Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wtorek Milusia (tricolorka) i Marysia będą szczepione. Milusia dostała od weta jakieś nowe antybiotyki. W najbliższym czasie muszę zamówić kotom karmę i żwirek dla Marysi i Milusi, które są w dt. Nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, ale obawiam się, że możemy zostać na minusie, dlatego Delma i Majka na razie nie zostaną zaszczepione. W sprawie adopcji Milusi i Marysi brak telefonów
Trzeba jakoś zorganizować kasę na szczepienie Delmy i Majki. Może ktoś z Was ma jakieś pomysły?

eski napisał(a):
Czy są jakieś wieści o Karmelku z jego nowego domku ? Już się chłopak zaaklimatyzował ?

Tak, są nowe wieści:
Karmelek powoli się oswaja z nami i z otoczeniem, wygląda na zadowolonego a apetyt mu bardzo dopisuje :) Był u weterynarza - został zaszczepiony przeciw chorobom kocim i umówiliśmy się w lutym na kolejne odrobaczenie i badania krwi, rana na łapce się wygoiła i na razie dokucza mu jedynie świerzb, który jest dość zaawansowany ale sobie z nim poradzimy.

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najprostszym rozwiązaniem jest zrzuta do beretu, ale od razu deklaruję, że jako pomysłodawczyni i ewentualna sponsorka jestem spłukana dokładnie :/

Sugeruję zatem bazarek - ale nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Mogę poszperać za fantami - na przykład książkowymi.

Posted

Kotki zaszczepione, kocurek w DS :-) Mimo wszystko idzie ku dobremu :happy1:
Niestety z doświadczenia i obserwacji wiem, że książki na dogo nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem. No ale spróbować można, to nic nie kosztuje.

Posted

farmerka63 napisał(a):
Najprostszym rozwiązaniem jest zrzuta do beretu, ale od razu deklaruję, że jako pomysłodawczyni i ewentualna sponsorka jestem spłukana dokładnie :/

Sugeruję zatem bazarek - ale nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Mogę poszperać za fantami - na przykład książkowymi.

Jakbyś znalazła jakieś fanty na bazarek, to daj znać ;)

Lidan napisał(a):
Kotki zaszczepione, kocurek w DS :-) Mimo wszystko idzie ku dobremu :happy1:
Niestety z doświadczenia i obserwacji wiem, że książki na dogo nie cieszą się zbyt dużym powodzeniem. No ale spróbować można, to nic nie kosztuje.

Kotki jutro będą szczepione :)

Zamówiłam karmę dla kotów za łączną kwotę 111.74zł
Karma sucha:
Arion Cat Adult 15kg - 77zł
Mokra Karma:
6xpuszka Hilton 400g (6x2zł=12zł)
6xholenderska puszka Pet 800g (6x3,79zł=22,74zł)
Zakupiłam również żwirek Super Benek (2x10litrów) dla Milusi i Marysi które są w dt.
Cena jednego żwirku to 11,90zł - po malutkim rabacie cena wynosi 11zł (2x11zł=22zł)
Łączny koszt zakupów: 133,74zł
Jutro do wydatków dojdzie szczepienie Milusi i Marysi (ile to będzie okaże się jutro, mam nadzieję, że wet da jakąś zniżkę)

Posted

Szarotka napisał(a):
A ile kotow zostalo ??

4 dorosłe kotki: Majka, Delma, Marysia, Milusia + koty dochodzące
Na chwilę obecną gotowe do adopcji są Milusia i Marysia, są ogłaszane lecz brak odzewu.

Posted

Szarotka napisał(a):
To moze zmien tytul :):)

Tytuł zmieniony.
Gdyby ktoś miał "lepszy" tytuł to zmienię.
Kotki zaszczepione, wydaliśmy na to 120zł.
Do zaszczepienia zostały jeszcze dwie kotki, czyli kolejne 120zł.
Niestety stan konta wynosi: -33,05zł
Na dodatek okazało się, że do karmy trzeba dopłacić, ale to wzięłam na siebie.

Posted

Majreg jak chcesz wstawić ten baner w swój podpis to najeżdzasz kursorem na niego bierzesz kopiuj,
następnie wchodzisz w swój profil, wybierasz opcję edytuj sygnaturę potem opcję wklej i gotowe :lol:

Posted

[quote name='Igiełka']Majreg jak chcesz wstawić ten baner w swój podpis to najeżdzasz kursorem na niego bierzesz kopiuj,
następnie wchodzisz w swój profil, wybierasz opcję edytuj sygnaturę potem opcję wklej i gotowe :lol:[/QUOTE]

Ok. Dziękuję. Chcę wstawić banerek w swój podpis na wizażu. Może ktoś coś wpłaci.

I właśnie testuję swój nowy podpis.

Posted

[quote name='majreg']Wrzuciłam ale tylko 30zł bo wczesniej już wysłałam innym biedakom, ale będę pamiętać jak coś.[/QUOTE]

Dziękujemy, przelew dotarł :)