Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Molli napisał(a):
Doszły wpłaty:
Markofix1 70,00zł
Alicja B.T 20,00zł
Alicja B.T 19,69zł

Viola005 - te dwie ostatnie wpłaty to od Twojego znajomego i siostrzenicy, tak?

tak, 20 zl od Krzysztofa i 19 zl od siostrzenicy Kaji

a co z ds dla Kotki Kaji?

co do mebli do piwnicy, to trzeba naglosnic w Poznaniu i okolicy, ludzie mnostwo rzeczy wyrzucaja

zycze powodzenia w akcji, dziewczyny!

Posted

viola005 napisał(a):
tak, 20 zl od Krzysztofa i 19 zl od siostrzenicy Kaji

a co z ds dla Kotki Kaji?

co do mebli do piwnicy, to trzeba naglosnic w Poznaniu i okolicy, ludzie mnostwo rzeczy wyrzucaja

zycze powodzenia w akcji, dziewczyny!

Dzisiaj ma dzwonić do mnie pani.
Wstępnie jesteśmy umówione na sobotę/niedzielę.

Szarotka napisał(a):
Pewnie potrzebne lozka dla kotow??

Tak, potrzebne...

Posted

sluchajcie, a czy wlasciciel piwnicy nie ma nic przeciw temu, zeby mieszkaly u niego koty? znam wiele okropnych historii o zamurowywaniu kotow, zamykaniu okien itd itp...

jesli juz o tym gdzies bylo na watku to przepraszam:oops:nie sposob wszystkiego ogarnac:oops:

Posted

Kochani :loveu:
Na wątku krakowskim karusiap pytała o kotka:

"a rudej mlodej kotki do adopcji ktos nie ma? "

Prosiła o przesłanie zdjęć, krótkich opisów: karusiap@gmail.com

Molii prośba czy mogłabyś przesłać Nasze kotki, kotek też może mieć coś z odcienia rudego, bo jak sie okazało, "rudy" kotek to rzadkość.

Posted

jeśli chodzi o "mebelki", to najlepsze do piwnicy są regały z mnóstwem półek a na nich kocyki, podusie, kartoniki ustawione bokiem i wyścielone czymś miękkim :) .. koty uwielbiają takie zakamarki .. przynajmniej tak jest w piwnicy mojej mamy, gdzie mieszka kilkanaście kotów i każdy z nich wybiera sobie własny ulubiony kącik ..

Posted

[quote name='Szarotka']Jestem ciekawa czy nie ma jakiegos bazarku z lozkami dla kotow?????????

Na jednym bazarku jest legowisko i miski http://www.dogomania.pl/threads/195665-Dla-psa-miski-smyczki-cuda-i-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Ciebie-13.11

[quote name='ilon_n']jeśli chodzi o "mebelki", to najlepsze do piwnicy są regały z mnóstwem półek a na nich kocyki, podusie, kartoniki ustawione bokiem i wyścielone czymś miękkim :) .. koty uwielbiają takie zakamarki .. przynajmniej tak jest w piwnicy mojej mamy, gdzie mieszka kilkanaście kotów i każdy z nich wybiera sobie własny ulubiony kącik ..

Jest jeden regał z zaprawami, koty tam często łażą, chociaż to dla nich nie jest bezpieczne, bo mogą zbić jakiś słoik i skaleczyć się...

[quote name='wojtuś']Kochani :loveu:
Na wątku krakowskim karusiap pytała o kotka:

"a rudej mlodej kotki do adopcji ktos nie ma? "

Prosiła o przesłanie zdjęć, krótkich opisów: karusiap@gmail.com

Molii prośba czy mogłabyś przesłać Nasze kotki, kotek też może mieć coś z odcienia rudego, bo jak sie okazało, "rudy" kotek to rzadkość.

Ale ja chyba nie mam żadnego rudego do adopcji.
Delma to taka szaro-rudawa kotka, ale to już dorosły kot.
W Kaźmierzu są jeszcze dwa dorosłe kocury: rudy i biało-rudy, ale one przychodzą tylko się najeść i znikają, chyba są czyjeś.

W przytulisku w Przyborówku jest dorosły, 2-letni kocurek, ale on ma jechać w niedzielę do nowego domu, chyba że coś by nie wypaliło, to dam znać.

A np. taka kotka mogłaby być? Ma 3 lata, została wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie. Jest bardzo przyjazna, lubi mizianie:

[quote name='conceited']sluchajcie, a czy wlasciciel piwnicy nie ma nic przeciw temu, zeby mieszkaly u niego koty? znam wiele okropnych historii o zamurowywaniu kotow, zamykaniu okien itd itp...

jesli juz o tym gdzies bylo na watku to przepraszam:oops:nie sposob wszystkiego ogarnac:oops:

To są bloki, każdy ma swoją piwnicę...
Czyli trzeba mieć zgodę, aby uchylić w piwnicy okienko dla kotów???

Posted

[quote name='Igiełka']w takiej sytuacji okienko można otworzyć :lol:

To dobrze :)

Wczoraj pani zainteresowana adopcją Kai nie zadzwoniła.
Dzisiaj zadzwoniłam do niej i okazało się, że nie weźmie Kai

Posted

[quote name='ewatonieja']Kaja zasługuje na normalny dom, na żaden inny...poczeka więc jeszcze troszkę[/QUOTE]

[quote name='Igiełka']I nie ma co płakać kotka zasługuje na wspaniały dom a ta kobieta ehh :lol:[/QUOTE]

Wczoraj jak do niej dzwoniłam, to nie odebrała telefonu. Podejrzewam, że gdybym dzisiaj nie zadzwoniła, to by wcale nie poinformowała mnie o tym fakcie. A przecież wiedziała że próbowałam się z nią skontaktować...

Gdy rozmawiałam z nią w poniedziałek, to wydawała się w porządku.
Zgodziła się na podpisanie umowy i sterylizację, była w stanie po kota przyjechać.
A dzisiaj powiedziała, że nie może przygarnąć kota...

Ale z drugiej strony to dobrze, że Kaja tam nie zamieszkała - ona potrzebuje odpowiedzialnego domu, a nie takiego co może po kilku dniach ją porzuci, bo zabawka się znudziła.

Przed chwilą napisała do mnie znajoma.
Ktoś znalazł jakieś małe koty na śmietniku, ale nie zabrał ich.
Koleżanka jutro tam pojedzie i postara się je złapać.
No i pojawia się problem, co zrobić z małymi - znajoma nie może zabrać tych kotów do siebie, ma 3 psy i 2 koty (w tym jeden kot wzięty z ulicy w tym tygodniu, chory - wymagający leczenia)
Gdyby Kaja i Zosia znalazły nowy dom, to zwolniłoby się miejsce w dt.