Julian Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Baca- piekny..ale bezdomny! Rudowłosy,długowłosy,zjawiskowo piękny pies. Harmonijna budowa,znaczenia na łapach białe,wysoko noszony puszysty ogon i wesołość z oczu psa ,czynią go wyjątkowym. W stosunku do ludzi ładodny i przyjazny,na widok wolontariuszy radość przeogromna,cieszy się całym sobą,garnie się i szuka kontaktu z człowiekiem. Czasami do obcych nieufny i nieufnie reaguje na rzeczy mu nieznane np.aparat fotograficzny. Baca nauczony jest czystości,swoje potrzeby stara sie załatwiać na spacerze.To pies żywiołowy,uwielbia ruch.Na wolnym wybiegu tryska energią,wybiegany zachowuje się spokojnie,nie kopie dołów i nie stara się przeskakiwać ogrodzenia. Były opiekun mało czasu poświęcił na wychowanie psa.Wolontariusze starają się z nim pracować,uczyć chodzenia na smyczy i zachowania przy człowieku. Baca poświęcony mu czas przez wolontariuszy oddaje,szybko się uczy,mniej już ciągnie na smyczy i mniej skacze przy zapinaniu smyczy przed wyjściem na spacer. Ten wyjątkowo piękny pies potrzebuje opiekuna ,który poświeci mu czas na naukę współżycia człowieka z psem, Baca będzie wtedy przyjacielem ,obrońcą i dozgonnym stróżem swego Pana!!!!! Przebywa w krakowskim schronisku. Kontakt w sprawie adopcji p.Łucja-609-485-087 lub jwlaborjola@gmail.com Quote
plaplina Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 O tak jest przepiękny:) Nie rozumiem dlaczego jeszcze nikt go nie adoptował. Quote
Julian Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Ginie w tak dużej ilości psów.Należy mu pomóc,a wtedy będzie więcej czasu dla innych. Quote
abero Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 No.. Ja też myślałam, że taki piękny rudzielec i do tego sympatyczny, szybko znajdzie amatora. Quote
szosti999 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [video=youtube;J8c1oQHglIA]http://www.youtube.com/watch?v=J8c1oQHglIA[/video] Baca plus arabskie rytmy. ;-) Gdyby byly jakies zastrzezenia pisac - ja mam jedno, nie mam pojecia ile Baca ma lat. Quote
szosti999 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Ogloszenia gotowe, zobaczymy co z tego bedzie. :-) Quote
Julian Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Brykający Baca na spacerku i uczący się chodzenia na smyczy! Quote
Julian Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Baca po kastacji.Wznowione allegro. Quote
abero Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Kurcze, szkoda, że 6 lat. Gdyby był młodszy, pewnie miałabym dla niego fajny dom. Ale i tak go przedstawię, może akurat... Quote
Evelka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jest przepiękny!:loveu: Na razie tylko zapisuję... Quote
abero Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 abero napisał(a):Kurcze, szkoda, że 6 lat. Gdyby był młodszy, pewnie miałabym dla niego fajny dom. Ale i tak go przedstawię, może akurat... No i niestety, d..a blada. Znajomy adoptował 10-miesięczną suczkę, a psie starszym niż 1,5 roku nie chciał nawet słyszeć. Ja nie wiem co to za fetysz ten młody wiek psa :-( Quote
Julian Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Baca ty też już powinieneś znaleść swoje miejce na ziemi!! Quote
abero Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 No i znalazł!! Baca, a właściwie już Roki, od dziś ma nowy dom! Państwo zakochali się w jego rudym futrze :-) Mieli wcześniej podhalana i ONa, więc doświadczenie z dużymi psami mają. Zresztą widać było po panu szczególnie, że poradzi sobie z Bacą - spokój i stanowczość. Roki będzie miał towarzystwo małej suni kundelki. Sprawdzone: on bardzo przyjazny i spokojny, ona ciut nerwowo, ale co się dziwić, jak jej takiego smoka przedstawili. Państwo mają napisać, co u Bacy/Rokiego słychać i przysłać zdjęcia. Zapraszają nawet na wspólny spacer :-) Jak ktoś z okolic Centralnej, to można się za jakiś czas skusić. Quote
wtatara Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 abero napisał(a):No i znalazł!! Baca, a właściwie już Roki, od dziś ma nowy dom! Państwo zakochali się w jego rudym futrze :-) Mieli wcześniej podhalana i ONa, więc doświadczenie z dużymi psami mają. Zresztą widać było po panu szczególnie, że poradzi sobie z Bacą - spokój i stanowczość. Roki będzie miał towarzystwo małej suni kundelki. Sprawdzone: on bardzo przyjazny i spokojny, ona ciut nerwowo, ale co się dziwić, jak jej takiego smoka przedstawili. Państwo mają napisać, co u Bacy/Rokiego słychać i przysłać zdjęcia. Zapraszają nawet na wspólny spacer :-) Jak ktoś z okolic Centralnej, to można się za jakiś czas skusić. tak się cieszę, to piekny piesek Quote
Evelka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 O rany! Strasznie się cieszę, że Baca vel Roki jest już w swoim nowym domu!:multi: Na pewno będzie szczęśliwy ze swoją Rodziną:loveu: Quote
abero Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Na pewno będzie szczęśliwy ze swoją Rodziną:loveu:[/QUOTE] Jesli tylko dostanę wieści / zdjęcia, nie omieszkam tu się odezwać :-) Quote
wilczyca Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 bo agresywny do psów zresztą o ile mi wiadomo to dyżurna przy adopcji informowała o tym osoby adoptujące. Byli więc świadomi tego a mimo tego go wzięli Quote
Evelka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Matko...:shake: Ludzie są tacy podli i nieodpowiedzialni! Jak tak można...:-( Quote
abero Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Przecież brali psa z pojedynczych boksów, od początku byli informowani, że te psy nie tolerują innych. A ja myślałam, że wystartował do kogoś w domu.. eh.... :-( Quote
abero Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Widziałam dziś wpis w zeszycie: ludzie trafili na czarną listę. Już więcej psa z azylu nie dostaną. Sprawiali dość dobre wrażenie, szkoda, że nie przymyśleli wszystkiego przed adopcją. Quote
Recommended Posts