Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja z promu w Rodby po prostu jadę lądem do Kopenhagi i potem mostem do Malmo - stąd mój opis trasy. Docelowo jeżdżę do Malmo i dla mnie ta droga jest optymalna.
Co do innych promów - nie wypowiadam się, bo nie pływam. Czy psiaki na promach płynących tak długo przebywają w samochodach, czy mogą być zabrane na pokład?

AresekSE - pytałam o region nie ze względu na to, czy Dixie ewentualnie będzie mieszkać w ładnej okolicy, a ze względu na organizację transportu.

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ra_dunia psiaki podczas rejsu śpią na wyrkach w kajutach i spacerują po promie jak każdy inny pasażer, tylko kaganiec jest mile widziany ale ja nie zakładałam psiakom i też nikt mi uwagi nie zwrócił :)

Posted

Ra_duniu, pokład samochodowy zamykany jest zaraz po odpłynięciu od brzegu i przez cały rejs nie można się do niego dostac. Dopiero na jakieś chyba 0,5h przed dopłynięciem do portu jest otwierany. Z tego co zauważyłam na pokładzie jest specjalna kuweta z piachem, gdzie psiaki mogą się załatwiac. Na pewno nie można psa zostawic w samochodzie. Sądzę, że obsługa by tego nie przepuściła.
Ja póki co do Szwecji się nie wybieram ;). Ostatni raz byłam równo 2 lata temu i przejechałam wtedy szmat drogi, bo ze Sztokholmu samochodem jechałam pod Malmo. Fajna wycieczka była :)

Popatrzę, kto z nas jeszcze tam jest, choc Szwecja niemała i ludzie poewnie porozrzucani.

Posted

Reno - wiem, że zamykają. Tylko skoro w samolotach pies musi lecieć w luku bagażowym, to myślałam, że i na promach mogą mieć jakieś durne przepisy typu pies w klatce.

Posted

A nasza Dixie to się już całkiem śmiała kobitka zrobiła i pieszczoszka :loveu: Już się tak nie rozpłaszcza przy głaskaniu, tylko lekko uchyla ;) Poza tym pokazuje brzunio przy głaskaniu :loveu: No i zazdrosna bywa, kiedy przy głaskach inne psiaki się domagają ;)
A jak sie cieszy, jakie podskoki, piruety :loveu:

Posted

Przyszedł czas na rozliczonko:

2703,10 zł pozostałość po hotelowaniu Gai
Wpłaty:

50 zł Ra_dunia
Razem: 2753,10 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie
15 zł przejazd do Stalowej Woli (1/2 kosztów)
70 zł czyszczenie ząbków
Razem: 385 zł

2753,10 zł - 385 zł = 2368,10 zł
Stan konta na 6 listopada wynosi +2368,10 zł.

Posted

ode mnie nie ma :( jestem do tyłu z ogłoszeniami, ale zwyczajnie nie mam siły :( mało, że ciąża mnie obciąża to od 2 miesięcy nie możemy się wykaraskać z infekcji- teraz znów dopadło mnie i leżę bezużyteczna. nawet w tv nie chce mi się gapić, a to już chyba zły objaw...