Niufomanka:) Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 kochała bym, ale to nie jest kundelek:lol: . A może jestes arabką??:D Ja nie chciałam wracać do tego tematu, ktoś sam zaczął:cool1: skoro wam na tym nie zależy, to po co komentujacie:roll: dziwne... atmoswerka jak zawsze nie ma co rozładowywać:evil_lol: dlaczego mam obrywać regularnie??:razz: Dlatego że mam poglądy jakie mam?? Nie no ok jeśli to komus pomoże to mogę powiedzieć: MAM KUNDLA!!! lepiej komuś z tego powodu skoro i tak wszyscy wiedzą jak myslę...??:roll: Quote
nathaniel Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Niufomanko wiesz dlaczego walczymy o takie rzeczy? O to zeby nierodowodowe kastrowac,mowic na nie kundle? Po to zeby wiecej ich nie bylo, w kraju nadprodukcja psow, a tylko nieliczni sie na nie decyduja. No po co produkowac kolejne ? Dobra ja idę cześć. Ps. zobaczymy kiedyś... Quote
Niufomanka:) Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 Do szczeniaków sie przekonałam, sunia nie będzie dopuszczana. I mój kolejny niufek będzie miał rodowód (żeby się nie okazało ze znowu kundel)... ja też już mykam z malą na spacer narazie<serduszka> Quote
nathaniel Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Chociaż tyle, ale uwierz mi jeśli ty mówisz, że masz psa rasowego, to co będzie mówił handlarZ? Ludzie się kusża na niską cene i jakość, a jak się dowiedzą, że piesek rodowodu nie ma i nie jest rasowy to nie będzie po co produkować. Spójrz na watek Psy w Potrzebie, wszytskie szczeniaki do kundelki z krwi i kosci nikt ich nie chce , bo wola isc na bazarek, jak bazarkow nie bedzie, znajda domy... Quote
Pysia Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Evelina napisał(a):Kochanie nie musisz zmieniac zdania, ale nie dziw sie, ze jesli gdziekolwiek na Dogo powiesz ze masz niufa bez rodowodu uslyszysz to samo: Pieknego masz kundelka. Pysia, trafilas tu jednak a juz zaczynalam rozgladac sie za Toba :lol: Przecież wiesz Evelinko gdzie mnie można spotkać codziennie ;) Niufomanko:) - Twoja sunia bardziej wygląda na czarnego hovawarta. Widząc jej fotke myślałam że to hovek :) Może tak zacznij o niej mówić jeżeli już tak bardzo musisz się we własnych oczach podnosić? Moje suczki mogą być sierściuchami, futrami, kundelkami, czarnuchami, paskudami, zmorami,szelmami i czym tylko ktokolwiek sobie życzy a tak naprawdę są to moje dwie wielkie miłości - to i tylko to jest dla mnie ważne :) A moim rodzicom przyprowadziłam ze schroniska suczke która jest najcudowniejszym kundelkiem na świecie ( czy ktoś ma inne zdanie? ;) ) i mówimy na nią ze jest psem bojowym z Majorki :evil_lol: Dlatego że jest bardzo bojowo nastawiona do dużych psów :evil_lol: Myszko kochana :) Tu nie chodzi o to że ktoś chce obrażać czy co :) Poprostu tutaj jest za dużo osób które działają w schroniskach, poszukują nowych domów dla skrzywdzonych psów i mają ogromne serca. Te osoby ciągle patrzą na pseudohodowle gdzie oszukuje się ludzi wciskając im kity o rasowości i kasując od nich mase kasy a w zamian dają psiaka - owszem cudnego- ale nierasowego. Fajnie byłoby gdyby w tych hodowlach suki były traktowane jak przyjaciele a nie trzymane w paskudnych brudnych boksach o wielkości metr na metr. I jeszcze jedna historia. Siostra mojej Zmorki została ukradziona w wieku 10 miesięcy. Poszukiwała jej cała Polska. Znalazła się po ponad roku. Właściciele znaleźli ją w pseudohodowli. Postanowili ją sprzedać bo....nie chciała zajść w ciąże !! Policja po zawiadomieniu ich o znalezieniu suki pojechała tam i okazało się że z około 60 suk 90% miała tatuaże i pochodzi z kradzieży!!!!! To nagminne. Szczenięta bezrodowodowe bardzo często mają właśnie takie pochodzenie. Ich matki zostały wyrwane w brutalny sposób od swoich kochanych ludzi tylko po to aby ktoś traktował je jako fabryki do rodzenia :placz: Większość z nas starających się o lepszy byt psów wie o warunkach w takich fabrykach i walczy z tym między innymi uświadamiając ludzi że nie kupują rasowców a wyłącznie popierają straszny