Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam jamnika szorstkowłosego miniaturowego. Ma 5 miesiecy. Chcialabym dowiedziec sie jakiego szamponu użyc do pierwszej kapieli.
Daje mlodej rowniez twarog z zoltkiem raz w tygodniu. Mam nadzieje, ze nie popelniam bledu. Czega sie nie robi dla ladnej siersci.

Posted

Proponuje poczekać jeszcze z miesiąc i dopiero wtedy mysleć o pierwszej kapieli psa.W sklepach zoolog. jest duży wybór szamponów-sprzedający napewno Ci doradzi-w zaleznosci od rodzaju sierści/włosa,koloru.

Posted

pieska możesz wykąpać wtedy, gdy zajdzie taka potrzeba. nie ma sensu robienie tego "po określonym terminie". po szampon wybierz się do jakiegoś dobrze wyposażonego sklepu, gdzie sprzedawca będzie w stanie doradzić Ci.

Posted

Psów o dłuższej sierści nie da się kąpać wtedy kiedy się np. wybrudzi. Sierść po jakimś czasie od kąpieli się matowi, traci puszystość itp.

Posted

w tym wypadku mamy do czynienia z jamnikiem krótkowłosym :p .

moja znajoma ma dwa aussie i są kąpane 1-2 w roku ale intensywnie je wyczesuje. dobra szczotka zbiera kurz i znaieczyszczenia które przyczynaiają się do zmatowienia sierści.

Posted

Sonix napisał(a):
Z jamnikiem szorstkowłosym, który ma trochę dłuższą sierść :p

czyli to nie jamnik szorstkowlosy?

bo jeśli rasa się zgadza to nie rozumiem problemu...

Posted

Właśnie chodzi o to ze to jest jamnik szorstkowłosy :lol:

Lusi napisał(a):

Mam jamnika szorstkowłosego miniaturowego. Ma 5 miesiecy. Chcialabym dowiedziec sie jakiego szamponu użyc do pierwszej kapieli.
Daje mlodej rowniez twarog z zoltkiem raz w tygodniu. Mam nadzieje, ze nie popelniam bledu. Czega sie nie robi dla ladnej siersci.