Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka znalazła się w łódzkim schronisku. Dred na dredzie, coś niesamowitego. Wyglądała, jakby przynajmniej od 2 lat nie była pielęgnowana - skóra dosłownie czarna od brudu, zupełny brak pcheł i kleszczy, które na takiej skórze nawet nie byłyby w stanie żyć!!! Z uszu wycinało się dredy większe niż same uszy, ze skóry sterczały dosłownie sztywne patyki... Suczka ma do tego potworne zapalenie oka, calutkie w ropie. Pazury tak samo praktycznie się zakręcały, trzeba jej było prawie z centymetr ich obciąć :shake:

Innej rady na nią nie było - dzisiaj siedziałyśmy w 3 - Luiza, p. Hania i ja chyba ponad 2h, trzeba było ją wygolić do łysa, dredy były przy samej skórze (która pod spodem okazała się cała w strupach, ranach powstałych z brudu, w łuszczącej się skórze).

Suczka ma marne szanse w schronisku. Już nie mówiąc o tym, że... przejawia agresję. Prawdopodobnie była bardzo pomiatana i bita, reaguje warkiem i próbą ataku na najmniejszy kontakt, już nie mówiąc o gwałtownych ruchach przy niej. Przy wszystkich zabiegach pielęgnacyjnych trzeba było ją uśpić, żeby nie gryzła, i tak się w końcu zaczęła przebudzać to już pokazywała ząbki. Ale gdy p. Hania zaczęła mówić do niej spokojnym głosem i głaskać ją, suczka zaczęła się trochę uspokajać, więc bardzo możliwe, że będą jeszcze z niej "psy". Możliwe że cały stan psychiczny to kwestia tego, co przeżyła (po stanie sierści i skóry widać, że dużo), ale oczywiście nie mogę dać gwarancji. No i oczywiście druga sprawa dlaczego nie ma szans - suczka nie wygląda po ostrzyżeniu na łyso za ciekawie - to oczywiste. Do tego ta skóra... Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek się nią zainteresował, ewentualnie w sensie "o boże, a co temu psu jest" :shake:

Dom tymczasowy? Może, ale to chyba przynajmniej na kilka miesięcy, aż suka nie dojdzie ze skórą i sierścią do siebie, a to chyba za długo. Dlatego ważne jest by poszukać jej jakiegoś domku stałego.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

widać, że wiele razy była w ciąży, do tego ma strasznie spuchnięte wargi sromowe, jakby ktoś jej tam niewiadomo co wpychał :shake:

ale w ciąży raczej nie jest, to wszystko to wisząca skóra

Posted

julia.zuzanna napisał(a):
widać, że wiele razy była w ciąży, do tego ma strasznie spuchnięte wargi sromowe, jakby ktoś jej tam niewiadomo co wpychał :shake:

ale w ciąży raczej nie jest, to wszystko to wisząca skóra

czyli wszystko jasne:angryy: może ma wodobrzusze albo jak wspomniałam chleb z wodą i odpady-wyraźnie nie ma linii talii-jest jak nabrzmiała kłoda:placz: :placz: :placz:

Posted

dzisiaj wyciągnęłyśmy z Hanią sunię z boksu na czyszczenie oczek
okazała się jednak bardzo spokojną i łagodną pieską, to poprzednio było wszystko ze stresu
mamy zamiar też ją wkrótce wykąpać, ale niech dziewczyna się trochę uspokoi, bo na razie jeszcze chyba jest w szoku (dopiero dzisiaj miała okazję obejrzeć miejsce, w którym się znalazła, bo przecież obudziła się z narkozy już w boksie i do tego łysa - tu musiał być dla niej szok...)

oto zdjęcia, specjalnie większe, żeby było widać lepiej stan skóry i oczu...

suczka jest orginalnie bardzo ładnym kudłaczem, więc... :oops: może ktoś ma ochotę na przeprowadzenie metamorfozy roku?... w schronisku nie ma szans :-( zresztą na razie wygląda jak wrak psa (zresztą pod względem psychiki też chyba nim jest, musiała naprawdę dużo przejść)

Posted

chciałabym jedno słowo napisać k.......wa:angryy:

Weszłam na Twój banerek-myśląc, że to nowa bieda-to ta sama bieda w swojej całej krasie-oto pycha ludzkości oto człowieczeństwo 21 wieku-duma człowieka każda jej częśc ciała prosi o dożywocie dla zwyrodnialca, który ją tak urządził-szczególnie "tył" odkrywa zwyrodnienialca:angryy:

Posted

enia napisał(a):
o matko słów brak! żeby tego s........na szlag! wszystko co najgorsze za to co zrobil tej suni........:angryy:

potwierdzam i podnosze :multi: tylko co dalej ?

czy jest jakaś możliwośc leczenia ,tymczasu itp.?

ja ze swej strony mogę wspomóc finansowo jak będzie taka konieczność !

Posted

Jesli tylko ktos zdecydowalby sie wziasc dziewczynke choc na tymczas rowniez doloze sie finansowo. Nic wiecej nie moge zrobic...

Moge banerek?

Edit: eeee tam, na pewno moge :P

Posted

Poprostu szkoda słow na takiego śmiecia...Zycze temu pseudo człowiekowi wszytskiego najgorszego:angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Biedna sunieczka:-(

Posted

Co to jest?

I już nie zapytam, jak można.
Julia, masz szczęśliwą rękę, będę podnosić wątek, na pewno jakieś dobre serce się wzruszy i przygarnie.

Przeczytałam wcześniej, że ma opuchnięte wargi sromowe. Znałam przypadek, że suka była wiązana i gwałcona przez człowieka. Wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale to właśnie przyszło mi na myśl. I fakt, że reaguje agresją na jakikolwiek kontakt.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Co to jest?

I już nie zapytam, jak można.
Julia, masz szczęśliwą rękę, będę podnosić wątek, na pewno jakieś dobre serce się wzruszy i przygarnie.

Przeczytałam wcześniej, że ma opuchnięte wargi sromowe. Znałam przypadek, że suka była wiązana i gwałcona przez człowieka. Wiem, że to brzmi niewiarygodnie, ale to właśnie przyszło mi na myśl. I fakt, że reaguje agresją na jakikolwiek kontakt.

jezu az mi dreszcze przeszly na sama mysl... co za bydlak !

bidulko musisz znalezc domek... zasluzylas na to...

Posted

do góry skarbie bo nawet inne słowa mi do głowy nie przychodza :placz:

musi cię ktoś wypatrzeć

ale taki co ci może pomóc :-(

bo tu to chyba dyletant w sprawie psa nie pomoże - trzeba :

CZłOWIEKA O WIELKIM SERCU , DUSZY I SILE PATRZENIA NA ZłO - BEZ

WSCIEKłOSCI i pytań -" JAK MOżNA COś TAKIEGO ZROBIC "