proceder :cool1: Chcesz mieć rasowego psa? Kup z prawdziwej hodowli z papierami . Chcesz mieć tanio pieska ? Idź do schroniska gdzie czekają takie śliczne cuda że aż nie wiadomo który ładniejszy. Te cuda w zamian za Twoją miłość są w stanie sprzedać duszę :) Dlatego Niufomanko :) tak tutaj wszyscy na Ciebie napadli i tak bardzo walczą o Twoją edukacje. Moja koleżanka Malawaszka z forum w tej chwili jest w Katowicach z połamaną schroniskową suczką. Pod Poznaniem jest likwidowana "hodowla" gdzie 150 psów żyje w strasznych warunkach. O to tutaj nam chodzi. To się kryje pod tymi tekstami. Tutaj przede wszystkim liczy się pies a nie nasze uczucia, wrażliwość na krytyke itp. Nieważne dla nas psiarzy jest czy Ty będziesz płakać przed monitorem bo ktoś nazwał kundelkiem Twoją sunie tylko dla nas ważne jest to że ktoś kiedyś może Cię naprawdę obrazić jak mu powiesz że to niuf a najbardziej może żałować tego właśnie sunia. Nie znamy Cię jeszcze. Widząc ciągle i walcząc z głupotą ludzką człowiek od razu się stawia. To normalne i ludzkie. Reagujemy niejednokrotnie bardzo okrutnie ale świat dla psów jest jeszcze okrutniejszy. Psu nie zależy czy jest niufem czy kundelkiem. Zależy mu na szacunku bez względu na papiery. Ma wartość to zwierze uczuciowe przede wszystkim a nie materialne. I dopóki nie zrozumiesz tego to wszyscy albo będą z Tobą polemizować albo będą się z Cibie śmiać. Ja wolałabym abyś stała się kolejnym psiarzem walczącym o dobro zwierząt i naszym przyjacielem. Nie jest ważne ile masz lat. Zrobić możesz bardzo dużo. Gdyby każdy człowiek pomógł jednemu psu w całym swoim życiu to nie byłoby schronisk. Potrzebna jest edukacja, sterylizacje, kastracje. Ale edukacja przede wszystkim. Dlatego dla mnie liczą się tutaj najbardziej właśnie Ci najmłodsi bo oni mogą najwięcej. Nie obrażaj się na ten post ani na mnie. I nie bądź uparta bo pamiętaj że " Mędrzec nigdy nie grzeszył upartością." Moje paskudy czarne możesz sobie pooglądać na mojej stronie ( banerek pod postem) a szczenięta w dziale Szczenięta pod Miot A - tłustym drukiem pisane. Są tam też fotki 6-cio miesięcznych niufów ( chyba bo nie pamiętam - dawno tam nie byłam :oops: ). Opisana tam jest też prawdziwa moja historia niufowa. Pozdrawiam cieplutko Quote
WŁADCZYNI Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Niufomanka:) napisał(a):kochała bym, ale to nie jest kundelek:lol: . A może jestes arabką??:D Ja nie chciałam wracać do tego tematu, ktoś sam zaczął:cool1: skoro wam na tym nie zależy, to po co komentujacie:roll: dziwne... atmoswerka jak zawsze nie ma co rozładowywać:evil_lol: dlaczego mam obrywać regularnie??:razz: Dlatego że mam poglądy jakie mam?? Nie no ok jeśli to komus pomoże to mogę powiedzieć: MAM KUNDLA!!! lepiej komuś z tego powodu skoro i tak wszyscy wiedzą jak myslę...??:roll:Nie jestem- włosy jasne, oczy szaro-zielone korzenie mocno wschodnie- kresowe, grupa krwi B również mało arabska:cool3: Taak za poglądy aby ich zmienić aby nie było więcej psów na PwP/schronie. Quote
Niufomanka:) Posted July 6, 2006 Author Posted July 6, 2006 Pewnie i trak nie uwierzycie, ale funia jest identyczna jak twoja sunia, tylko trochę pomniejszona;) przez moment myślałam że to są fotki mojej suńki. Ma identyczną mordkę (może jakaś daleka rodzina...). I te piękne uszka... takie jak pokarbowane:D śliczne cuda Quote
Pysia Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Niufomanka:) napisał(a):Pewnie i trak nie uwierzycie, ale funia jest identyczna jak twoja sunia, tylko trochę pomniejszona;) przez moment myślałam że to są fotki mojej suńki. Ma identyczną mordkę (może jakaś daleka rodzina...). I te piękne uszka... takie jak pokarbowane:D śliczne cuda Tylko widzisz...Ja widziałam fotki Twojej suni ..... Podobna jest bo czarna i ma obwisłe uszy :) Fakt :) Ja też jestem podobna do każdej blondynki :evil_lol: Zwłaszcza bladolicej ;) Daj sobie spokój :) Poprostu daj bo naprawdę tutaj możesz się świetnie bawić :) Może warto trochę wydorośleć i spuścić głowe ? W zamian zyskasz naprawdę cudownych przyjaciół którzy pomogą Ci w każdej chwili. Tylko daj już sobie spokój.... Bo my na rasach się znamy :) Nie tylko z książek ;) Quote
