Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewanka , widzę, że z braku zajęć co i rusz próbujesz się do czegokolwiek przyczepić :) Sunie potrzebują socjalizacji , dlatego nowe doświadczenia są bardzo wskazane. Ty nie widziałaś suniek nigdy nie żywo, ani kiedy do mnie trafiły, ani teraz, więc nie wiesz jak się zachowywały, jak się zachowują na dzień dzisiejszy i jakie postępy zrobiły.
Ja szelek spacerowych nie używam, ale jeśli zechcesz ufundować suńkom szelki to byłby miły gest z twojej strony.

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fajnie, że zdobędą kolejne doświadczenia, to jest naprawdę wskazane przy psach wycofanych czy przestraszonych, ja też taką metodę praktykuję i dobrze na tym wychodzę :) wyjazd w inne miejsce, na pewno przełoży się dla nich na krok do przodu.

Energy czy znalazłyście już kogoś na wizytę z tych osób, które podałam? czy szukać dalej?

Posted

tripti napisał(a):
Energy czy znalazłyście już kogoś na wizytę z tych osób, które podałam? czy szukać dalej?

Tripti dziękuję, ale tamten domek to jednak nie to czego szukamy. Prawdopodobnie będę szukała kogoś do sprawdzenia innego, też w Warszawie i wtedy jeśli można poproszę Cię o poradę:lol:

Ewanka Journey ma rację, a tak w ogóle to na poprzedniej stronie prosiłaś o zdjęcia suniek - są - nie podobają Ci się, bo nic nie napisałaś:cool3:

AniaRe skarbonka pokryje kastrację małego, cieszę się, że Tonik ma się dobrze:lol: bardzo mi przykro, że karma nie doszła, ktoś widocznie obiecał, a nie zamówił:shake:
Teraz to już nie wiem, bo wcześniej karma, która trafiła do Journey miała być podzielona, potem miała dojść do Was inna...zaraz będę molestować:cool3:Anita_happy, może coś wie...

Posted

Energy napisał(a):
(...)
Ewanka Journey ma rację, a tak w ogóle to na poprzedniej stronie prosiłaś o zdjęcia suniek - są - nie podobają Ci się, bo nic nie napisałaś:cool3:
(...)

Zdjęcia suniek baaaaardzo mi się podobają :) ... choć mam ciągły niedosyt ;)

... nie wiem, dlaczego moja uwaga o szeleczkach została potraktowana z przekąsem (?) ... nie miałam nic złego na myśli ... mój Zorba, pierwszego dnia pobytu u nas wysunął głowę z obroży i odtąd chodzi w szelkach, to samo tymczasowiczka Lenka, miała na sobie obrożę i na szczęście jeszcze na terenie naszej posesji, tuż przed wyjściem za bramę, też wywinęła się i wysunąła się z obroży ... dlatego popieram w 100% szelki.

Natomiast wyjazd z psiakami na kilka dni wydawał mi się zbyt wczesny, ale nie znam się tym i uznaję argmenty osób bardziej doświadczonych.

Posted

Energy napisał(a):
Mam wieści od AniRe, bardzo za nie dziękuję:lol:że Tonic już jest bezjajeczny i dobrze się czuje:lol:

o, to swietna wiadomosc ... trzymam kciuki za rekonwalescencje :)

Posted

Ewanka napisał(a):
o, to swietna wiadomosc ... trzymam kciuki za rekonwalescencje :)

Też się Ewanko bardzo cieszę, że już po zabiegu:lol:mam nadzieje, że Tonic szybciutko dojdzie do siebie.
I mam jeszcze jedną wiadomość, koszt kastracji z lekami to 70 złotych. Bardzo dziękuję za tak ulgowe koszty:lol:AniaRe jak tylko dostanę od Ciebie konto to zrobię przelew z pudlowej skarbonki.

Posted

Cześć :)
Super, że Tonic już po kastracji i to tak taniej:)

My już kolejny dzień jesteśmy w nowym dla suń otoczeniu. Czują się bardzo dobrze, dają się głaskać osobom, których wcześniej nie znały, na spacerach biegają luzem i nigdy jeszcze nie widziałam ich tak uśmiechniętych :) Są grzeczne, słuchają się i mają już własne obróżki i smyczki. Z nowo poznanymi psami nie ma żadnego problemu - każdego tolerują.

Podeślę dziś nowe zdjęcia Energy :)

Posted

Mam od Journey tyyyyyyyyyyyyyyyle zdjęć sunieczek z wyjazdu:multi:
Journey dziękuje:lol:
Journey napisała mi m.in, że suńki zakumplowały się z Szyszką czyli czarną pudliczką:lol: uczą się chodzić na smyczy i robią duże postępy...