Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Przecież on mógł to powiedzieć w żartach :evil_lol: . My mamy z reguły stała trasę spacerów i jeden facet mi powiedział, że teraz to już nie muszę z nią chodzićtylko puscić samą bo ona ma ma trasę już obcykaną. Logiczne, że takich "żartów" nie bierze się na serio.

jesli nawet to był żart tp bardzo głupi:angryy: A właściwie, to jak mam ja uspokoić w takiej sytuacji? Jest jakiś sposób? Czy poprostu unikać takich miejsc?

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Skupić uwagę psa na sobie, ale zanim ona zoabczy, że coś tam jest. I powoli przyzwyczajać psa do różnych odgłosów powoli.Jeśli się wystraszy to najlepiej przejść jeszcze raz obok w tym samym miejscu zachęcając smakołykiem czy zabawką.

Posted

Niufomanka:) napisał(a):
jesli nawet to był żart tp bardzo głupi:angryy: A właściwie, to jak mam ja uspokoić w takiej sytuacji? Jest jakiś sposób? Czy poprostu unikać takich miejsc?

Trzeba iść pewnie nie zwracając uwagi na szczekające psy. Jeżeli pies ufa przewodnikowi to jego pewne i spokojne zachowanie upewni go w tym że właściwie nic się nie dzieje więc nie ma powodu się denerwować.
A do gościa trzeba było się uśmiechnąć szeroko :)

Posted

to były wielkie psy obszczekujące nas ze wszystkich stron. Do tego na drodze stanął nam dziamolący zawziącie owczarek niemiecki...:roll: Wolą unikac tej okolicy. Suńka się wystraszyła, zaczęła się plątać. Kiedy zaczęły szczekać rotki "przełozylam" ją na drugą stronę. Wtedy z drugiej strony wyszły bernardyny:razz: Przyspieszyłam i wtedy ten owczarek:shake: Nic dziwnego, że nie wiedziała co ze sobą zrobić, skoro ja tez nie za bardzo wiedziałam:oops: :evil_lol:

Posted

Sory że całkiem zmieniam temat, ale muszę to komus powiedzieć. Jeszcze nie ochłonęłam ale już po woli zaczynam sie uspokajać:razz: Idę sobie z moją sunią, a tu ze wszystkich stron zaczęły obszczekiwać nas rottweilery, ogromne bernardyny, owczarki niemieckie, i mase kundelków

I wszystkie tak zaczęły szczekać na Twoją sunię? :crazyeye: Był jakiś powód? Może ma cieczkę?

Posted

Nie...:) Funia ma dopiero 6 miesięcy!!!:D A nie wiesz dlaczego psy szczekają?..:roll: :evil_lol: Chyba każdy pies szczeka (pilnuje w ten sposób swojego terytorium) Jeden zaczął szczekać, to zaraz zaczął następny. Ale teraz chodzę z nią tamtędy częściej i sunia (moja sunia:lol: ) zachowuje się już całkiem normalnie. Idzie grzecznie, nie wyrywa się, no anioł nie pies:D:diabloti:

Posted

nathaniel napisał(a):
Behemot, ale z tego co mi wiadomo suczki większy ras (lub mieszańcow itd )
dojrzewają później.

Nie zwróciłam uwagi na rasę tej suni ;)

Posted

Kori napisał(a):
prosze, mniej ostro dla Niufomanki. Ona jeszcze niew ie za dużo. Njapierw zajmijmi sie jej pieskiem i uświadamianiem, sama w końcu zada soebi pytania, które ty postwaiłas, teraz nie amją one sensu.

NIufomanka, najpierw musi zrozumieć o co na wogóle biega i ybć po naszej stronie,z anim zaczniemy zgłębiać drzewo genealogiczne jej psiaka. Poczekaj, nei tak ostro ruda ;) Mi tez sie podniosło ciśnienie jak ten wątek czytałam, ale to,z ę sie wyłądujesz nie pomoze niufomance zrozumieć, jeszcze sie obrazi i guzik z uświadamiania :mad: Powoli, dziewczyna nie wie, o co biega

Ja się 100% zgodzę ze słowami Kori. Sama chciałam to napisać. Dziewczyny, wyluzujcie trochę. Mniej nerwów, więcej cierpliwości, proszę. Ja sama mam kilkanaście lat i niewiele wiem, ale uczę się. Już zostałam skrytykowana, no ale cóż. Zobaczcie jaką ma teraz Niufomanka ocenę o nas, w pierwszych swoich postach na tym temacie powiedziała, że u nas jest dziwnie, czy oto wam chodziło? Wątpię, żeby wam było miło w takiej sytuacji.