Patka Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Niufomanko od Pysi mogłabyś sie WIELE nauczyć!! trzeba tylko chcieć ... czego Ci życzę :) Pysiu podziwiam Twoja ciepliwosc ... Quote
Pysia Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Patka napisał(a): Pysiu podziwiam Twoja ciepliwosc ... Mam w końcu dwie niufki czyli 100% łagodnośći, cierpliwości i miłości do ludzi ;) A właściwie 200% bo są dwie :evil_lol: Quote
Paulina87 Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 A Patka nie ma cierpliwości bo ma psa morderce :evil_lol: ;) Quote
Pysia Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Paulinka18 napisał(a):A Patka nie ma cierpliwości bo ma psa morderce :evil_lol: ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Jeszcze powiedz kogo zamordowała ;) Quote
Paulina87 Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Jeszcze nikogo na razie tuczy sobie pewnego rudego kota i jak będzie odpowiednio utuczony to go zamorduje i zje... ja już swoje wiem przecież Lilith ma rząd krwi w oczach... :evil_lol: Dobra koniec off-u :cool3: Quote
Pysia Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Dobra :) Koniec ofów :) Niufomanko :0 Dalej piszę: Jezeli chcesz się czegoś dowiedzieć to pytaj. Mogę Ci poradzić w miarę moich skromnych wiadomości i możliwości. Obojętne czy Twoja sunia jest niufkączy nie - jest psem i to jest najważniejsze. Quote
Alicja Posted July 6, 2006 Posted July 6, 2006 Patka napisał(a):Niufomanko od Pysi mogłabyś sie WIELE nauczyć!! trzeba tylko chcieć ... czego Ci życzę :) Pysiu podziwiam Twoja ciepliwosc ... :pja też podziwiam /ja mam urlop i nie musze być cierpliwa[SIZE=2]/ Quote
Patka Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 jest psem i to jest najważniejsze. i powinna mieć oświeconą wlaścielkę :) ja Wam dam .... :evil_lol: Paulinko i Ty brutusie :mad: Quote
Evelina Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Pysia napisał(a):Przecież wiesz Evelinko gdzie mnie można spotkać codziennie ;)Doskonale wiem i bylam u Ciebie ale niestety zapatrzona w Twe Zmorki zapomnialam o bozym swiecie i o tym po co przyszlam ? :oops: Pysia, z podziwem przyznaje, ze Ty nawet masz charakter jak niufy. Lagodna, spokojna, cierpliwa, czego nie mozna powiedziec o ...... ;) Quote
TangoBlue Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Niufomanka - Z przyjemnoscia przedstawiam Ci mojego ukochanego bruneta ( ten przystojniak w awatarku ). Mam go juz od prawie 12 lat. Kiedy ludzie go widza, mowia, ze to pers. Nie jest jednak persem. Jest kocurem w typie rasy ( czyli dachowcem wygladem i charakterem przypominajacym persa ). Wiem, ze kochasz swoja suczke, dbasz i troszczysz sie o nia. Oby wszystkie zwierzeta mialych takich wlascicieli jak Ty. Tego im zycze. Niestety, osob takich jak Ty jest zdecydowanie za malo. Za malo w stosunku do ilosci zwierzat. Nie kazde z nich ma szczescie spotkac w zyciu takiego czlowieka jak wlasnie Ty, miedzy innymi. I tu zaczynaja sie schody. Zbyt wiele jest zwierzat zaniedbanych, niekochanych, zapomnianych. Serdecznie Cie pozdrawiam i zycze milego weekendu. Mam nadzieje, ze jeszcze nie raz spotkamy sie na tym forum. Quote
Greven Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 [LEFT]Ja też mam psa mordercę :razz: i sześć kundli. Ale się ostatnio namęczyłam w kawiarni, żeby przekonać pewnego chłopca i jego rodziców, że Lucia to nie dalmatyńczyk. Ona jest tylko podobna do dalmatyńczyka. To kundelek. Patrzyli na mnie podejrzliwie, z grzeczności wysłuchali skróconego wykładu (przy kawie i lodach nikt nie lubi być umoralniany) o rodowodach i pseudo hodowlach, na koniec mi przytaknęli, chłopiec wygłaskał zachwyconą Lucię, a będąc już przy wyjściu usłyszałam jego szept: - Mamo, ale TO BYŁ dalmatyńczyk, prawda? - Prawda synku, taki jak na bajce. Sam widziałeś, jaki śliczny... ehh [/LEFT] Quote
