Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja myślałam, że dziewczyna już wyciszyła się, ustatkowała i dostojnie kroczy po obejściu a tu czytam, że ... 'ma obłęd w oczach' i ... 'takiego ma jobla na punkcie tego Misia' :evil_lol:. Czyżby taka była jej uroda :-o ?

Posted (edited)

:evil_lol:No ma jakiegoś wkręta w głowie i tyle.Misiu to jej "konik":cool3:Jak idę z nią na spacer to widzę że ma już obrane wcześniej znajome obejścia gdzie są psy i wcześniej już ten szał się zaczyna.A ostatnio na przykład zostawiłam otwartą bramę bo mąż miał wjechać.Jakieś dwa spore psiska wlazły na podwórko.Psy zaczęły w domu jazgotać,ja nieświadoma że mamy gości wyszłam zamknęłam bramę i je wypuściłam.Było ciemno.Jak ruszyły to zapędziły gości w róg na ogródku i o dziwo Duśka jak krzyknęłam to wróciła a tej małej dziadygi dowołać nie mogłam.No tak zawzięcie darła mordę na te dwa nieboraki:eviltong:Musiałam z miotłą ją do domu zagonić:lol:A potem pól godziny latałam po ogrodzie bo gość jeden w bramkę nie mógł trafić po ciemku.Ostatnio w lesie(staram się łazić tam gdzie mało ludzi)puściłam Duśkę ze smyczy bo na rowerze byłam.No i z daleka widziałam dwie babki z kijkami.Jak podjechałam okazało się że mają na smyczy małą suczkę.Duśka powąchała,mi się włos na głowie zjeżył:roll: ale jak zawołałam to odeszła bez awantury.Tak ze nie wiadomo czego można się po niej spodziewać i od czego zależy że czasem atakuje a czasem odpuszcza.I oczy muszę mieć zawsze przed nią.Na szczęście ona częściej patrzy w ziemię i ja szybciej dostrzegam inne psy:evil_lol:Ale w sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Po takiej przebieżce pod płotem jak tak polata z piętnaście minut na pełnym gazie to wraca tak wymęczona ze ostatnio po rowerze tak jej jęzor nie wisiał.Czyli pod wzgledem spalania energii jest samowystarczalna.

Edited by milusia
  • 1 month later...
Posted

Milusia czy ty wcześniej pisałaś o tej dostojnej, grzecznej i pieknej suczce :-D.
Przecież gołym okiem widać, że to anielica w psim futerku a nie jakis furiat.

Posted

Ostatnio nauczyła się że jak ma piłkę to może do mnie podejść:evil_lol:czasem udaje mi się zabrać i rzucić.Wcześniej za nic w świecie nie dała się złapać:roll:i szczuła mnie piłeczką że ma a nie odda.Ona fajna jest i pieszczocha straszna.Jedyny jej szmergiel to Misiu za płotem.A na wyrko jak koło mnie wlezie to anioł nie pies:evil_lol:

Posted

wczoraj ucierpiałam:-( czesałam Duśkę wieczorem.Trzymałam za łańcuszek na szyi bo się wierciła.Nie wiem dlaczego ale mała podeszła i od spojrzenia do spojrzenia zaczęła się zadyma.Żeby Duśka małej nie pogryzła nie puściłam łańcuszka a to małe rzucało się jak wesz na grzebieniu.Próbowałam ją odepchnąć nogą i wypchnąć na dwór za drzwi.Wpadła w taki amok walki że trzy razy(w tym rzucaniu się na ślepo)chapnęła mnie za nogę.:-(Oczywiście ona nie wie że mnie ugryzła:eviltong:One już dziś w zgodzie a ja pokrzywdzona.Zawzięte to diabelstwo choć ledwo od ziemi odstaje.

• 4 months later...
Posted

Ale niespodzianka :lol: i szok zarazem, że to już dwa lata:crazyeye:.
Cudowne zdjęcia niezwykłej urody modelki.
Czy Duśka z wiekiem nabrała trochę ogłady, jak jej stosunek do innych psów - nadal taka bojowa. I oczywiście zapytam o Rudzię, napisz coś o niej :p

• 1 month later...
Posted

Upasiona to ona dalej nie jest :eviltong:Taka w sam raz.Za to jest bystra,inteligentna i strasznie przymilna dla nas.Przylepa taka.No i umie się odgryźć od smyczy.Gdzieś musiała się tak uwalniać bo wie że można zębami się odciąć.W każdym razie jakby ją ktoś w lesie na smyczy do drzewa przywiązał to szybko dałaby sobie radę:evil_lol:

No i wyraz pyska z językiem na wierzchu ma nie do podrobienia.Rozczulający:eviltong:

• 3 months later...