Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enna napisał(a):
Jak widać po ilości postów, nowa jestem.
Greven może i nie pomylił forów, ale przykro mi z powodu jego wypowiedzi.
A o traktowaniu nowych czytałam przed chwilą topik. Polecam
A my polecamy nowym uzytkownikom szanowanie zasad funkcjonowania tego forum.

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

enna napisał(a):
a ja nie mialam czasu na szkolenie.

...:roll:

Poza tym, piszesz na POLSKIM forum, więc stosuj się do zasad ortografii i gramatyki tego języka.
Współczuję, ale tak często bywa, gdy się nie ma czasu dla psa.

Posted

[SIZE=3]Wniosek taki szkolenie jest jednak potrzebne szczegolnie gdy pies docelowo będzie sporo ważył i miał wiele entuzjazmu -- bezwzględne wykonywanie komend jest niezbędne myśle, że samemu można to zrobić, ale najczęsciej sie nie udaje ...
Enna Nie musisz jest tam kilka moich wypowiedzi ... ja Ci grzecznie odpowiedziałam Greven równiez grzecznie spostrzegł błąd merytoryczny Twojej wypowiedzi i tyle ani Cie obraził ani uraził, a nikt nie ma obowiązku płakac nad kogokolwiek losem taka jest przykra szara rzeczywistość ...

Posted

Patka napisał(a):
[SIZE=3]Wniosek taki szkolenie jest jednak potrzebne szczegolnie gdy pies docelowo będzie sporo ważył i miał wiele entuzjazmu -- bezwzględne wykonywanie komend jest niezbędne myśle, że samemu można to zrobić, ale najczęsciej sie nie udaje ...
Enna Nie musisz jest tam kilka moich wypowiedzi ... ja Ci grzecznie odpowiedziałam Greven równiez grzecznie spostrzegł błąd merytoryczny Twojej wypowiedzi i tyle ani Cie obraził ani uraził, a nikt nie ma obowiązku płakac nad kogokolwiek losem taka jest przykra szara rzeczywistość ...

Jasne. Racja. Ale ja nie mówiłam, ze jestem urazona czy obrazona, prawda?

Posted

evelina ostatni raz :evil_lol:

dziekuje za rade, ale jakie to ma tutaj znaczenie. jestes miłosnikim psów i tylko poprawa bledu, a nie słowa współczucia, bo odszedł pies?
moze pomyliłas fora - lub pomyliłes?
no tak to przeciez nie jest ton i styl urażonej osoby :evil_lol: skoro czytałas ten topic często tam pisze pomyśl dwa razy zanim cos napiszesz ...
Puli coś w tym jest ...

Posted

Nie, to nie jest ton urażonej osoby. To jest ton osoby, ktorej było przykro. I tyle.
Zmykam. Życzę rozmow z osobami, ktore zawsze Wam przytakną.
A, Puli, nie powinno się oceniać osoby na podstawie tylko jednego zdania. Nie wiesz co czulam i czuję w związku ze śmiercią psa.

Posted

enna napisał(a):
A, Puli, nie powinno się oceniać osoby na podstawie tylko jednego zdania. Nie wiesz co czulam i czuję w związku ze śmiercią psa.
Nie jestes pierwsza ktora psa traci, wiec nie sadz ze ludzie takich przezyc nie mieli.
W Twoim przypadku, przyczyny utraty psa nie leza tylko w zawartosci jego zoladka ...
puli ma duuuzo racji ....

Patka napisał(a):
evelina ostatni raz :evil_lol:
Nie badz taka :p

Posted

enna napisał(a):
Nie wiesz co czulam i czuję w związku ze śmiercią psa.

Kompletnie mnie to nie interesuje.Mogę sobie za to wyobrazić co czuł pies.

Posted

puli napisał(a):
Zero współczucia dla kogoś,kto sprawia sobie psa i nie ma czasu na to,zeby sie nim zająć.
Współczuję psu.

"miłe" jest to forum wraz z co niektórymi ..."dogomaniakami"

Jakże banalnie łatwo jest oceniać sytuację jak się jej nie zna, prawda?..cóż..internet bardzo spłyca jak się okazuje.

pozdrawiam

Posted

Nora zwróć uwage że to działa w drugą stronę post Enny do Graven ... jak zawsze powime lepiej dwa razy przemyśleć zanim cos napiszesz ...

Posted

Patka napisał(a):
Nora zwróć uwage że to działa w drugą stronę post Enny do Graven ... jak zawsze powime lepiej dwa razy przemyśleć zanim cos napiszesz ...

Patka..z całym szacunkiem..miewasz tu mądre wypowiedzi więc ani mi w głowie teraz odbijanie piłeczki..Nie muszę dwa razy myśleć bo robię to na tyle sprawnie że wystarczy mi raz.. Niektóre zdania w tym wątku są pochopną oceną sytuacji Enny (nie chcę się rozdrabniać bo to nic nie wniesie..). Post Gravena do Enny to czyste "łapanie za słówka"..po to żeby się do czegoś "przypiąć" - i tym bardziej nic to nie wnosi do wątku.

