Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie moge spac...
:/

Żabol jest u Izy od Fundacji aST..
dzwoniłam..
?iza ma szpital..ma swoje dea duze po operacji i wymieniają się...a to łazienka..a to pokój..
tu zastrzyk...tam zastrzyk

Mały był u weta.
dostał witaminy w zastrzyku-bolesne :/
antybiota kontynuacje + nowy

musi przybrac na masie

JUZ pije - uff...

mały jest słodkii :) ale to wiemy :)

DZIEWCZYNY ODDAM!!bo to facet :P

Posted

No to trochę o maluchu:-)
To najgrzeczniejszy szczeniak jaki trafił pod mój dach! Trochę mnie to martwi bo pewnie przez te swoje choróbska nie jest taki energiczny jak inne szczeniaki.

U nas ma swój osobny pokój w którym zostaje na noc, grzecznie przesypia w nim noce.Weekend spędził z nami i nie spuszczał nas z oczu, grzecznie kład sie na posłania z innymi moimi psami, trochę sie z nimi pobawił - potem poprzytulał i leżał... Martwi mnie to że teraz musiałam zostawić go samego (on bardzo potrzebujemy człowieka) ale o tym że zostanie u mnie do wtorku dowiedziałam sie w sobote i nie miałam szans na zmianę (pracuje zawodowo jak większość z nas)
Przed małym długa droga jeśli chodzi o leczenie. Potrzebuje bardzo odpowiedzialnego opiekuna, który podoła zarówno finansowo jak i czasowo jego leczeniu. Do tej pory leki i badania (2 wizyty) kosztowały 500zł... a to początek góry lodowej. Co z nim dalej?!
Ładnie je (choc trzeba mu wydzielac małe porcej co 2h), pije bez problemu (już całkowicie nawodniony - w piatek dostał kroplówke a od piatku pilnowałam go:-) Pokasłuje tylko jak sie rozgrzeje. Wczoraj posiedzieliśmy chwilke z maluchem przy kominku i od razu sie zaróżowił - o tym trzeba będzie wspomnieć lekarzowi. Trzeba go obserwowac.
Mam w domu mały szpital (pies po operacji - ale też w innym,swoim:-) pokoju) ale daje rade bo mały zasługuje na wszystko co najlepsze!!! jest wyjątkowy!

Posted

Uzupełnienie rozliczenia Andrzejka. Później ewentualnie dopiszę kilka słów.

Wpłaty:
Mirosława K. 25zł
Beata T. 700zł
Olga N. 10zł
Beata B. 50zł

Wypłaty:
weterynarz 140zł
Karma 30zł

RAZEM ZOSTAŁO: 875zł

Dziękujemy darczyńcom.

Posted

Żabol, chwilowo Andrzejek ostatecznie został przezwany na SID'a z Epoki Lodowcowej. :)
Leczenie idzie dobrze, odchudzanie po "diecie" także. Mały w końcu częściej kupka i się normuje. Iza mówi, że mniej przypomina piłkę, a bardziej psa! Uff!

Leczenia ciąg dalszy. Najważniejsze, że widać efekty i jest zdecydowana poprawa.

Posted

nasze dzieciatko na pewno odnotuje postepy w leczeniu................w takich warunkach:)...........uwazam,ze te fotki sa tkie cudne i slodkie,ze az nie wiem co mi sie dzieje w srodku:)

Posted

a ja zdjecie zacytuje!!!

u mnie takich widoków nie było!!!
IZA co ty masz za psy....boze...czy to oznacza, ze TYLKO JA MAM TAKIE popip..e SUKI!!!!!!!!!!!!!

moje go przeganiały z kąta wkąt...zebiska pokazywały!!!
widać, ze idzie na dobre...

Posted

Mały wraca do zdrowia, zaczyna brykać jak zrebak.
Kaszel ustał, brzuszek formuje się. W przyszłym tyg mamy wizytę kontrolna u weta -mam nadzieję że już będzie znacznie lepiej.
Apetyt dopisuje, wodę pije bez najmniejszych problemów i tylko broni się coraz mocniej przed porannymi zastrzykami ( ale to świadczy ze wraca do zdrowia chłopak)

Pokonanie schodów juz nie stanowi dla niego problemu ale niestety ja musze go teraz bardziej pilnować. Jemu wystarczy ze człowiek jest w zasięgu wzroku, grzecznie kładzie sie na posłaniu , leży i obserwuje. Lubi przytulać sie do moich psów, podgryza je za ogony, po nogach - ale nie jest natarczywy.Myśle że on będzie bardzo grzecznym psem.

Posted

Anita_happy ma napisać do osób, które zgłosiły chęć adopcji małego, czy ich propozycje są nadal aktualne. Jeśli nie, powoli, ale to bardzo powoli zaczniemy się rozglądać za nowym, troskliwym domkiem dla Sid'a.
Sid niebawem odwiedzi doktora Janickiego, który mamy nadzieję powie nam czego mamy się spodziewać, obawiać po łapkach.

Dostałam zdjęcia od Izy, wstawię niebawem. :)