Ra_dunia Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Ja z promu w Rodby po prostu jadę lądem do Kopenhagi i potem mostem do Malmo - stąd mój opis trasy. Docelowo jeżdżę do Malmo i dla mnie ta droga jest optymalna. Co do innych promów - nie wypowiadam się, bo nie pływam. Czy psiaki na promach płynących tak długo przebywają w samochodach, czy mogą być zabrane na pokład? AresekSE - pytałam o region nie ze względu na to, czy Dixie ewentualnie będzie mieszkać w ładnej okolicy, a ze względu na organizację transportu. Quote
Murka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Przydałaby się jeszcze wizyta przedadopcyjna... bo w sumie do 12 grudnia niedaleko, niewiele ponad miesiąc ;) Quote
Ra_dunia Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 ja co prawda 11tego będę w Szwecji, ale 7 godzin jazdy od Was, więc na pewno nie dam rady... Ktoś inny chętny? ;) Quote
psiakiGabi Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Ra_dunia psiaki podczas rejsu śpią na wyrkach w kajutach i spacerują po promie jak każdy inny pasażer, tylko kaganiec jest mile widziany ale ja nie zakładałam psiakom i też nikt mi uwagi nie zwrócił :) Quote
Reno2001 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ra_duniu, pokład samochodowy zamykany jest zaraz po odpłynięciu od brzegu i przez cały rejs nie można się do niego dostac. Dopiero na jakieś chyba 0,5h przed dopłynięciem do portu jest otwierany. Z tego co zauważyłam na pokładzie jest specjalna kuweta z piachem, gdzie psiaki mogą się załatwiac. Na pewno nie można psa zostawic w samochodzie. Sądzę, że obsługa by tego nie przepuściła. Ja póki co do Szwecji się nie wybieram ;). Ostatni raz byłam równo 2 lata temu i przejechałam wtedy szmat drogi, bo ze Sztokholmu samochodem jechałam pod Malmo. Fajna wycieczka była :) Popatrzę, kto z nas jeszcze tam jest, choc Szwecja niemała i ludzie poewnie porozrzucani. Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 o! to super! dobrze wiedzieć :) Quote
Ra_dunia Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Reno - wiem, że zamykają. Tylko skoro w samolotach pies musi lecieć w luku bagażowym, to myślałam, że i na promach mogą mieć jakieś durne przepisy typu pies w klatce. Quote
Murka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 A nasza Dixie to się już całkiem śmiała kobitka zrobiła i pieszczoszka :loveu: Już się tak nie rozpłaszcza przy głaskaniu, tylko lekko uchyla ;) Poza tym pokazuje brzunio przy głaskaniu :loveu: No i zazdrosna bywa, kiedy przy głaskach inne psiaki się domagają ;) A jak sie cieszy, jakie podskoki, piruety :loveu: Quote
Murka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Wersja uszata :D A tu proszę jaki piękny słupek :) [video=youtube;OYBMuhEykQQ]http://www.youtube.com/watch?v=OYBMuhEykQQ[/video] Quote
Ra_dunia Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 ona jest rewelacyjna :) (zresztą Sigma też ;) ) Quote
agusiazet Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [FONT=Book Antiqua]I kto wizytuje domek dla Dixie?[/FONT] Quote
Ulka18 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ale super Dixie ma uszyska :iloveyou: Cudna z niej suczka :D Quote
Murka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Przyszedł czas na rozliczonko: 2703,10 zł pozostałość po hotelowaniu Gai Wpłaty: 50 zł Ra_dunia Razem: 2753,10 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 15 zł przejazd do Stalowej Woli (1/2 kosztów) 70 zł czyszczenie ząbków Razem: 385 zł 2753,10 zł - 385 zł = 2368,10 zł Stan konta na 6 listopada wynosi +2368,10 zł. Quote
li1 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 O kurka, zeby tak kazdy pies mial na plusie i to tyle....... Quote
Ra_dunia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 To taka corgowa skarpeta ;) musi przynajmniej na pół roku starczyć. Czy Dixie oprócz allegro od Ulki ma jakieś inne ogłoszenia? Quote
eloise Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ode mnie nie ma :( jestem do tyłu z ogłoszeniami, ale zwyczajnie nie mam siły :( mało, że ciąża mnie obciąża to od 2 miesięcy nie możemy się wykaraskać z infekcji- teraz znów dopadło mnie i leżę bezużyteczna. nawet w tv nie chce mi się gapić, a to już chyba zły objaw... Quote
Ra_dunia Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Zdrowiej nam Eloise. Zdrowie najważniejsze. Musisz dbać o siebie i maluszka :calus: Trzeba będzie poprosić Karolcie o ogłoszenia ;) Quote
karolciasz28 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Eloise dbaj o siebie, kochana! Ja się ogłoszeniami zajmę.:lol: Quote
AresekSE Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Murka: a ta brazowa sunia z ostatniego filmiku tez jest do adopcji? Quote
li1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Brazowa suczka jest przepiekna. Jesli potrzebujesz jeszcze pare psow do wziecia to mam z 5 sztuk od zaraz. Quote
Murka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Sigma jest do adopcji oczywiście :) Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/194990-Cudowna-ma%C5%82a-kruszynka-Sigma-z-zamojskiego-schronu-pom%C3%B3%C5%BC-znale%C5%BC%C4%87-jej-dom Quote
li1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Przeczytalam, ze Sigma ma powodzenie. Chyba niedlugo dostanie domek. Mloda, mala i piekna, to i ochotnikow duzo. Quote
Recommended Posts