Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 858
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zurdo napisał(a):
Czy te kolaczki z pierwszej strony jeszcze są w schronisku? Przepraszam, ale nie mam siły tego wszystkiego czytać :shake: :shake: :shake: , a w Jaworznie pani szuka psa, który przypominałby collie.

Jest do oddania pies typu Colli, ma ok 2 Pewna pani go znalazala,,mial trafic do Schroniska,ale dzieki bogu pani go zatrzymala,wykastrowala,wyleczla.

Pies jest do adopcji!!!!!

Gdyby ta pani byla zainteresowana,psem to podam nr telefonu 032/2807133. pies obecnie jest u corki tej pani.

Posted

Wandul, to wróćmy do tematu Waszego prezydenta po Nowym Roku (wtedy wracam do wawy i do netu :razz:). Postaram się jakoś mailowo zadzierzgnąć z nim ponownie znajomość - w drużynie Piotra byłam 20 lat temu :roll: - starość, ech, starość :evil_lol: Obgadamy też na co zwrócić jego uwagę, bo jak zaczniemy marudzić, że kotek się zatruł trutką na szczury, to nas potraktuje jak dwie pier...nięte paniutki, co się czepiają bogu ducha winnego schronu, gdzie pracownicy dbają, żeby szczury nie zeżarły kotów i pomniejszych psów. Z kolei rozmowa o pieniądzach też nie jest dobra na początek, bo schron jest zapewne n-tą pozycją w budżecie miasta i dla Koja ważniejsze będzie rozwiązywanie kwestii bezrobocia czy choćby dofinansowanie jakiegoś domu dziecka. Myślę, że trzeba zwrócić jego uwagę na to, że w schronie w Miechowicach oprócz jedzenia i ogrzewanych boksów przydałoby się trochę serca. A tego nie mogą dać wyłącznie pracownicy, ponieważ zwyczajnie nie mają na to czasu. I tu potrzebna jest inicjatywa społeczna czyli wolontariat. Jako harcerz powinien wykazać zrozumienie :cool3: Chyba że zapomniał o swoich ideałach sprzed 20 lat i interesuje go wyłącznie polityczna kariera w szeregach PO :-(

• 2 weeks later...
Posted

W Schronisku jestesmy niezbyt mile widziani! Niewydaja psow i kotow na Tymczas,tylko mozna je wykupic za 50 zl kot 20

To jednak tych biednych istotek jest tam ok 240 i wszystkie prosza o dom.

Niepozwalaja nam robic nawet zdjeć ,bez zgody kierownictwa!!

Co mozemy? to podbic ta strone.

Posted

[quote name='Mona4']W Schronisku jestesmy niezbyt mile widziani! Niewydaja psow i kotow na Tymczas,tylko mozna je wykupic za 50 zl kot 20

To jednak tych biednych istotek jest tam ok 240 i wszystkie prosza o dom.

Niepozwalaja nam robic nawet zdjeć ,bez zgody kierownictwa!!

Co mozemy? to podbic ta strone.
No to podbijamy, gdyby ktoś chciał wziąć jakiegoś kota na tymczas ze schronu to ja mogę po kota pojechać i go wykupić.

Posted

Mam ofertę domku na Śląsku - Bytom, Zabrze, Gliwice, Ruda Sląska - dla suczki szczeniorki do 3 m-cy około, która nie wyrośnie na dużą.
Czy sa takie psiaki - bo nie wiem, czy macie jakieś fotki szczeniaków - nie chodzi o rasowca.

Posted

Sczeniaki w schronisku sa! Dzis poszedl tam Syn z kolezanka chcieli pomuc w sprzataniu.Kierownictwo odprawilo ich z kwitkiem zadnej pomocy niepotrzebujemy,niewpuscili ich nawet na teren schroniska,aby zobaczyc psy.:angryy:

• 2 weeks later...
Posted

Przecież nie mozna ich tam w tym schronie samych zostawić! Co Oni sobie myślą??? Zawiadomcie jakąś gazetkę i niech mają ich na celowniku!
Pieski w Bytomiu tez chcą żyć!

Posted

masienka czy masz link do tego watku?
Ja tam zadnego chartowatego psa niewidzialam:crazyeye: !!!!dzwonilam tam 3 dni temu i pytalam o Greyke ktora uciekla z katowickiego schroniska.Powiedzieli ze dawno zadnych chartow ani chartopodobnych niemieli.
Husky byly chyba 2 jeden w szpitaliku!! bynajmniej tak powiedzial pracownik schroniska! jezeli szybko sie go niewyciagnie to podzieli los innych:shake:

Posted

gdybym niewidziala Fotek na Charcim forum,to bym nieuwierzyla:crazyeye: Piekny Pies w typie charta Polskiego.
I tu teraz widac znajomosc pracownikow,Niemielismy niz chartopodobnego!:-( Dobrze ze poszla do fajnego domu.

Posted

przynajmniej ta sunia znalazła domek... :) Ale inne biedaki :-( Znajome, które były w tym schronisku mówiły, że kierowniczka je wpuściła i pozwoliłam chodzić samym po całym schronisku....

Posted

kierownictwo stwierdzilo ze przez fotki ,ktore umiesczamy na Dogomani ,oni maja urwanie glowy !!! i niepotrzebny balagan!! bo ludzie wydzwaniaja a oni niewiedza o jakiego psa chodzi itp:shake:
A przeciez wszystko mozna inaczej zalatwic ! tylko trzeba chciec!

Posted

o qrczę, to nie fajnie :shake: U nas w schronisku kierowniczka wręcz przeciwnie cieszy się, że psiaki znajdują domki :cool3: Bardzo dużo szczeniaków dzięki temu znajduje domki :p
Co tu zrobić :roll: A nie można by było porozmawiać z kirowniczką i spróbować dogadać się....? Raz miałam okazję rozmawiać z nią przez telefon, wydawała się konkretną osobą :roll: