Ra_dunia Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 tak jest :) teraz dobrze :) regulaminowe 500 :P Quote
Murka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Coś mi się przywidziało, że Dixie miała zrobione wirusówki 7 października, a teraz patrzę, żeby sprawdzić i to jest 7 wrzesień. Szkoda, że się zgapiłam, bo wczoraj był wyjazd do Stalowej Woli i Dixie mogła mieć już za sobą zabieg... Ale nic straconego ;) poczekamy do następnego wyjazdu, który nastąpi pewnie niebawem ;) Dixie zdaje się jest kolejną kandydatką do przeniesienia się do domu ;) Jest taka spokojniutka i nieśmiała... ale widać jak bardzo chce do człowieka... Już nawet wspina się na kraty gdy zostawiam ją w boksie po spacerku. I tak patrzyyy, że serce kraje się na kawałki. Nadal wychodzi tylko na smyczy, jest jeszcze niepewna pod względem zachowania, byle dźwięk ją płoszy. Czystość perfekt. A dzisiaj to nawet słyszałam jak szczeka! Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 Kochane maleństwo :loveu: Skoro tak podbiła już Twoje serce to sądzę, że i domek szybko znajdzie :) Quote
Murka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dixie się już fajnie rozbrykała, ogonek już coraz rzadziej opada jej w dół, podbrykuje nawet i próbuje się nieśmiało bawić :loveu: Boi się nadal gwałtownych gestów i przypłaszcza się gdy sie wyciąga rękę do głaskania... ale jest coraz śmielsza. Ma prześmieszne uszy, każde w inną stronę :lol: Na razie jeszcze chodzi na smyczy, ale gdy puszczam smycz to nie oddala się, wprost przeciwnie trzyma się blisko mnie i podchodzi sama. Także pewnie lada dzień będziemy wychodzić bez smyczy. [video=youtube;bewd3qs619A]http://www.youtube.com/watch?v=bewd3qs619A[/video] Tarzanko na trawce :loveu: Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Jest super! Ten uśmiech i zakręcony ogonek! A uszyska rzeczywiście śmieszne :) dodają jej uroku :) Quote
Ulka18 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Super sunieczka z tej Dixie. Moze juz jej zrobie allegro ?Jak myslicie ? Quote
Murka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Myślę, że warto zrobić allegro. Może w przyszłym tygodniu uda się ją ciachnąć ;) Quote
Ra_dunia Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Tekst dla Dixie. Łagodność - oto słowo, którym najtrafniej można opisać Dixie. Każdy, kto spojrzy w jej niesamowite oczka sam szybko się o tym przekona. Ta nieśmiała i niewielka sunia ma około 6 lat. Nie wiemy jak toczyły się jej losy, ale z pewnością życie nie traktowało jej łagodnie. Dixie lękliwie reaguje na gwałtowny ruch lub podniesioną rękę. Ogonek wówczas opada, uszka się tulą a cała postawa Dixie wprost błaga o litość. Ze względu na swą łagodność śliczna Dixie nie miała szans na adopcję przebywając w schronisku. Zawsze gdzieś z tyłu, nieśmiało obserwowała otoczenie. Trudno było ją dostrzec wśród setek innych psiaków. Na szczęście niedawno zamieszkała w hoteliku dla psów w potrzebie i od razu dała się poznać od jak najlepszej strony. Uwielbia głaskanie, przytulanie, jest bardzo czyściutka i grzeczna. Chodzi dzielnie na smyczy i powoli przełamuje wszelkie swoje lęki. Szukamy dla Dixie kochającego, dobrego domu, w którym to łagodne, psie serduszko mogłoby spędzić resztę swojego życia. Quote
Murka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Z Dixie wyłazi charakterek ;) Coś jej Rufcio nie przypadł do gustu, z wielką zjadliwością go obszczekuje.. ciekawe jakby na niego zareagowała jakby nie była na smyczy, bo gdy jest na niej, to zachowuje się, jakby chciała go zjeść :diabloti: Rufcio z wielką gracją zlewa jazgotnika, jakby w ogóle nie słyszał, nie widział :lol: Quote
Ulka18 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dzisiaj zrobie allegro. Co do obszczekiwania Rufiego, to chyba duzego psa mialy te 4 male psiaki w boksie 41 za siatka. Stad moze niechec do Rufika. Quote
Ra_dunia Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Dixie obszeczekuje Rufiego? Kochanego, łagodnego dogoterapeutę Rufiego? Dixie - no wiesz co? Toż to najfajniejszy psiak w hoteliku ;) I znowu się powtarza schemat - zalękniona, przestraszona biedulka z duszą pitbulla :evil_lol: Quote
Ulka18 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Moze sie dziewczynie taki wielkolud nie spodobal ;-) Jednym sie bruneci podobaja, innymi blondyni :wink: Quote
Murka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zamierzałam jutro wziąść Dixie na sterylkę, ale dziś się przyglądałam i na brzuszku ma bliznę ok. 3 cm. P.Iza mówiła mi w schronisku, że ona nie jest wysterylizowana, ale blizna jest dość wyraźna, może to z czasów jeszcze przedschroniskowych? Nie wiem co robić. Quote
halcia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dzwoniłam do dr.Komorowskiego,zrobi Usg w razie czego,bo o to zwróciła sie Ulka.Tylko jak sie ta karma pomiesci?Pisze tu i tu,bo nie wiem na który watek szybciej zagladniecie. Quote
Ulka18 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jak beda 3 male pieski, to moze sie karma zmiesci. Ile wejdzie, to bedzie dobrze. Moze bedziesz jechac Halcia do Stalowej, to bys podrzucila do P.Beatki, a tam by sobie Murka odebrala. Najwazniejsze, zeby zaoszczedzic malej Dixie cierpienia i ciecia, jakby juz byla sterylizowana i udalo sie to stwierdzic, byloby naprawde dobrze. Quote
Ra_dunia Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 co za niespodzianka :) Dobrze by było jakby była wysterylizowana. Quote
halcia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Własnie jestem zapraszana na poadopcyjną :evil_lol:,/pomimo codziennych sprawozdań/ale w Stalowej w zyciu autem nie byłam.Kto by patrzył na znaki?Ja jak koń dorożkarski jade tam gdzie znam trase.:oops::diabloti:To tak tylko wyglada,ze jezdzę:shake: Quote
Murka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Rozmawiałam z p.Izą, obiecała poszukać w starych papierach i dowiedzieć się czy Dixie była sterylizowana. P.Iza mówiła, że to jest możliwe tylko musi sprawdzić. Także na razie myślę, że jutro jednak nie będę brać Dixie na przejażdżkę. Dopiero jeśli w papierach p.Iza nic nie znajdzie to wtedy podjedziemy choćby do Janowa czy przy innej okazji do Rzeszowa. Zawsze to więcej miejsca będzie dla karmy :) Quote
halcia Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Szkoda,ze to sprawdzanie nie nastapiło wczesniej...Ja licze na to,ze Twoje auto jednak wieksze.Dasz xrade wziąść rzeczy dla Sławka,tzn,dla Jego psiaków?I zostawic u Beatki? Quote
AresekSE Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 a czy Dixi ma szczepienia i zaswiadczenia ... do szzwecji? Quote
Murka Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Chmm... szczepienia ma. A o jakie zaświadczenie chodzi? Czy jesteś zainteresowany/a adopcją suni? Quote
Ulka18 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Dixie nie ma zadnych papierow i badan wscieklizny robionych 'pod Szwecje'. Taka procedura trwa pol roku, a Dixie dopiero 2 tydzien jest w hoteliku. Quote
Recommended Posts