Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W schronisku od kwietnia 2009r.... I wystarczy. :)

W nocy czekałam na wielką niewiadomą, która okazała się niesamowicie pogodnym i pełnym temperamentu kudłatym cudem :loveu:

Biegał po mieszkaniu jak szalony, zwiedzał wszystkie kąty, mnie potraktował jak starego kumpla, z którym spotyka się po latach.
Jako, że wydzielał aromat trudny do zniesienia, został "wyprany", co zniósł ze stoickim spokojem, szczotkowanie również, w końcu trafił mi się pies, który to lubi :lol:
A rano konfrontacja z rodzinką, zakończona nieustannymi "och i ach" dzieci i nie mniejszym zachwytem psiaka. On bardzo lubi ludzi, ale dzieci wprost uwielbia.
No super pan pies! :)

Poznajcie Liptona :loveu:

Sierść będzie wymagała pielęgnacji, żeby odzyskał swój blask...

Ale już widać, że jest zjawiskowy :loveu:

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę Mantis, że wreszcie Ci się męski kudłacz trafił bo ostatnio to chyba same sunie były u Ciebie. Ale on fajny, masz szczęście do tymczasików, że Ci się trafiają takie urocze i sympatyczne :).

Posted

A gdzież tam szczęście, to mój urok osobisty tak na nie działa :evil_lol:

No dobrze, to teraz poważnie. Lipton jest uroczy i sympatyczny, ale to pies z charakterkiem i trzeba będzie trochę popracować nad manierami. Nie, żeby był jakoś specjalnie źle wychowany, ot, mały szlif :razz:
Lipton zbyt intensywnie pilnuje przysmaków, jak się przekona, że to nie luksus a codzienność to mu przejdzie. Tak samo broni piłeczek i patyczków, które uwielbia.
Dafne i Lipton to dwie silne osobowości, także na razie trwa wojna "kto tu rządzi" :diabloti: Bezkrwawa :p

Wczoraj minął rok jak przyjechał pierwszy tymczasowicz - Marcel :) I na rocznicę kolejny chłopak. W końcu facetom też się coś od życia należy ;)

Posted

Chłopak cudo jest nad cudy :loveu: Dzięki Mantis że go przygarnęłaś :loveu: Jak 1,5 roku siedział w ciasnej klatce :( to mu się teraz chce szaleć

Nie wiem czemu ale on mi trochę przypomina Moruska od Kory

Posted

Oj wyszalał się dziś, wyszalał :) Czasem jednak dobrze mieć dziecko z ADHD ;)
W Kaśce już zakochany po same uszy :lol:

Trochę mnie zdziwiła reakcja na koty... jak chciały się z Liptonem zapoznać, chował się za Mantis :evil_lol:

Posted

Jeeezuuu ! ZDRAPEK !!!
Zdrapka też unika kotów i się chowa za nogi moje albo omija łukiem. Ta sama rasa !
No, taki długo miejsca w DT nie zagrzeje :D, od kwietnia 09 w schronie ??? to gdzie on tym schronie siedział, że nikt go nie wziął, w piwnicy ???

Posted

Mantis ma szczęście do takich zjawisk, prawda? :)

Andzike, a gdzie Twój farciarz? Bo wiesz, Lipton za bardzo mi odpowiada pod względem charakteru i urody, a Ty masz talent do znajdowania domków moim tymczasom... :cool3:

Posted

[quote name='E-S']Jeeezuuu ! ZDRAPEK !!![/QUOTE]
E-S, a wiesz, że jak go zobaczyłam to pomyślałam, że w końcu mam Zdrapkę, tyle że w portkach ;)

Bo Zdrapka jest idealnie piękna :loveu: A Bugi łobuz. Też uwielbiam :roll:

Noo, a Lipton... piękny łobuz :D Niebezpieczne dla Mantis połączenie.

Posted

[quote name='E-S'][...]to gdzie on tym schronie siedział, że nikt go nie wziął, w piwnicy ???[/QUOTE]
Heh, przypomniało mi się jak tymczasowo była u nas Limba, a synuś tak ją pokochał, że stwierdził... "Mama jak ktoś będzie chciał Limbę adoptować to ucieknę z nią do lasu".
E-S, Ty lepiej nic moim dzieciom nie sugeruj... ;)

Posted

Piesek jest boski, imię rewelacyjne :-)
Pewnie domu będzie tak samo długo szukał jak Szisza Andzike :-D
I pewnie Mantis będziesz odbierać niezliczone ilości telefonów od ludzi, którzy na niego nie zasługują :razz:

Posted

Ale cudo do Mantis przyjechało.:loveu: Cóż długo pewnie nie posiedzi.:p Co te ludziska, nie poznali się na takim pięknym psiaku, tyle biedak siedział w schronie:shake:

Posted

[quote name='Mantis']Mantis ma szczęście do takich zjawisk, prawda? :)

Andzike, a gdzie Twój farciarz? Bo wiesz, Lipton za bardzo mi odpowiada pod względem charakteru i urody, a Ty masz talent do znajdowania domków moim tymczasom... :cool3:

Po mojego farciarza jadę w sobotę - póki co ma opiekę 24h/dobę, u mnie siedziałby przez większość dnia sam w domu, więc dam mu jeszcze chwilę... Niestety Pani musi wracać do bloków i nie może wziąć kudłaczka,ani jego kolegi ze sobą... Ale kudłaczka już zaczynam reklamować ;)
A oto Szoko :)

Posted

[quote name='malawaszka']no bo pewnie tak było w klatce :( ależ cukierek sliczny :loveu:[/QUOTE]

dziwne. Pati mówiła że już w schronisku był wesoły i się nie bał. Dwa różne opisy, jakby dwa różne psy

Posted

[quote name='leni356']dziwne. Pati mówiła że już w schronisku był wesoły i się nie bał. Dwa różne opisy, jakby dwa różne psy[/QUOTE]

aaa a z jakiego on schroniska? może w takim razie bał się pracowników/opiekunów?

Posted

[quote name='malawaszka']aaa a z jakiego on schroniska? może w takim razie bał się pracowników/opiekunów?[/QUOTE]

Jędrzejewo. Panie tam są fajne, ciepło mówią o psiakach, z troską

Posted

[quote name='Andzike']Po mojego farciarza jadę w sobotę
Super! Znam historię psiaków i cieszę się niezmiernie, że Szoko jedzie do Ciebie :) Piękny :loveu:

Lipton zachowuje się tak, jakby mieszkał z nami nie drugą dobę, a miesiąc. Szaleje z radości jak dzieci wracają ze szkoły, wpycha do łóżka synowi, reaguje już na imię i rozumie "Gdzie piłeczka? Szukaj" :) Inteligentna bestia :lol:

Dziś doszło do małej kłótni między Dafne, a sunią sąsiadów. Trwało to krótko, ale Lipton bardzo się wystraszył. Jego reakcja uświadomiła mi, że w być może w schronisku nie ludzi się bał, a towarzyszy niedoli.
Trochę mnie martwi brak apetytu.

Awantura o patyk ;)

Potrafi jeszcze wyżej skakać :)

Z ulubioną piłeczką, po którą biegnie kiedy nie spada zbyt daleko ;)

Biegać, biegać, biegać... aparat nie wyrabiał z ostrością.