frruzia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 matka mojej Figi jest wyżłem szorstkowłosym z papierami, jej właściciele chcieli dopuścić ją też do wyżła (żeby nie miała ciąży urojonej:angryy:) jej właściciele bardzo się obrazili na mnie gdy powiedziałam, że cieszę się że nic z tego nie wyszło, bo psiaki i tak byłyby nierasowe, jak to przecież ich pies ma rodowód itd. oburzyli się gdy im powiedziałam, że co z tego że ma rodowód gdy do hodowli się nie nadaje, bo boi się wystrzałów, sunia i tak miała małe, bo pies sąsiadów się do niej dobrał, ale przynajmniej nikomu nie musieli wciskać kitów, że to mają rasowe wyżełki Quote
Niufomanka:) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 ehh, ludzie żeczywiście są uparci (ja jestem doskonałym przykładem:evil_lol: .) uważam jednak temat za zakończony, bo nie jestem kłótliwa (to tylko pozory...:p) Nie wiem czy jestem taką dobrą panią... słaba ze mnie nauczycielka, do tej pory nie mogę nauczyc jej zeby nie ganiała za kotami, ptakami i wszystkim co jej ucieka:roll: I bez waszej pomocy mi się to chyba raczej niestety nie uda:shake: jak ja tego oduczyć? A może tak już zostawić?:loveu: <żartuję;) > Quote
Pysia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Niufomanka:) napisał(a):ehh, ludzie żeczywiście są uparci (ja jestem doskonałym przykładem:evil_lol: .) uważam jednak temat za zakończony, bo nie jestem kłótliwa (to tylko pozory...:p) Nie wiem czy jestem taką dobrą panią... słaba ze mnie nauczycielka, do tej pory nie mogę nauczyc jej zeby nie ganiała za kotami, ptakami i wszystkim co jej ucieka:roll: I bez waszej pomocy mi się to chyba raczej niestety nie uda:shake: jak ja tego oduczyć? A może tak już zostawić?:loveu: <żartuję;) > Po pierwsze niuf nie ma instynktu pogoni :) A po drugie może ją nauczyć obserwując ją w której chwili ona zaczyna się interesować ptakami, kotami itp. Jeżeli wychwycisz ten moment to ciut wcześniej staraj się ją zainteresować zabawką albo smakołykiem :) Najpierw obserwuj ją i poznawaj. Naucz się psa a on wtedy nauczy Cię wszystkiego :) Quote
frruzia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 możesz wprowadzić też komendę "zostaw" najpierw np. że ma nie ruszać smakołyka, potem przechodzić z psem na smyczy obok jakichś leniwych ptaków które nic sobie z psa nie robią i nagradzać jeśli spokojnie przejdzie Quote
Niufomanka:) Posted July 7, 2006 Author Posted July 7, 2006 Ona chce sie po prostu bawić ( za pewne)... jest strasznie obrażona jak kot od niej ucieka i nie chce się bawić:D ona ma takie wielkie łapki że czasami boje się o moje kotki, żeby im przypadkiem czegoś nie zrobiła. Dzisiaj napadła na kozy mojej mamy<lol> też oczywiście obraziła się na kaźlątko które nie chciało się z nia pobawić... nie ma łatwego życia:) A z komenda "zostaw" juz próbowałam... ehh, jesli jej się coś spodoba to nie ma siły, żeby ja odciagnąć... dzisiaj już wykańczała mnie nerwowo. Ona uwielbia wszystko wąchać, więc jak wsadzi nos w trawę, to zapomina o Bozym świecie.... tak jak dziś, wołałam ja przez 5 min a ona nic, macie na to jakiś mądry sposób? Quote
Pysia Posted July 7, 2006 Posted July 7, 2006 Niufomanka:) napisał(a):Ona chce sie po prostu bawić ( za pewne)... jest strasznie obrażona jak kot od niej ucieka i nie chce się bawić:D ona ma takie wielkie łapki że czasami boje się o moje kotki, żeby im przypadkiem czegoś nie zrobiła. Dzisiaj napadła na kozy mojej mamy<lol> też oczywiście obraziła się na kaźlątko które nie chciało się z nia pobawić... nie ma łatwego życia:) A z komenda "zostaw" juz próbowałam... ehh, jesli jej się coś spodoba to nie ma siły, żeby ja odciagnąć... dzisiaj już wykańczała mnie nerwowo. Ona uwielbia wszystko wąchać, więc jak wsadzi nos w trawę, to zapomina o Bozym świecie.... tak jak dziś, wołałam ja przez 5 min a ona nic, macie na to jakiś mądry sposób? Odwrócenie uwagi :) Ciasteczka psie, inne smakołyki i uciekanie jej z dźwiękiem który ją zainteresuje :) A jak w końcu przyjdzie to pochwała i smakołyk :) Quote
Recommended Posts