Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romka napisał(a):
Cannary,napisz jaki jest w kontaktach z Wami...czy ma już ustalony rytm dnia i czy sygnalizuje,ze chce wyjść z domu,kogo wybrał sobie za przewodnika(ale głupie pytanie,mam nadzieję,ze mąż nie czyta dokładnie wątku?)...

już piszę :)
rytmu dnia jeszcze nie ma, za krótko z nami jest. w domu zachowuje czystość, sygnalizuje jak chce wyjść, załatwia się niestety w ogrodzie, a nie na spacerze (a byliśmy już dzisiaj 4 razy :)), ale myślę, że w końcu załapie :) Ma biegunkę :( ale to też mu pewnie przejdzie. W domu chodzi najczęściej za mną, ale wczoraj wieczorem jak poszłam juz spać i został na dole z mężem - to nie odstępował go na krok. Z drugiej strony wystarczyło później tylko "zostań" , żeby został na noc sam na dole. Na spacerach chodzi na smyczy i jak uslyszy szczekanie lub zobaczy czlowieka, to natychmiast idzie tuż tuż przy mojej nodze ;) Raz w ogóle postanowił mi usiąść na butach, a gdyby mógł, to by wskoczył mi na ręce - w trakcie poznawania psów sąsiada. Generalnie spokój i łagodność.
ps. jak się tu dodaje zdjęcia?

Posted

cannary napisał(a):
rytmu dnia jeszcze nie ma, za krótko z nami jest. w domu zachowuje czystość, sygnalizuje jak chce wyjść, załatwia się niestety w ogrodzie, a nie na spacerze (a byliśmy już dzisiaj 4 razy :)), ale myślę, że w końcu załapie :) Ma biegunkę :( ale to też mu pewnie przejdzie. W domu chodzi najczęściej za mną, ale wczoraj wieczorem jak poszłam juz spać i został na dole z mężem - to nie odstępował go na krok. Z drugiej strony wystarczyło później tylko "zostań" , żeby został na noc sam na dole. Na spacerach chodzi na smyczy i jak uslyszy szczekanie lub zobaczy czlowieka, to natychmiast idzie tuż tuż przy mojej nodze ;) Raz w ogóle postanowił mi usiąść na butach, a gdyby mógł, to by wskoczył mi na ręce - w trakcie poznawania psów sąsiada. Generalnie spokój i łagodność.

Biegunka to pewnie po zmianie karmy i odrobaczaniu...jak zrobi coopę na spacerku to chwal wylewnie,jest mądry złapie...Zdjęcia dodaje się tak,ze najpierw musisz ,je wrzucić do internetu czyli załóz sobie konto na onet.foto czy innym takim miejscu a potem przerzucaj na forum,jak robię to metodą:zaciemnić,kopiuj,wklej...i mamy codzienne zdjęcia Astonka...;):lol:

Posted

cannary napisał(a):

Czytam to i zastanawiam się czy kiedykolwiek był wyadoptowany tak spokojny i ułożony pies jak Aston ;)
W nie jednego adoptowanego psa trzeba włożyć mnóstwo pracy i czasu żeby nauczyć go zasad panujących w nowej rodzinie a wam trafiła się taka perełka, szczęściarze. Biegunka jest normalnym zjawiskiem w tej sytuacji, minie na pewno. Legowisko nie zdało egzaminu jak w 90% przypadków u moich znajomych, u mnie z resztą również - nie wiem co tym psom nie pasuje w takich fajnych łóżeczkach :lol:
Aha i pięknie się prezentuje na tych zdjęciach.:loveu:

Posted

masz rację Desktop - sama jestem zdziwiona jak łatwo jest z Budrysem ;) czasami mam wrażenie, że on czyta w myślach i robi, to co chcemy zanim mu to powiemy :)
a jeśli chodzi o legowisko - po prostu woli dywan - legowisko położyliśmy tuz obok, ale i tak dywan jest fajniejszy. Myslę, że mu w domu jest po prostu za ciepło na legowisku, ale może chodzi o to, ze dywan jest bardziej na środku? sama nie wiem ;)
jutro będzie nowa porcja zdjęć :)

Posted

jakieś małe mi wyszło, więc wrzucam jeszcze raz.
Budrys oprotestował dzisiaj dłuższy spacer, po prostu położył się na śniegu i nie chciał iść ;) Za to jak tylko w ogrodzie odpięłam mu smycz - zupełnie nie ten pies, zaczął skakać, tarzać się i biegać :)

Posted

[quote name='cannary']:)

Fajnie wyglądają razem. Myślę, że na swoim terenie czuje się po prostu bezpiecznie a na zewnątrz może myśli sobie, że znowu nikt go nie chce (głuptasie, wiesz jak Oni Cie kochają ):buzi:

Posted

Nie edzia,on zawsze lubił biegać bez smyczy...ja przeczytasz uważnie wątek to zobaczysz,że było tak nie raz...potrafił usiąść i nie ruszyć się z miejsca...jak tylko Desktop zdejmował mu smycz,inny duch wstępował w psiaka...

Posted

Jaki on jest rozkoszny na tej podłodze :loveu:
A jak on się zachowuje? Przyzywczaił się już do nowego otoczenia? Rozrabia? ;)
Pozwolę sobie pożyczyć ze dwa zdjęcia na labowe forum do wątku Astona, bo nie wiem czy wiesz Cannary ale u nas na labach Aston miał wielu wielbicieli :razz:

Posted

pożyczaj Desktop pożyczaj ;) zupełnie się nie dziwię, że miał wielbicieli.
Budrys w ogóle nie rozrabia, jest grzeczny jak nie wiem. Uwielbia spać na dywanie, w ogóle zdecydowanie preferuje dom. Ogród i spacery są ok, ale bez większych szaleństw. Za to zawsze jako pierwszy ustawia się przed drzwiami do wejścia, kilka skoków i machnięć ogonem i wędruje na swój dywan, tam kilka kółek dookoła ogona i śpi. :)

Posted

desktop19 napisał(a):
Strasznie mu musiało brakować domowego ciepła, a skoro on taki grzeczny to może się zamienimy, co Cannary? Aston za mojego Fida? Co Ty na to? :lol:

;) nie znam Fida, ale za samego Brada Pitta go nie zamienię ;p

Posted

toyota napisał(a):
Ależ on cudny, normalnie aż mnie skręca z zazdrości :p.

Toyota ,wybrzydzałyśmy z domkami ale było warto...Aston spokojny i szczęśliwy...