Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MaDi napisał(a):
Szczepienie pierwsze będzie PW - pewnie 20 zł
zakaźne-około 35 zł
Karma - przynajmniej 150 zł
Sterylizacja - 250/300 zł (będzie wiadomo dopiero po umówieniu terminu)
Nie wspominam nawet o opłacie za pobyt....
Lady piszesz się na ponowne kąpanie?:diabloti:
Nasz ulubiony wet zalecił je w specjalnym szamponie, chyba że poczekamy na efekty działania jakiegoś preparatu?

Piszę się, jutro kończę o 17, więc mogę przyjść bezpośrednio z uczelni albo potem ;) Myślę, że dobrze będzie ją wykąpać, a preparat to swoją drogą. Dostanę wypłatę, zobaczę, może uda mi się jakieś szczepienie zasponsorować. A młoda to już na sterylkę? Czy jeszcze czekamy, żeby przybrała na wadze?

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kąpanie musi poczekać bo jestem zaganiana.
Sterylka dopiero po szczepieniach, więc mamy jeszcze trochę czasu.
Nie wiem czy pisałam,że Punia waży "na głodnego" 19,5 kg.
Ona już tak nie łapie, teraz jej waga będzie powoli nieznacznie wzrastać, karma nie raz stoi w misce.

Posted

Sayrel napisał(a):
we wtorek wizyta

Bardzo mnie to cieszy.
Czyli najpierw na wszelki wypadek szczepić ją PW czy na zakaźne?
Dla mnie druga szczepionka jest ważniejsza, ale skoro jest perspektywa domu to raczej PW?

Posted

[quote name='MaDi']Tak, jest ogłaszana itp. Dziewczyny z "huskyadopcje" znalazły 2 wspaniałe domy dla jej towarzyszek niedoli.

Jedna z nich Haza jest umnie i jestem dumna jej posiadaczka te psiaki sa cudowne oraz oglaszam tez Punie.wlasnie ktos sie MaDi odzywa?I witam cie oraz Sayrel. Wkoncu i ja sie tu zarejstrowalam

Posted

Sayrel napisał(a):
Nie wiem czy w jej wieku jest sens ja szczepic na parwo, najwazniejsza sterylka, bo facet ja sobie pewnie doszczepi.

Problem w tym,że nie miała dopiero cieczkę.
Zaszczepię ją w piątek PW i pogadam na położnictwie co i jak.

Posted

Za jakiś tydzień mija miesiąc od cieczki więc można zacząć myśleć poważnie na ten temat.
Sayrel czy były na nią jakieś deklaracje? Może uda się wam coś wyskrobać tak jak w przypadku Sary?

Posted

Punia została zaszczepiona jednak przeciw chorobom zakaźnym, tak chciał los i wet. Jeden ze szczeniaków, poczeka na szczepienie bo ma biegunkę.
Co do sterylizacji, nie udało mi się złapać doktora, będę dalej próbowała.
Plastelina była z Punią na spacerze, spotkały znajomego i nasz strachulec podszedł do niego:crazyeye:
Porandkowała też z moim psem, wchodziła mu na głowę a on ją olewał mimo,że wpadła mu w oko:evil_lol:

Posted

Puńka, pusto tu u Ciebie. Gdyby nie MaDi, to pewnie wątek by pajęczynami zarósł, bo od tygodnia nikt inny się nie odzywa. Ale postaram się poprawić, w końcu też jesteś czarno-biała - jak Dropek :) Żeby nadrobić zaległości, to może powiem wierszyk:

Kiedyś widziałem na polu kunia.
Lecz na tym wątku króluje Punia :)

No dobra, może nie powinienem mówić wierszyków :) Ale co tam, ważne, żeby ruch był u Puni :) Poza tym ciężko znaleźć rym du 'Punia'. Unia? Rumunia? Niby można, ale jakoś tak nie po psiemu :) A kuń jakoś jednak bliżej :) Swoją drogą czemu są owczarki, a nie ma koniarków? W imieniu koni uważam, że to nie sprawiedliwe! :) Ale to chyba bardziej temat na koniomanię niż na dogomanię. No dobra, na razie starczy tych dywagacji, mam nadzieję, że odezwą się inni, bo jak nie, to znowu jakiś wierszyk powiem! :D

Posted

muzzy napisał(a):
Puńka, pusto tu u Ciebie. Gdyby nie MaDi, to pewnie wątek by pajęczynami zarósł, bo od tygodnia nikt inny się nie odzywa. Ale postaram się poprawić, w końcu też jesteś czarno-biała - jak Dropek :) Żeby nadrobić zaległości, to może powiem wierszyk:

Kiedyś widziałem na polu kunia.
Lecz na tym wątku króluje Punia :)

No dobra, może nie powinienem mówić wierszyków :) Ale co tam, ważne, żeby ruch był u Puni :) Poza tym ciężko znaleźć rym du 'Punia'. Unia? Rumunia? Niby można, ale jakoś tak nie po psiemu :) A kuń jakoś jednak bliżej :) Swoją drogą czemu są owczarki, a nie ma koniarków? W imieniu koni uważam, że to nie sprawiedliwe! :) Ale to chyba bardziej temat na koniomanię niż na dogomanię. No dobra, na razie starczy tych dywagacji, mam nadzieję, że odezwą się inni, bo jak nie, to znowu jakiś wierszyk powiem! :D

Zaglądaj częściej przynajmniej mam się z czego pośmiać.
Gadam sama do siebie a to podobno niebezpieczne:evil_lol:

Posted

niestety mieszkam na wsi, więc wiem jak się traktuje psy.... facet który mieszka niedaleko mnie trzymał psa od szczeniaka w szopie:/:-(

sama obecnie też mam na DT sunię strachulca- muszę panować nad głosem-a często wyżywam się na domownikach:evil_lol:- bo mała boi sie nawet podniesionego głosu

trzymam kciuki za domek!

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jak ma się Punia względem mężczyzn?

Zależy jak jej kto podejdzie, ale na spacerze nie ucieka już na ich widok,ogląda się jedynie.
W środę sterylizacja.

Posted

Vlk napisał(a):
no to nie jestem sama :P chociaż ja więcej do psów gadam

Do psów to ja nawijam tak jak do ludzi i już dawno przestałem się sobie dziwić w tej kwestii :D
A co do sterylki, to mam nadzieję, że szybko się wszystko zagoi i Punia będzie już w pełni gotowa do adopcji.