Posted

Nie muszę dwa razy myśleć bo robię to na tyle sprawnie że wystarczy mi raz..
Nor(a) widzisz nie chodzilo mi o Ciebie odnośnie przemysleń .... to przez ten upał chyba ludzie sa tacy wrażliwi :razz: wiesz tu chyba nie chodziło o łapanie za słówka ... ja ogólnie nie jestem za robieniem offa w temacie traktującym o całkiem innym przedmiocie rzeczy ... chciałam wyjaśnić Ennie sytuacje co niestety odnioslo skutek przeciwny ...
miewasz
dzieki ze miewam a juz myslałam, że jestem stracona dla tego forum :lol: ;) ludzie sa ostatnio stanowczo za nerwowi jak dla mnie :evil_lol:

Posted

Właśnie wróciłam z Funia z łąki. Będziemy miały duuuuzo pracy z tą komendą "stój!":roll: dzisiaj znowu chciała biec za bocianem... na szczęscie się zatrzymała;) Ale aportowanie idzie nam najlepiej:) Dzieki za wszystkie rady.

Posted

Ja nie łapię za słówka, ani nawet nie czepiam o błędy ortograficzne, ale skoro jesteśmy Polakami i piszemy na polskim forum, to róbmy to po polsku... a nie po polskiemu.

Oddania psa na miesiąc do obcego człowieka w obce miejsce, bo nie było czasu, aby nauczyć go podstaw dobrego wychowania - na wszelki wypadek nie skomentuję. Pewnie bestia ze mnie bez serca, ale współczucia dla właścicielki nie odczuwam. Pies już nie cierpi, a ona może wyciągnie z tego jakieś wnioski. A może nie. Nie moja sprawa.

Posted

Patka napisał(a):
Nor(a) widzisz nie chodzilo mi o Ciebie odnośnie przemysleń ....

no dobra..:cool3: "dwa razy przemyśleć zanim cos napiszesz ..." wziełam to do swojej własnej osoby :cool3:

to przez ten upał chyba ludzie sa tacy wrażliwi

możesz mieć rację..zwłaszcza jak się siedzi przed kompem a nie nad jakąś wodą czy morzem :-(

dzieki ze miewam a juz myslałam, że jestem stracona dla tego forum :lol: ;)

nie jesteś:cool3: ..wręcz przeciwnie

ps. nie najeżdżajcie na Ennę, zalogowała się żeby pisać o gordonie a po 2 postach pisze o jego stracie..odczuwam to silniej, bo to brat miotowy mojej czarnej..masę planów było związanych z tym pieskiem..a teraz już nic nie będzie.:-( ..

Posted

Nor(a) bardzo mi przykro z powdu psa Enny ... ale forum rządzi sie pewnymi zasadami, ale nieczuła jestem ...
zyczę Wam wszystkim chłodnego wieczora i pięknej pełni :)

Posted

Niufomanka:) napisał(a):
Właśnie wróciłam z Funia z łąki. Będziemy miały duuuuzo pracy z tą komendą "stój!":roll: dzisiaj znowu chciała biec za bocianem... na szczęscie się zatrzymała;) Ale aportowanie idzie nam najlepiej:) Dzieki za wszystkie rady.

Pracuj nad psiną bo jak sama widzisz potem może być za późno a najgorsze co potem możesz zrobić to oddać psa na szkołe...Nie pójść z nim do szkoleniowca na szkołę tylko oddać go...
Ucz ją w każdej chwili.

Posted

Niufomanka:) napisał(a):

to moja suńka jak płynie (miała wtedy około 6 miesięcy, trochę mniej)
Wkleilas sama miniaturke.
Tutaj jest Twoja suńka jak płynie ;)

Posted

Sory że całkiem zmieniam temat, ale muszę to komus powiedzieć. Jeszcze nie ochłonęłam ale już po woli zaczynam sie uspokajać:razz: Idę sobie z moją sunią, a tu ze wszystkich stron zaczęły obszczekiwać nas rottweilery, ogromne bernardyny, owczarki niemieckie, i mase kundelków (weszłam w jakąś "zapsioną" ulicę:lol: ) Moja suńka się wystraszyła, bo nigdy w życiu tyle psów na raz na nią nie szczekało. Zaczęła się plątać i nie wiedziałam jak ją uspokoić. Z na przeciwka jechał jakiś facet i mówi do mnie "Jak sie nie słucha, to trzeba kupić nowego":angryy: Tylko mu przyłożyć. Nawet nie zdąrzyłam mu powiedzieć kilku miłych słów bo szybko jechał, ale jak by się zatrzymał, to niezłą by usłyszał wiązankę:evil_lol: Przez takich jak on są potrzebne schroniska:shake: jak się pies nie słucha- wyżucić, tak??:angryy: Co wy o tym myślicie? Proszę odpowiedzcie.

Posted

Przecież on mógł to powiedzieć w żartach :evil_lol: . My mamy z reguły stała trasę spacerów i jeden facet mi powiedział, że teraz to już nie muszę z nią chodzićtylko puscić samą bo ona ma ma trasę już obcykaną. Logiczne, że takich "żartów" nie bierze się na serio.