Anitka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Dino, mój 3,5msc. został kupiony z pseudohodowli (nie zostały rozmnażane przypadkowo, tylko to była po prostu hodowla psów rasowych, lecz bez rodowodu) jako Shih-Tzu. No i mam w związku z tym jedno pytanie. Czy Dino to Shih-Tzu, czy Lhasa Apso? Bo Shih-Tzu jest zmieszany m.in. z tą rasą, ale jak dzisiaj patrzyłam na zdjęcia obu ras, to Dino jest znacznie bardziej podobny do Lhasa Apso, niż do Shih-Tzu. Jakiej on w końcu jest rasy? I czy Lhasa Apso także mają włosy, czy tylko sierść? Tutaj są zdjęcia Dina http://zapytaj.com.pl/Profile/user_102476.html Np. tutaj [usunięty link do ogłoszenia]. Szóste zdjęcia tego stojącego szczeniaka to normalnie dwie krople wody on i mój Dino, tyle że ubarwienie inne. Zdjęcie tego szczeniaka z internetu to Lhasa Apso. ;D Weterynarz powiedziała, że wygląda jak Shih-Tzu, ale jeżeli pies nie ma rodowodu, to nie można mieć 100% pewności. Nie pytaliśmy się jej czy przypomina Lhasa Apso, poza tym Shih-Tzu jest zmieszany z tą rasą, to może dlatego. Quote
sachma Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 jeśli nie ma rodowodu, to tylko kundelek w typie - a nie żadna z tych ras. Quote
yuti Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 zgadzam sie z tobą. pies bez papierów to kundelek :eek2:niewiadomego pochodzenia, niestety Quote
Recommended Posts