Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Punia to maksymalnie dwuletnia wspaniała sunia w typie husky. Jej dotychczasowe życie nie było dla niej łaskawe- przebywała w strasznych warunkach uwiązana łańcuchem do maszyny rolniczej znajdującej się w stodole.Sunia po odebraniu ważyła nieco ponad 14 kilogramów, w chwili obecnej to już 19to kilogramowa piękna psina. Warunki te pozostawiły ślady w jej psychice, boi się ludzi( szczególnie mężczyzn), pracuję nad tym i musze przyznać,że jest coraz lepiej. Jest łagodna nawet w sytuacjach bardzo stresowych nie wykazuje agresji.
Mile widziane wsparcie finansowe na utrzymanie i sterylizację suni.
FUNDACJA
Lubelska Straż Ochrony Zwierząt
24-204 Wojciechów, Romanówka 22 KRS 0000343426
adres korespondencyjny:
20-015 Lublin, Wschodnia 2[FONT=arial]
BOŚ BANK S.A. O/Lublin: 02 1540 1144 2114 6406 6770 0001

[/FONT]
Tak było, a teraz jest tak:

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Piękna psina teraz tylko domku potrzeba. Sunię pokazywał ktoś dziewczynom od haszczaków?[/QUOTE]
Tak, jest ogłaszana itp. Dziewczyny z "huskyadopcje" znalazły 2 wspaniałe domy dla jej towarzyszek niedoli.

Posted

[quote name='MaDi']Tak, jest ogłaszana itp. Dziewczyny z "huskyadopcje" znalazły 2 wspaniałe domy dla jej towarzyszek niedoli.[/QUOTE]

A na nią czemu chętnych nie ma??

Posted

Tamte sunie są bardzo kontaktowe, a ona potrzebuje kogoś kto da jej prawdziwy ciepły dom i pokaże,że człowiek potrafi być dobry.
Od 30 września jest pod moja opieką i mam nadzieję,że będzie już tylko dobrze.

Posted

[quote name='MaDi']Tamte sunie są bardzo kontaktowe, a ona potrzebuje kogoś kto da jej prawdziwy ciepły dom i pokaże,że człowiek potrafi być dobry.
Od 30 września jest pod moja opieką i mam nadzieję,że będzie już tylko dobrze.[/QUOTE]

Na pewno :) już widać duży postęp :)

Posted

Punia była od 22 sierpnia do 30 września w hotelu u Funi i tam znacznie przytyła, przez te 10 dni wydaje mi się,że też trochę złapała.

Posted

[quote name='muzzy']Puńka fajna jest :) Miałem okazję poznać ją osobiście i z tym jej strachem według mnie tragedii nie ma, szła obok i bała się tylko kiedy chciałem ją pogłaskać. Jestem pewien, że będą z niej ludzie :)
Po więcej zdjęć Puni zapraszam na www.PsiFotograf.com oraz tutaj (pod koniec strony).
Wcale nie kłamie:evil_lol: ona po prostu potrzebuje swojego człowieka.

Posted

Zdjęcia muzziego jak zwykle piekne .A Punia cudna ....Az łezka mi sie zakreciła ...Olu ona u nas wcale strachliwa nie byla ,do obcych z dystansem ale do swoich bezproblemowo .
Napisz jek jej kupy ,czy są normalne ?

Posted

A propos wychodzenia z boksu ( to u nas trzeba było wychodzic tyłem z boksu bo tak chciała zwiewac :evil_lol:
Czy ma kontakt z innymi psami ? Uwielbia towarzystwo innych

Posted

Co za **** doprowadził sunie do takiego stanu.... :(

niesamowita metamorfoza, piękna sunia, gratulacje dla osób które tak ją zmieniły.

Też mam sunie husky która była w strasznym stanie psychicznym na początku, do ludzi wogóle nie chciala podchodzić, a wręcz uciekała...
jest z nami juz ponad 2 lata zmieniła sie nie do poznania, chociaż nadal trzeba uważać z gwałtownymi ruchami.

Trzymam kciuki za odpowiedni domek.