Posted

Surprise napisał(a):
Rybciu, przecież dziewczyny mocno spuścily z tonu :).
Czytaj topiki do końca :P

Racja:evil_lol: nie jest źle. Jak mam jakiś probl;em to moge zapytać, a za to że mnie przecgrzciłyście na wejściu bardzo dziękuję, ponieważ teraz wiem czego się spodziewać po was:diabloti: nikt nie zaprzeczy że na początku nie wydawało mu się, że jest tu dziwnie. teraz jest na prawdę spoko;):p A to że molosy dojrzewają później, to racja. Suki nowofundlandów osiągają dojrzałość płciową w średnio w wieku 12 miesięcy. Nierzadko osiemnaskomiesięczne suki tej rasy maja pierwszą cieczkę. Molosy zawsze rozwijają się później i dłużej:loveu:

Posted

Sory, że znowu zmieniam temat, ale nie chcę zakładac kolejnego wątku... Mam psiaka, mieszańca, ma 9 lat, jest wykastrowany bo uciekał. Podkopywał się pod płotem i trzeba go było szukać. Minął juz ponad rok od kiedy jest wykastrowany. Mimo to wciąż ucieka... Nie wiemy co z nim robić:( Możecie coś poradzić?? Proszę:placz: !!!

Posted

Paulinka18 napisał(a):
Zrobić podmurówkę :evil_lol: lepiej zabezpieczyć ogrodzenie, może zapewnić więcej ruchu. Moze jego ucieczki nie są spowodowane suczkami.

Z podmórówką nie da rady...:( Mamy hektar ogrodzony, zrobić podmórówkę na całej działce było by bardzo trudno... jego ucieczki są spowodowane.... nie wiadomo czym. On wychodzi jak sie podkopie i potem tą samą drogą wraca jeszcze tej samej nocy. To jeszcze jeden problem. JAK GO ZA TO UKARAĆ?:angryy: mam ojca ze strasznie staroświeckimi poglądami.:placz: Ostatnio jak pies uciekł to był przez kilka dni na łańcuchu...:shake::angryy: Ja nic nie mogę zrobić, nie ja go wychowywałam, bo byłam bardzo mała jak przyszedł do naszego domu. Nie wiem co robić, jak przetłumaczyć psu że nie wolno mu wychodzić?

Posted

[quote name='Surprise']Rybciu, przecież dziewczyny mocno spuścily z tonu :).
Czytaj topiki do końca :P

Wiem o tym, że dziewczyny popuściły. Ale chciałam im uświadomić jaką ocenę miała ( na szczęście , że nie ma) o nas Niufomanka. Bardzo gratuluję postawy Niufomanko.

teraz wiem czego się spodziewać po was

Nie wiem, czy to dobrze, czy źle?:roll:

Posted

Rybc!a napisał(a):
Wiem o tym, że dziewczyny popuściły. Ale chciałam im uświadomić jaką ocenę miała ( na szczęście , że nie ma) o nas Niufomanka. Bardzo gratuluję postawy Niufomanko.

Nie wiem, czy to dobrze, czy źle?:roll:

hehe nie najgorzej w każdym razie:D chciałam powiedzieć, że teraz wiem czego nie lubicie, jakich tematów poruszać sie nie powinno, i że psiaki to wasza wielka miłość:loveu: :loveu: :) ja też je kocham, dzięki temu forum mogę się o nich dowiadywac wciąż nowych rzeczy:) za to wam dziękuję

Posted

że psiaki to wasza wielka miłość

To jasne. Każdy Dogomaniak kocha pieski i żadnemu nie zrobił by krzywdy. Cieszę się , że zrozumiałaś dziewczyny. Fakt- były zbyt nerwowe, ale napewno nie miały złych intencji . Wszystkie są tu kochane i za wszelką cenę chcą wyjaśnić, pokazać co dobre. To ich wielka zaleta. Napewno z czasem, zżyjesz się z tym forum tak jak ja. Teraz wyjeżdżam na dwa tygodnie ( 23.07-6.08 ) i będę za wszystkimi tu tęsknić. ;)

Posted

Rybc!a napisał(a):
O Kurczaki! No to szybciutko się u nas zadomowiłaś. Ale to miłe. Wciągaj znajomych, niech nasza ilość się podwoi!

Hehe wiem:) mówię o tym forum wszystkim znajomym. Niestety niewiele osób interesuje się psami:( Ale szukam dalej:)

Posted

Hehe wiem:) mówię o tym forum wszystkim znajomym. Niestety niewiele osób interesuje się psami:( Ale szukam dalej:)

Powiem Ci tak, że moi znajomi patrza się na mnie jak na idiotkę , jak nawijam o psach :evil_lol:.
Jedna koleżanko-przyjaciółka to bardzo toleruje , bo wie jak to lubię :evil_lol:.
A inni szybko się nudzą,ich sprawa , ja sie z niewrażliwcami nie zadaję, no chy ba , ze w klasie , ale wtedy raczej pałamy do siebie wrogością :roll:

Posted

nathaniel napisał(a):
Powiem Ci tak, że moi znajomi patrza się na mnie jak na idiotkę , jak nawijam o psach :evil_lol:.
Jedna koleżanko-przyjaciółka to bardzo toleruje , bo wie jak to lubię :evil_lol:.
A inni szybko się nudzą,ich sprawa , ja sie z niewrażliwcami nie zadaję, no chy ba , ze w klasie , ale wtedy raczej pałamy do siebie wrogością :roll:

Tak samo jak u mnie!:evil_lol: Ludzie mi mówią, że jak jeszcze raz zaczne mówić o psach, to sie już do mnie w życiu nie odezwą, i że nie da się ze mną porozmawiać, bo zawsze i tak schodzę na ten temat:roll: No cóż... taki nawyk:evil_lol: