=67 tu masz cos takiego za 12.zł ;) Quote
Carolcia Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 przyznam sie bez bicia, ze nie probowalam. Ale Blacky bylby nie do zniesienia na tych spacerach. Szarpalby sie i wyrywal - ja juz znam jego zagrywki :shake:. Wole z nim isc na szkolenie. Zreszta zawsze mi sie szkolenie marzylo ;). Quote
haska_12 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Kantarek fajna sprawa.Mój Oskar niestety nie chciał by w nim chodzić... no moze rzeczywiście na te szkolenie sie wybierz ;) Quote
:: FiGa :: Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Usia co do kantarku to ja mogę się wypowiedzieć :evil_lol: Nie na wszystki psy to niestety działa - na moja kropę np :lol: Potrafi drzeć ostro do przodu i z łbem przypartym do piersi gdy coś waznego zobaczy, nic ją nie powstrzyma :lol: Quote
Marta_Ares Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 piekny:loveu: :loveu: :loveu: Kiedy nowe fotki???? Quote
haska_12 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Dajmy Karolince odpocząć, prawda? :p Ja proszę tylko o wymizianie odemnie Blackusia :loveu: :oops: :loveu: Quote
Carolcia Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 [quote name='Marta_Ares'] piekny:loveu: :loveu: :loveu: Kiedy nowe fotki???? Marta dziekuje :) Ale ja nie wiem kiedy bede miala czas dac fotki :placz: . Wybaczcie, ale ja nawet nie bede miala czasu dzisiaj do Was zajzec:shake:. Ten tydzien to jakies apogeum w szkole -codziennie mam sprawdziany, a nawet zdarza sie ze dwa w ciagu dnia :placz: . Mam mnostwo fotek Blacky'ego i nie mam kiedy ich dac...:roll: A teraz ide sie uczyc :watpliwy: papa Quote
haska_12 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Rozumiem cię Karolinko :) Poczekamy ( :eviltong: ) aż bedziesz miała więcej czasu.Miłej nauki :) ( o ile moze byc miła :diabloti: ) Quote
Anza&Hacker Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Halter (kantarek) jak najbardziej polecam wyprubować :cool3: - możesz sobie gadać, że "już Ty go znasz", ale jak nie sprubujesz to nie masz pojęcia jak akurat na to zareaguje! Więksozść psów jest o wieeeele spokojniejsza w kantarku, a co prawda niektóre po jakimś czasie nauczą sie w nim ciągnąc, ale już wtedy raczej nie szarpiąc się i wyrywając, a tylko idąc z podkuloną pod klate głową, więc i tak to leprze - nawet jak by sie nauczył Cie ciągnąć :roll: No oczywiście nie pomijając faktu, że każdy pies pownien moim zdaniem być "szkolony" w zakresie podstawowego posłuszeństwa (chodzenie przy nodze, luźna smycz, przywołanie, siad, waruj, zostaw etc.). [SIZE=2]No i rzaden management [SIZE=1](smycz, kaganiec, kantarek, linka etc.) nie powinien tego zastępować - może tylko pomagać, kiedy jeszcze nie dojdziemy do bardziej zaawansowanego etapu, gdzie możemy już psu zaufać i on wie jak się należy zachowywać, a nie chcemu psu pozwolić ćwiczyć się w złym zachowaniu :p Quote
Carolcia Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Kantarku nie kupie, bo nie jestem do tego przekonana- poprostu nie widzi mi sie to :roll: A teraz............niespodzianka!!!!! Uwaga, UWAGA!!!!!!!!!...................... FOTKI BLACKY'EGO!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Teraz mam mnostwo czasu, bo chora jestem :cry: , wiec jak bedziecie ladnie zagladac to jeszcze cos dam :diabloti: Quote
Carolcia Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 i co???? Dalam foteczki - a Wy co???:angryy: :angryy: Przed chwila wgralam nowa porcje zdjec na fotosik, ale jak nie chcecie - to nie:obrazic:- Wasza strata :diabloti: Quote
a_ga.isk Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Kurczaki ale piękny pies :loveu: Gdyby nie potrzebował jakieś 5 razy więcej ruchu niż mój, a ja do osób uwielbiających bieganie nie należę, to też bym chętnie sobie malamutka sprawiła :evil_lol: Pozdrawiam. Quote
:: FiGa :: Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 SUper fotki :multi: Blacky - ziewacz zawodowy :evil_lol: Quote
Carolcia Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 a_ga.isk i Figa dziekuje bardzo :loveu: :loveu: :loveu:. Hehehe jego pani to tez "ziewacz zawodowy" :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: -wiec jaki wlasciciel, taki i pies :lol: :lol: Quote
Recommended Posts