Igiełka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Molli']Koty nadal szukają pomocy...[/QUOTE] na pierwszą chociaż podniosę Quote
Molli Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 Maldinka napisał(a):ile brakuje, żeby zaszczepić kociaki?? Mamy 106,95zł. Szczepienia tych dwóch kotek to 120zł. Brakuje więc nam niewiele. Myślę, że nie musimy się spieszyć, ponieważ kotki zostaną zaszczepione dopiero jak Marysia znajdzie dom, a na razie się niestety na to nie zapowiada. Quote
Luzia Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Przepraszam za offa ale sprawa bardzo pilna. Udało się w końcu złapać sunię z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/204237-Cudowna-maleńka-sunia-na-ulicy-!!-Pilnie-DT-prosimy-o-pomoc-!-( I nie ma co z nią zrobić w miejscu w którym jest teraz zostać nie może bo jest w nim kot który nie lubi towarzystwa. Mamy możliwość DT ale na łańcuch, a suńka maleńka z 7 kg max :( DT pilnie potrzebne. Quote
Molli Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Być może Marysia będzie miała dom. Więcej napiszę w sobotę, po wizycie państwa zainteresowanych adopcją kotki. Trzymajcie kciuki :) Quote
farmerka63 Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Molli - proszę o numer konta ( zapodziałam ... ) - "doleję " jutro brakującą kwotę :) Quote
Molli Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 farmerka63 napisał(a):Molli - proszę o numer konta ( zapodziałam ... ) - "doleję " jutro brakującą kwotę :) Dzięki, już wysyłam pw ;) Quote
Molli Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Marysia już w domku :) Państwo chcą jeszcze adoptować znalezioną w niedzielę kicię, o której zapomniałam na wątku napisać: Prawdopodobnie kicia będzie miała w poniedziałek sterylkę, a zaś może jechać do nowego domku ;) A domek fajnie się zapowiada, cieszę się, że Marysia miała tyle szczęścia... Quote
Lidan Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Brawo :happy1: Niektórym trafiają się domki jak ślepej kurze ziarnko ;-) Quote
farmerka63 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Molli - przelałam właśnie 2 dyszki :) Pozdrawiam Ciebie i kaźmierską kocią ferajnę :) Quote
Molli Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Nie mam za dużo czasu więc piszę w skrócie. Do stada dołączyła nowa ok. 7-miesięczna kotka. Chudziutka, drobniutka, zapchlona bidulka. W sobotę miała sterylizację razem z tą ciężarną kicią. Zdjęcia wstawię w wolnej chwili. Ta ciężarna kicia miała jechać po sterylizacji do Środy do nowego domku. Wstępnie na odbiór kotki umówiliśmy się na przyszły wtorek/środę. Wczoraj, po 15 dniach od wywieszania ogłoszeń zadzwoniła właścicielka. Byłam wtedy w szkole, moja mama odebrała telefon. Właścicielkę zna moja koleżanka - kotka podobno mieszkała na dworze (była zamykana w piwnicy lub garażu) Ogólnie odradza mi oddanie kota właścicielom. Ja z tamtą panią rozmawiałam dopiero dziś. Jestem za tym, by kicia zamieszkała w sprawdzonym domku, więc postanowiłam zniechęcić właścicielkę. Powiedziałam jej, że oddam jej kota jak zwróci pieniądze za sterylizację. A ona do mnie, że jestem nie poważna. Przecież to był jej kot, jak ja mogłam dać go do sterylizacji. Pytała mnie o adres osoby u której jest kicia, powiedziałam jej, że jej nie podam. No to poprosiła mnie o nr telefonu, nr jej podałam, zobaczymy co wyniknie po rozmowie z osobą u której jest kicia. Mam tylko nadzieję, że nie dojdzie kim jestem. Bo po tej rozmowie jak mnie zjechała, to jestem pewna, że gdy tylko poznałaby moje nazwisko to tego by tak nie zostawiła i zgłosiła to na policję albo coś podobnego. Może ktoś miał podobną sytuację? Ja tej babie kota na pewno nie oddam. Tylko boję się, że postraszy opiekunkę policją/rozprawą w sądzie i obecna opiekunka kicię odda właścicielce. Może ma ktoś doświadczenie w takich sprawach? Jakieś argumenty, które możemy wykorzystać w takiej sytuacji? Jak wygląda w takiej sytuacji prawo? 14 dni minęło, wiec decyzja co się stanie z kotem chyba należy do mnie i do opiekunki? Po obiedzie idę pościągać wszystkie ogłoszenia, chociaż teraz chyba i tak to nic nie da. No i przez to wszystko Delma i Maja nadal czekają, gdyż opiekunka czeka, aż żadnego kota na tymczasie nie będzie miała, gdyż chce wziąć obie kicie. Quote
Lidan Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Napisz do Frotka. Ona jest prawnikiem z tego co słyszałam więc może coś Ci doradzi. Teoretycznie znalazłaś kotkę której wygląd nie wskazywał na to że do kogoś należy. Nie miała obroży, chipa. Nie było ogłoszeń, że komuś zginęła. Miała natomiast pchły, brudne futro, była chuda i mogła być w ciąży, jako że była wolno chodząca więc wszystko co zrobiłaś było w dobrej wierzę i dla dobra zwierzaka. Inna sprawa, że właścicielka ma prawo odebrać kota, który jej zginął. Podobno w przypadku psów jest taki przepis, że psa, który zginął właściciel może odebrać do 2 lat, a w razie kradzieży do 3. Pewnie w przypadku kotów też tak jest. Tylko po co babie kot, który nawet nie mieszka z nią w domu? Ech... Quote
Molli Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Dzięki Lidan ;) To już jest nieaktualne, jej byli właściciele mają już podobno nowego kota... A kicia już od ponad tygodnia bezpieczna w DS :) Chciałam przedstawić tą nową kicię o której poprzednio pisałam, ale siostra wzięła mój aparat i chwilowo nie mam dostępu do zdjęć. Zdjęcia kici wkleję jak siostra wróci, a powinna wrócić dziś lub jutro. Muszę zamówić kotom karmę, bo im się kończy. CZY KTOŚ MA JAKĄŚ ZBĘDNĄ KARMĘ (SUCHĄ LUB MOKRĄ) ??? MOŻE KTOŚ CHCIAŁBY POMÓC FINANSOWO ??? Quote
Molli Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 W końcu odzyskałam aparat. Przedstawiam Wam Pchełkę - ok. 7 miesięczną kotkę do adopcji. Kicia po sterylizacji, przebywa w domu tymczasowym. Quote
Molli Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 [quote name='Szarotka']Pchelka jest bardzo ladna :):)[/QUOTE] Ładna to może jest, ale charakter ma paskudny :) Quote
Molli Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Kochani - pomóżcie p.Wandzie oddając na nią głos w ankiecie :smile: Pozycja: Schronisko w Ruścu i Przyborówku. Link: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13906 Quote
Recommended Posts