Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika_Figa napisał(a):

Mam teraz poczucie winy, że tak rozwiewałam Twoje wątpliwości...

no co ty Dzika_ Figo. Nie mielismy w zanadrzu innego domku, nikt nie dzwonił w jego sprawie prócz jednej propozycji do budy. Więc przy tym, domek z ogrodkiem i mieszkanie w domu wydawał się być rajem dla niego. Tylko te dzieci....już po wizycie przedadopcyjnej ogarnął mnie strach bo widziałam jaki w domu harmider, ile bieganiny i wrzasków, a Teddy to spokojny psiaczek....no i spodziewałam sie, że Pani mając tyle drobiazgu w domu nie zadba należycie o psa. Wiele sie nie pomyliłam. Ale ucinam ten temat bo wieści mam radosniejsze bo Terry w dniu powrotu do Boguchwały trafił do innego domku. I to był strzał w dziesiątkę. Nie chciałam pisać wcześniej bo nie wiedziałam jak zestresowany psiak zachowa sie w nowym domku ale wszystko od pierwszej chwili układa się znakomicie. Mieszka z 55 - letnią p.Basią w domku z 5-arowym ogrodkiem, od razu wszedł Pani na kolanka, kazał sie tulic i całować i tak jest do tej pory. Pani wychodzi z nim na ogródek, Teddy chwilkę szaleje ale szybko chce wracac do domu bo mu zimno... W sąsiednim domu mieszka siostra p.Basi z rodziną, bardzo psiolubni, Teddy zaprzyjażnił się już z ich 2 psiakami i razem harcują. Niedaleko mieszka też córka która z mężem przyjechała do Rzeszowa po Teddiego i jej dwójka dzieci / 7 i 10 lat/ własnie spędziła łikend u babci i Teddy był ponoć zachwycony. Nie załatwił się w domu ani razu, jest bardzo grzeczny, nic nie niszczy, no - same superlatywy. Zapomniałam dodać, że 2 miesiące temu p.Basia straciła suczkę chorą na nerki i jak dziecko cieszy się przez telefon że już nie jest sama, że ma przyjaciela, żeby sie nie martwić bo Teddy będzie pod dobrą opieką. I ja jej wierzę. We wtorek majuska jedzie w tamte okolice, to wstąpi do p.Basi dopełnić formalności adopcyjnych i uściskać naszego malucha.
Z lekkim sercem zmieniam tytuł wątku bo jestem pewna, że to prawdziwy domek Teddiego.

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to super - udało się smarkaczowi załapać przed zimą. Z adopcjami psimi to też tak bywa, że albo jest "chemia" między psem a człowiekiem, albo nie. Ja zawsze mówię, że pies też człowiek i ma prawo do swoich emocji. Nie wyczerpuje tu zagadnienia dobre traktowanie, opieka, dobre chęci - psa nie stać na związek z rozsądku, pies musi pokochać. Jak trafi na odpowiednią osobę to wszystko gra jak trzeba. Jeśli to nie jest ten właściwy człowiek, to najfajniejszy i najmilszy pies może dać w kość. Czasem nie ma w tym winy człowieka, tylko po prostu coś nie iskrzy.

Posted

Takie "puchy" teraz w przytulisku:evil_lol:
Bono wczoraj przed adopcją był taki biedny, nie miał z kim poszaleć bo Tediego juz nie było, fajnie, że im sie fartnęło, ani jeden , ani drugi nie nadawał się do przytuliska na ten ziąb...już doopska w wyrkach grzeją:multi:

Posted

Teddi w nowym domku czuje się dobrze, jak go dzisiaj odwiedziłam to się strasznie ze mną witał i popisywał, nowa pańcia bardzo go chwali, że mądry posłuszny, lubią sobie razem rozmawiać, a Tedi wszystko rozumie, śpi w koszyczku, ma do dyspozycji ogródek po którym uwielbia szaleć , zawołany grzecznie wraca, widać , że dobrze sie w tym domku czuje. Pani profilaktycznie zwinęła chodniki gdyby miała mu się jakaś wpadka przytrafić, ale póki co ani razu nie było w domu niespodzianki. Super bawi się z wnukami tej pani, które często ją odwiedzają...no wogóle bardzo ciepło i pozytywnie pani o Tedim mówi. Jak dla mnie to chłopak znalazł na prawdę fajny domek.
Kilka fotek ( Tedi to straszny wiercipiętek, trudno mu było cos pstryknąć )

Posted

Jak już wychodziłam to pańcia go wypuściła na ogródek, posiuśkał taki mały krzaczek, o dziwo po męsku z podniesiona nogą ( nie tak jak w przytulisku :) ), a potem jak zaczął szaleć, biegać, ósemki zataczać, takie popisy były przede mną :), ale w końcu pańcia go zawołała i poleciał od razu do domciu :)