Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

AniaRe, a w karcie Tonika jest coś o łapce? Przejrzałam jeszcze raz kartę czarnej suni. Jest w niej mowa o pęknięciu miednicy i zaznaczenie, że chodzi o lewe biodro. Tak więc ograniczenie ruchu, zero skakania i powinno się poprawiać...

Suńki właśnie zrobiły sobie spacer po mieszkaniu. Cieszę się, bo widać, że czują się swobodnie :)

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarnej:crazyeye:ale to chyba srebrna miała mieć pękniętą miednicę, nie?
A może to jest wybite biodro? Obawiam się, że powinien zobaczyć to wet...

Fajnie, że zaczynają łazikować:lol:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
Na zaklejone oczy dobry jest atecortin.

Ale on miał chyba już leczone oczy w schronie, chyba, że coś źle zrozumiałam. Tak mi chyba mówiła AniaRe...

Journey jak to obie? Biedne sunieczki, to możliwe, że obie wpadły pod samochód? I jak to jedna miała sterylkę przy złamanej miednicy? Jak rany:-(

Posted

Hania-moja wspólniczka- jest wetem :)
(i zasadniczo pisze tu tez pod moim nickiem-bo jej konto na dogo wcieło i nie ma przypominania hasła)

A poza tym, on tam był leczony, to są dane z przyjęcia chyba, bo potem jest rozpisane leczenie. I to jest z września. Juz oczki sa ok.

Posted

Energy, nie wiem jak oni zrobili sterylizację skoro sunia ma pękniętą miednicę.:shake: Ona w ogóle nie używa tej nóżki... Do tego kaszel, ale dziś już w znacznie mniejszym stopniu. Za to srebrna chodzi dość sprawnie, troszkę zatacza pupą, ma odruchy wymiotne (ale nie wymiotuje) i ranki koło oczu (które przemywam), a w karcie ma wpis o złamanej miednicy. Jutro obejrzy je weterynarz, któremu bardzo ufam, więc wszystko będzie jasne...

Posted

Energy napisał(a):
Ale on miał chyba już leczone oczy w schronie, chyba, że coś źle zrozumiałam. Tak mi chyba mówiła AniaRe...

Journey jak to obie? Biedne sunieczki, to możliwe, że obie wpadły pod samochód? I jak to jedna miała sterylkę przy złamanej miednicy? Jak rany:-(

A chyba, że tak .
Jeżeli jeszcze dwie wpadły pod samochód (te które nie żyją) , to wychodziłoby że 4 ?

Posted

jejkuś...moze to ja coś pomieszałąm..ale pisałąm na kartce jak mi w schronie mówiono o ich zdrowiu...

cholerciaaa...ale na bank była rozmowa, ze
jedna sterlizowana - bo ta druga miała peknietą miednice:/

tego sobie sama nie wymyśliłam:/

to co lobbujemy dzieciaki na fb

Czy ja mogę mieć prośbę!!!! :)
jak bedziemy miec nowe foty na watku to poplosze Journey o wklejanie linka do fot w peirwszym watku - plisssssssss
albo chociaz numer strony gdzie mamy nowe foty..
to ułatwai komunikacje

Posted

Super, że suńki jutro będą oglądane przez weta:lol:, bo te miednice mnie powaliły:-(
Tonik też będzie oglądany:lol:, bo kaszle...

Oby to nie było nic poważnego.

Posted

Anita, czarna ma wpis o pękniętej miednicy i jest wysterylizowana, a szara ma wpis o złamanej miednicy i nie była sterylizowana. Tyle, że u czarnej w karcie nie ma słowa o chorej nóżce...
Co do 1 posta- staram się na bieżąco aktualizować - looknijcie, w razie czego mówcie co zmienić/dodać/usunąć :)
Energy, też mam nadzieję, że to nic poważnego, bo jeśli tak to aż boję się pomyśleć o kosztach...

Posted

Journey napisał(a):
Energy, też mam nadzieję, że to nic poważnego, bo jeśli tak to aż boję się pomyśleć o kosztach...

Trzeba będzie zbierać na leczenie, na pewno dołożymy ze skarbonki...
Journey wpisz może w tytule na leczenie i karmę:roll:

Posted

Nie wiem Anita... Twoje? Moje? AniRe?
Energy, zaraz zmienię tytuł :)
A co do karmy... Szukam od godziny jakiejś dobrej, ale nie za drogiej karmy dla psów małych ras. Ciężko coś znaleźć... Wpadło mi w oko to: http://www.telekarma.pl/p9/arion.f4e.adult.bravo.croc.15.kg.htm albo http://allegro.pl/canun-digestive-18kg-gratis-kurier-karma-dla-psa-i1274171133.html ale najlepsza chyba byłaby Almo Nature, ale ciężko ją znaleźć- w telekarmie już nie ma zapasów, tu jest ale drogo: http://zoologiczny-pl.totu.pl/p2810009062-almo-nature-suchy-pies-lamb-rice-400g
Jak myślicie?

Posted

Kurcze właśnie GPooLCLD mi przypomniała, że Equus miała dla nas karmę, ale ja z racji wieku:diabloti:mam sklerozę. GPooLCLD na pewno ma lepszą pamięć, zaraz znajdziemy to na wątku, chyba:cool3:

A mnie o to jaką karmę lepiej nie pytać, bo się zacznie wojna:evil_lol:

Posted

Energy napisał(a):
Kurcze właśnie GPooLCLD mi przypomniała, że Equus miała dla nas karmę, ale ja z racji wieku:diabloti:mam sklerozę. GPooLCLD na pewno ma lepszą pamięć, zaraz znajdziemy to na wątku, chyba:cool3:

hehe , Ty znowu z tym wiekiem . Nie chce mi się tego szukać napiszę do Equus.

Posted

Moje po Acanie dalej s*** niż widziały, ale oczywiście każdy pies reaguje inaczej:cool3:

Poczekajmy może na wiadomość o tej karmie od znajomej Equus, może akurat będzie dobra dla maluchów to starczyłoby na trochę...a wtedy zostaje leczenie:roll: