Jump to content
Dogomania

Czy czlowiek wyrzucony z ZKwP za lamanie przepisow moze wystawiac psa?

Recommended Posts

Posted

Ojej, a kto jest wyrzucony??? Chyba musiało być duuuuuzie przewinienie:cool3: . Według mnie tak, przecież nikt nie będzie każdego handlera sprawdzał czy jest w ZK czy jest wyrzucony...:roll:

Posted

Wydaje mi się, że to akurat nie ma znaczenia, kto wystawia psa - jeśli pies tylko chce się wystawic z obca osobą; na ringu nikt nie pyta o nazwisko wystawcy;
mojego psa często wystawiają inne osoby ( i nie ma to znaczenia czy jest ktoś zrzeszony, czy też nie :) )
więc nawet jeśli ktoś został "oddelegowany" ze związku a świetnie wystwia psy - dlaczego ma tego nie robić? oczywiście obce psy.... :)

Guest Reyes
Posted

Niemoże bo została wywalona, czy niejest czlonkiem...
Jeśli to 2 to bez sensu... co z tymi co mają 16< lat?

Posted

W jakim punkcie regulaminu jest napisane ze nie moze? To ze nie jest czlonkiem zk nie znaczy ze nie moze byc handlerem, chociaz nie czytalam zadnych przepisow co do osob wydalonych z zk, a wiec nie wiem czy jest mowa o po prostu pojawianiu sie na ringu.

Posted

5. Wystawiać psa nie może osoba wykluczona ze Związku; odpowiedzialność w takim przypadku ponosi właściciel psa
Regulamin Wystaw Psów Rasowych, dział VIII, pkt5

Posted

Ja też. I mam nadzieję, że czegoś takiego nie wprowadzą bo ja gówniana jestem i nie mogę być jeszcze w Związku chyba zapisana.:eviltong:

Posted

Tylko osoba wykluczona nie powinna wystawiac. Osoba ktora nie ma skonczonego 16 roku zycia badz nie jest czlonkiem zwiazku moze wystawiac, oczywiscie najlepiej jezeli ma o tym pojecie;)