Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sumie chyba lepsze dwa osiolki niż dwa hiperaktywne w domu ;)
Gdyby Nelka mieszkała z taki Hyzkiem mamynabank nie miałabym chałupy... W niedziele roznieśli górę piachu w Łowiczu ;)

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
Dzisiaj się szarpał ze starszym panem, bo chciał mu zabrać parasol. Ja się kiedyś pod ziemię ze wstydu zapadnę :shake:

Leni, dawaj Pascala na wywczasy do ciotki Mantis :D Bugi przyjeżdża! Będzie wesoło :evil_lol:

Andzike, jak chcesz możesz podesłać Nelkę i Szoko na szkolenie :diabloti:

Miały być odpowiednie efekty dźwiękowe, ale YT odmówiło współpracy. Trudno, będzie z sapaniem ;)

Szeregowiec Lipton :p

[video=youtube;pWS2ubH49NQ]http://www.youtube.com/watch?v=pWS2ubH49NQ[/video]

Posted

Aaaaaa !!!! Boski jest !!!
Nelki nie oddam, a Szoko tak się porusza po mieszkaniu + rozjeżdzają mu się trochę łapy, więc będzie pasować ;) zrobią szereg :P
Barwy ochronne już maja ;)

Posted

Dogo07 napisał(a):
A może mój też się załapie na wczasy u Cioci Mantis :cool3:.

No pewnie. Dawaj :lol: Tylko nie wiem w jakim charakterze. Ucznia czy szkoleniowca? ;)
Bo Mantis otwiera kurs złego wychowania. Znaczy - "róbta co chceta" ;) Bugi będzie prowadził szkolenia :evil_lol:

W końcu psom też się co od życia należy :eviltong:

leni356 napisał(a):
A Tomek już wie? :evil_lol:

Tomka wyślemy na szkolenie :diabloti:

Posted

Ile Lipton waży? Jakiej jest wielkości? Bugi czy Nelka :D ? (Bugiego zaraz poznasz, więc Mantis, możesz domniemać :eviltong:
Nie pytam się o stos do dzieci bo wiem ;)

Posted

Bugi czy Nelka? Hmm... jak Dafne :eviltong:
No właśnie trudno się ocenia wielkość psiaka widząc tylko zdjęcia... już niebawem będę mogła się odnosić do wielkości Bugiego :D

No to konkrety... Waga - 11kg. (powinien ciut więcej, to tak na wyczucie, mocno chudy nie jest, ale mógłby przybrać kilogram bądź dwa, pracuję nad tym ;)). Wzrot - 35cm. w kłębie. No taki średniaczek. Słodki, prawie grzeczny ( to już wiesz czemu mam takie parcie na Bugiego :D) i baaardzo energiczny. No nawet Mantis, która woli przed komputerkiem posiedzieć albo rozłożyć się z książką na kanapie... rozruszał :eviltong:

Aaa, jeszcze wiek. W schronisku przypisali mu trzy lata, ale ząbki ma bieluteńkie i zachowuje się jak szczeniak, więc te trzy to maksimum. Daję mu dwa. Wedle zachowania rok :p Ale półtora w schronie siedział, więc niemożliwe, żeby tyle miał :shake:

Posted

[quote name='Mantis']Noo, w oczekiwaniu na generalicję, która tajemniczo zniknęła, robimy okopy, bunkry i takie tam :diabloti:

Mam wrażenie, że dowództwo zdecydowało się nie oddelegowywać generała, ze względu na sytuacje rodzinną....*

* mamusia będzie tęsknić !!! :-(

:evil_lol:

Posted

Lipton - boski .... :loveu:

Generał Bugi za mną stęskniony strasznie bo 2 dni mnie praktycznie nie było, wróciłam dzisiaj tuż przed 2 nad ranem z Warszawy i o 6 rano już wyjechałam do Zamościa, wieczorem wróciłam, oj, muszę przyhamować z rozjazdami i psami w domu bo małżonkowi coś krzywo z pyska patrzy ... :evil_lol:

To gdzie Bugiego walizeczkę adresować ? :D

Posted

E-S napisał(a):
To gdzie Bugiego walizeczkę adresować ? :D

Do Leni? :p Bugiś dokończy rozpakowywanie (ostrzegam, paczuszek coraz mniej!), a jak już Leni będzie miała Bugiego dosyć, znaczy - wypakuje wszystkie kartoniki, to z lubością odwiezie Bugumiła do Mantis, która z utęsknieniem czeka :loveu:
Na Bugisia, remont i zmianę mebli :diabloti:

Posted

Ach tu Cię mam ! :D :D :D
Poduszki też będziesz musiała nowe kupić, pamiętaj o tym :diabloti: Dobra, to najpierw Warszawa. Nie wiem kiedy znowu tam jadę, kalendarz w aucie zostawiłam.

Posted

E-S napisał(a):
Ach tu Cię mam ! :D :D :D

Niby że co? Że Mantis chce wykorzystać Bogumiła? No ba :eviltong:
Czekają... Mantis jedna, Kaśka (wrodzone ADHD) jedna, pędzle trzy, wiaderek z farbami niezliczona ilość, ale małe, nie wiem czy Bugisia usatysfakcjonują :roll: styropianu kila metrów sześciennych :eviltong: Ale tych folii z bąbelkami nie mam. Kupić?

No i Lipton szeregowiec & Dafne admirał :p

Posted

A jak tak czytam i wnioskuję po wadze Liptonka, że on nawet wagę ma jak Zdrapka .... choć w tym przypadku chyba nie mam się czym chwalić skoro moja kudłata ma postawioną granicę 8 kg, którą dawno przekroczyła :oops: to te naleśniczki :oops:

Posted

... i ja Mantisowego tymczasa odwiedzę, filmik z przedstawicielem kudłatej armii jeszcze raz obejrzę...:lol::lol::lol: Uroczy!!!:loveu::loveu::loveu:

Nie dziwię Ci się, Mantis, że potem trudno jest Ci rozstawać się z Twomi kudłatymi tymczasami...:lol:

[video=youtube;pWS2ubH49NQ]http://www.youtube.com/watch?v=pWS2ubH49NQ[/video]

Posted

A jak ja się śmiałam widząc wyczyny żołnierza :evil_lol: Dlatego filmik taki krótki. Padłam ;)

Lipton to takie pełne energii, żywe sreberko :)
Z kadru uciekał :razz:

Pęęędził, aż się obraz rozmazywał ;)

Chwila zadumy

I leeeecę, frrruuunę, pęęędzę :D