Molli Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 We wtorek Milusia (tricolorka) i Marysia będą szczepione. Milusia dostała od weta jakieś nowe antybiotyki. W najbliższym czasie muszę zamówić kotom karmę i żwirek dla Marysi i Milusi, które są w dt. Nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, ale obawiam się, że możemy zostać na minusie, dlatego Delma i Majka na razie nie zostaną zaszczepione. W sprawie adopcji Milusi i Marysi brak telefonów Trzeba jakoś zorganizować kasę na szczepienie Delmy i Majki. Może ktoś z Was ma jakieś pomysły? eski napisał(a):Czy są jakieś wieści o Karmelku z jego nowego domku ? Już się chłopak zaaklimatyzował ? Tak, są nowe wieści: Karmelek powoli się oswaja z nami i z otoczeniem, wygląda na zadowolonego a apetyt mu bardzo dopisuje :) Był u weterynarza - został zaszczepiony przeciw chorobom kocim i umówiliśmy się w lutym na kolejne odrobaczenie i badania krwi, rana na łapce się wygoiła i na razie dokucza mu jedynie świerzb, który jest dość zaawansowany ale sobie z nim poradzimy. Quote
farmerka63 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Najprostszym rozwiązaniem jest zrzuta do beretu, ale od razu deklaruję, że jako pomysłodawczyni i ewentualna sponsorka jestem spłukana dokładnie :/ Sugeruję zatem bazarek - ale nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Mogę poszperać za fantami - na przykład książkowymi. Quote
Lidan Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Kotki zaszczepione, kocurek w DS :-) Mimo wszystko idzie ku dobremu :happy1: Niestety z doświadczenia i obserwacji wiem, że książki na dogo nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem. No ale spróbować można, to nic nie kosztuje. Quote
Molli Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 farmerka63 napisał(a):Najprostszym rozwiązaniem jest zrzuta do beretu, ale od razu deklaruję, że jako pomysłodawczyni i ewentualna sponsorka jestem spłukana dokładnie :/ Sugeruję zatem bazarek - ale nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Mogę poszperać za fantami - na przykład książkowymi. Jakbyś znalazła jakieś fanty na bazarek, to daj znać ;) Lidan napisał(a):Kotki zaszczepione, kocurek w DS :-) Mimo wszystko idzie ku dobremu :happy1: Niestety z doświadczenia i obserwacji wiem, że książki na dogo nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem. No ale spróbować można, to nic nie kosztuje. Kotki jutro będą szczepione :) Zamówiłam karmę dla kotów za łączną kwotę 111.74zł Karma sucha: Arion Cat Adult 15kg - 77zł Mokra Karma: 6xpuszka Hilton 400g (6x2zł=12zł) 6xholenderska puszka Pet 800g (6x3,79zł=22,74zł) Zakupiłam również żwirek Super Benek (2x10litrów) dla Milusi i Marysi które są w dt. Cena jednego żwirku to 11,90zł - po malutkim rabacie cena wynosi 11zł (2x11zł=22zł) Łączny koszt zakupów: 133,74zł Jutro do wydatków dojdzie szczepienie Milusi i Marysi (ile to będzie okaże się jutro, mam nadzieję, że wet da jakąś zniżkę) Quote
Molli Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Szarotka napisał(a):A ile kotow zostalo ?? 4 dorosłe kotki: Majka, Delma, Marysia, Milusia + koty dochodzące Na chwilę obecną gotowe do adopcji są Milusia i Marysia, są ogłaszane lecz brak odzewu. Quote
Molli Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Szarotka napisał(a):To moze zmien tytul :):) Tytuł zmieniony. Gdyby ktoś miał "lepszy" tytuł to zmienię. Kotki zaszczepione, wydaliśmy na to 120zł. Do zaszczepienia zostały jeszcze dwie kotki, czyli kolejne 120zł. Niestety stan konta wynosi: -33,05zł Na dodatek okazało się, że do karmy trzeba dopłacić, ale to wzięłam na siebie. Quote
Szarotka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='majreg']Dajcie konto na PW[/QUOTE] Ja nie mam, Moli da jak sie pojawi :):) [B] Koty gloduja !!!!!i sobie lapki odmrazaja POMOCY!!!!!!!!!!![/B] Quote
Szarotka Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Moli napisz w tytule ile potrzebujesz tej kasy. Latwiej sie zbiera. Quote
Molli Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 [quote name='majreg']Dajcie konto na PW[/QUOTE] Dzięki, już wysyłam pw :) Quote
Igiełka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 wszędzie potrzeba funduszy a Wszystkim mimo chęci nie można pomóc :roll: Quote
majreg Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Wrzuciłam ale tylko 30zł bo wczesniej już wysłałam innym biedakom, ale będę pamiętać jak coś. Quote
Szarotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Niestety w tym miesiacu to juz niczego nie wyskrobie ........... Quote
majreg Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Jak wstawić gdzieś Wasz banerek? Mogłabym poreklamować trochę. Quote
Igiełka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Majreg jak chcesz wstawić ten baner w swój podpis to najeżdzasz kursorem na niego bierzesz kopiuj, następnie wchodzisz w swój profil, wybierasz opcję edytuj sygnaturę potem opcję wklej i gotowe :lol: Quote
majreg Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='Igiełka']Majreg jak chcesz wstawić ten baner w swój podpis to najeżdzasz kursorem na niego bierzesz kopiuj, następnie wchodzisz w swój profil, wybierasz opcję edytuj sygnaturę potem opcję wklej i gotowe :lol:[/QUOTE] Ok. Dziękuję. Chcę wstawić banerek w swój podpis na wizażu. Może ktoś coś wpłaci. I właśnie testuję swój nowy podpis. Quote
Szarotka Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [B]Koty potrzebuja kasy!!!!!!!!!!!![/B] Quote
Molli Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 [quote name='majreg']Wrzuciłam ale tylko 30zł bo wczesniej już wysłałam innym biedakom, ale będę pamiętać jak coś.[/QUOTE] Dziękujemy, przelew dotarł :) Quote
Recommended Posts